Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 01:22

Όχι ρε γαμώτο!

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Ένα τυχαίο δείγμα Νεο-συριζαίου ψηφοφόρου:

Ψηφίζει ΣΥ.ΡΙΖ.Α ελπίζοντας  ότι η εφαρμογή του προγράμματος του κόμματος που επέλεξε,  θα του ξαναφέρει τη χαμένη του αξιοπρέπεια, θα επαναφέρει τις υλικές απώλειες που υπέστη και  θ' αποκλείσει την απομείωση των κοινωνικών υπηρεσιών που ήδη απώλεσε.

Στην πρώτη "στραβή", αποσύρει τα λεφτά που έχει στην Τράπεζα και αφήνει κάτι ψιλά για ξεκάρφωμα. Την κρισιμότερη στιγμή, τότε που το κόμμα που ψήφισε δίνει μάχη με τους θεσμούς και ασκεί πιέσεις για τη εφαρμογή του (πετσοκομμένου απ' όλες τις μπάντες) προγράμματός του και φαίνεται πως παίζει το τελευταίο του χαρτί με δημοψήφισμα, μαζεύει απ' τη Τράπεζα και τη τελευταία δεκάρα που έμεινε.

Προσπαθεί να προλάβει το κάπιταλ κοντρόλ.

Στα παπάρια του, αν οι συνταξιούχοι δε θα έχουν να φάνε. Στα παπάρια του, αν κάποιος που έχει ανάγκη  ένα ταξί για να πάει στο νοσοκομείο το άρρωστο παιδί του, δε θα 'χει λεφτά να το πληρώσει. Στα παπάρια του που αυτές οι ιδιοτελείς ενέργειες συντείνουν στο να μεγεθυνθεί το πρόβλημα.

Σημασία έχει ότι αυτός πρόλαβε. Είναι γάτα και το ξέρει.

Αμέσως μετά:

Συμμετέχει φανατικά στις συγκεντρώσεις για το προμοτάρισμα του ΟΧΙ.

Στο δημοψήφισμα της Κυριακής ψηφίζει ΟΧΙ δαγκωτό.

Συμπεριλαμβάνεται σ' αυτούς που ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε πως: "ο λαός μας επέδειξε απίστευτη νηφαλιότητα και ψυχραιμία."

Σ' αυτήν την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και όλες οι ορδές, που σαν πιράνχας άδειασαν τα  γκισέ των Τραπεζών και τα  Α.Τ.Μ., συμμετέχοντας στην καταστροφή.

Κυριακή του δημοψηφίσματος, με τα λεφτά του στον μπεζαχτά, με το αυτοκίνητο του φουλαρισμένο, με το ψυγείο του  τίγκα και με τα ντουλάπια του γεμάτα με τρόφιμα, κυρίως κονσέρβες, (προτιμά το σκορβούτο από την πείνα) περιμένει το αποτέλεσμα.

Τρέμει το ΟΧΙ κι ας το ψήφισε. Θα 'χει να το λέει. Πρώτη φορά Αριστερά κι αυτός ήταν εκεί.

Αύριο, θα λέει πως έγραψε ιστορία. Σήμερα, ψάρι έξω απ' τα νερά του. Φοβάται μην πάει κάτι στραβά κι επικρατήσει το ΟΧΙ.

Για να δούμε μ' αυτό το πουλέν,  πώς μπορεί να κερδηθεί ένα τόσο δύσκολο στοίχημα!

 

Μέσα σ' ένα ασφυκτικό κλοιό που τα Μ.Μ.Ε  κόβουν και ράβουν, που η προπαγάνδα του ΝΑΙ  αναπαράγεται με ρυθμό πολυβόλου, σε Ελλάδα και Ευρώπη, από  Έλληνες και Ευρωπαίους, αντιστέκεται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  Χωρίς κανένα προπαγανδιστικό μέσο. Με μεγάλο όπλο τον κόσμο του. Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι όπως την περιγράφω παραπάνω.

 Ένα ΟΧΙ που δεν είναι σίγουρο ότι θα επιλεχθεί, από φοβικούς ψηφοφόρους μέχρι τη Κυριακή της κρίσεως.

 Στα στούντιο  της τι-βι και στα μικρόφωνα του ραδιοφώνου, ένας  Συριζαίος ψελλίζει ΟΧΙ ανάμεσα σε δεκάδες  σκυλιά που με γουρλωμένα και κατακόκκινα μάτια αλυχτάνε ΝΑΙ, έτοιμα να τον κατασπαράξουν. Καλεσμένος υποστηρικτής του ΟΧΙ δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.

Για να δούμε πόσο ώριμος, νηφάλιος, ανεπηρέαστος  και αξιοπρεπής είναι ο Έλληνας ψηφοφόρος!

Κυριακή κοντή γιορτή.

 

Υ.Γ 1   Και για να μη βγάλω την ουρά μου απ' έξω προσθέτω:

Δεν έχω μία! Η μόνη πίεση που θα μου επιφέρει το κλείσιμο των Τραπεζών, θα 'ναι η ενόχληση από τους  φίλους και τις φίλες  που θα έχουν αδυναμία ρευστότητας και θα θέλουν να τους επιστρέψω τα δανεικά που τους πήρα.

Ως εκ τούτου ό,τι λέω, το λέω με πλήρη νηφαλιότητα. Χωρίς συμφέροντα και με καθαρή σκέψη. Χωρίς πειρασμούς και ιδιοτέλειες. Άρα ακριβοδίκαια.

Αν είχα και δε χρώσταγα, όσα είχα, μ' επισφαλή πια διάθεση και συναισθήματα, λόγω πλούτου, θα μπορούσα να τα διαχειριστώ  κάπως έτσι : Από κατάθεση σε λογαριασμό στην Ελβετία, μέχρι δωρεά στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α για τις ανάγκες του δημοψηφίσματος.

 Αν με ρωτάτε τι θα ψηφίσω η απάντηση μου είναι:  ΟΧΙ.

Ένα ΟΧΙ που θα μετρηθεί σαν το ΟΧΙ του Πάνου Καμένου, του Παύλου Χαϊκάλη και της Ραχήλ Μακρή!

Υ.Γ 2  Για τις ευθύνες της Κυβέρνησης και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα τα πούμε στο τέλος του παιχνιδιού. Για όλα. Για το δημοψήφισμα, για το ερώτημα του δημοψηφίσματος, για το πιθανό plan Β, για τις καθυστερήσεις, για τις υπαναχωρήσεις, για τις παλινδρομήσεις, για τις κοστολογημένες υποσχέσεις . Για όλα. 

 

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος!

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2015 17:18
Οδυσσέας

Οδυσσέας

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση