Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 00:10

Το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με τον Διονύση Σαββόπουλο

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Στις 21 Ιουνίου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, ανοίγει τις πύλες του στο κοινό με μια μεγάλη συναυλία που ετοίμασε ο Διονύσης Σαββόπουλος και οι συνεργάτες του, ειδικά για εκείνη την Κυριακή και για αυτόν τον καινούργιο, κατάφυτο και δροσερό χώρο, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο ευαίσθητος αυτός ποιητής και χρονογράφος της ελληνικής ζωής, έχει ετοιμάσει μια μοναδική συναυλία με διαχρονικά τραγούδια και μπαλάντες από όλη τη δισκογραφία του, μόνο για εκείνη την ημέρα και για το κοινό που θα επισκεφθεί για πρώτη φορά το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, το βράδυ της 21ης Ιουνίου.

 

Σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή, θα έχει δίπλα του, τρεις κορυφαίους δεξιοτέχνες από τη νεότερη μουσική μας σκηνή: τoν ενορχηστρωτή Ορέστη Πλακίδη (keyboards- programming), τoν Γιώτη Κιουρτσόγλου (μπάσο) και τον Βαγγέλη Καρύπη (κρουστά).

Συμμετέχουν:

Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Τσιλιμπάρη.

Η  Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά υπό τη καλλιτεχνική επιμέλεια του Γεώργιου Κανδρεβιώτη. Τη συναυλία θα ανοίξει η Underground Youth Orchestra, μια ορχήστρα νέων σπουδαστών μουσικής, ηλικίας 10 έως 22 ετών, με διευθυντή το δημιουργό της, Κώστα Ηλιάδη.

Το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού, το νέο πάρκο της πόλης μας, τα υπό κατασκευή κτίρια του Renzo Piano με τους γερανούς τους, τα παιδιά της Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, οι μουσικοί της Underground Youth Orchestra, η Μπάντα με τη λαμπρότητα της και ο Διονύσης Σαββόπουλος με την κιθάρα θα συνθέσουν μια μαγευτική βραδιά-γιορτή για τη Μουσική, τον Πολιτισμό και την Αθήνα.

Τεχνικοί: Γιάννης Τούντας (μηχανικός ήχου), Νίκος Ρούντος (stage ήχος), Περικλής Μαθιέλης (σχεδιασμός  φωτισμού)

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 00:17

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση