Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 18:31

Από τον παραλογισμό στην τραγωδία; Του Στάθη Κουβελάκη

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Όσοι ζουν ή έστω παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα γνωρίζουν πλέον καλά τι σημαίνουν εκφράσεις όπως «κρισιμότητα των στιγμών», «κλίμα έντασης», «ανατροπή των δεδομένων» ή «οριακή κατάσταση». Από τη Δευτέρα σ’όλα αυτά, και μάλιστα σε μια παροξυστική τους μορφή, έρχεται να προστεθεί κάτι καινούργιο: το παράλογο.

Για να διαβάσετε τη συνέχεια του άρθρου αυτού που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 5.7.15 στην ιστοσελίδα The press project πατήστε  εδώ  

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 18:43

Σχόλια   

0 # Ξένια Λεμονίδου 10-07-2015 19:02
Αυτό το 61.31% που ψήφισε ΟΧΙ, το ψήφισε για χίλιους δυο διαφορετικούς λόγους. Τυπικά όμως ψήφισε ΟΧΙ στην συγκεκριμένη πρόταση του Eurogroup. Αυτό έγραφε το ψηφοδέλτιο. Κι εγώ που ψήφισα ΟΧΙ επίσημα μόνο αυτόν το λόγο μπορώ να επικαλεστώ, ανεξάρτητα τα επιπλέον δικά μου. Να ας πούμε όπως ότι δεν ήθελα και δεν θέλω να βγούμε από την ευρωζώνη. Όχι πάση θυσία όπως μερικά χρόνια πριν, αλλά μόνο όταν είναι ολοφάνερο ότι θέλουν να μας εξαθλιώσουν.

Έχω επίγνωση ότι εδώ που έχουμε φτάσει ένα ακόμα μνημόνιο, υπό όρους φυσικά, είναι αναγκαίο κι αυτό είναι κάτι που το περίμενα. Οι όροι, με αυτά που καταλαβαίνω, έχουν να κάνουν με μια απομείωση του χρέους και χρήματα ικανά για αναπτυξιακά προγράμματα. Πολιτικά και επί του παρόντος έχω μία κάποια εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ότι θα καταφέρει να περάσει μια συμφωνία που σε λίγα χρόνια ( τρία; τέσσερα;) και με τις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις θα σπάσει επιτέλους το φαύλο κύκλο της λιτότητας, της ύφεσης και της ανάγκης ενός νέου δάνειου. Αυτήν την προοπτική θεωρώ ότι είναι η πιο ισχυρή ελπίδα μας που μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε και έναν σχετικά ισχυρό έλεγχο στις εξελίξεις.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση