Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 08:20

Υπάρχουν άραγε Κερατσινοδραπετσωνιτόπουλα που θα παρακολουθήσουν το φεστιβάλ PLISSKEN στον Ελληνικό Κόσμο;

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Και αν πράγματι παρευρεθούν

σ'αυτό το μουσικό φεστιβάλ,

άραγε θα έχουν την διάθεση

να γράψουν τις εντυπώσεις τους

και να μας τις στείλουν,

όπως το έκανε πέρσι

ένας άγνωστος αναγνώστης μας;

Εμείς πάντως πολύ το θέλουμε να μας

προκύψει ένα τέτοιο δώρο εξ ουρανού.

Και δεν μας πειράζει αν είναι από την περιοχή του ευρύτερου Πειραιά.

Το ίδιο μας κάνει, εννοώντας ότι ανήκουμε στην μεγάλη Πειραιώτικη οικογένεια.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, 

στον Ταύρο, στην Πειραιώς 254 και στο κτίριο 56 του Ελληνικού Κόσμου, θα πραγματοποιηθεί φέτος για πέμπτη φορά ένα από τα καλύτερα κατά κοινή ομολογία, μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης. Το "καλύτερα" είναι η συνισταμένη των θεατών που το παρακολουθούν χρόνια και όπου ο αριθμός τους μεγαλώνει διαρκώς, των "γουστάρω αδελφέ μου" που ακούγεται συχνότατα και συνοψίζει τη γνώμη τους, της θετικής άποψης που έχουν γι'αυτό το φεστιβάλ οι πολύ καλοί μουσικοί και οι γνώμες των μουσικοκριτικών, που έχουν διαμορφώσει την καλύτερη γι'αυτό το φεστιβάλ.

Όπως αποφαίνονται έγκυροι δημοσιογράφοι του μουσικού ρεπορτάζ, τα δύο δυνατά χαρτιά αυτού του φεστιβάλ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος είναι τα σημαντικά ονόματα μουσικών από όλο τον κόσμο που παίρνουν μέρος και καλύπτουν μια ευρύτατη γκάμα μουσικών ειδών και στυλ και ο φρέσκος ήχος που προέρχεται από νέα ονόματα, ανερχόμενων καλλιτεχνών, που μπορεί να μην είναι τόσο γνωστά, αλλά είναι αυτά που προετοιμάζουν τη λαϊκή και πρωτοποριακή μουσική του αύριο.    

Από τα δημοφιλή συγκροτήματα που θα πάρουν μέρος ξεχωρίζουν οι Mogwai, Squarepusher, The Horrors. Τα υπόλοιπα ονόματα ανέρχονται στα 61 και θα παρελάσουν από τις τέσσερις σκηνές του Ελληνικού Κόσμου στις 5 και 6 Ιουνίου. Οι γνώστες μας υποδεικνύουν να προσέξουμε οπωσδήποτε τους ARIEL PINK, ACID BABY JESUS*, ANDY STOTT, SLEAFORD MODS, PERFUME GENIUS, THEE OF SEES, CULT OF YOUTH, LITUTGY, ICEANE, EVIAN CHRIST, αλλά το ωραίο και δυνατό που μεθάει, είναι όταν πέρα από πληροφορίες και γνώμες ειδικών, ανακαλύπτεις το δικό σου τρυπάκι, αυτό που σε φιάχνει και σε ανεβάζει στα ουράνια. 

Οι τρεις παράπλευροι στόχοι που έχουν για φέτος οι διοργανωτές του φεστιβάλ είναι:

α) Nα ξεπεράσουν το 15% του συνόλου των εισιτηρίων που ήταν πέρσι το ποσοστό των εισιτηρίων που αγοράστηκαν από το εξωτερικό, είτε από τουρίστες που βρισκόντουσαν εκείνες τις μέρες στην Ελλάδα.

β) Η μεγάλη ποικιλία στην εστίαση και η ανεβασμένη ποιότητα των φαγητών και των ποτών. Φέτος το μενού θα περιλαμβάνει μπέργκερ και street food κατ'ευθείαν από τα Γιάννινα, ποντιακούς γκεζλεμέδες του food truck, χοτ-ντογκ και burgers από την Cantina Kouzina, παγωτά, σορμπέ, και προφιτερόλ από το εξαρχειώτικο Sorolop και διάφορες άλλες νοστιμιές, όπως και ποτά και χυμούς στον κήπο του Plissken από το Cutty Sark, την Fix Dark και την Coca - Cola.

γ) Μέσα στις φιλοδοξίες των διοργανωτών είναι να δημιουργήσουν το πιο καινοτόμο και περιβαλλοντικά βιώσιμο φεστιβάλ. Τις δύο προηγούμενες χρονιές στο Plissken δόθηκε το βραβείο "Commended" του Ευρωπαϊκού φορέα Greener Festival Award. Φέτος οι προσπάθειες, λένε οι αρμόδιοι, θα επικεντρωθούν στη διαχείριση των απορριμμάτων, της ενέργειας. 

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί η ιστοσελίδα του viva.gr, όπου θα βρείτε τις σχετικές πληροφορίες για τα εισιτήρια και το πρόγραμμα. 

* Οι Acid Baby Jesys είναι ελληνόπουλα που παίζουν καλό ροκ, και πατώντας  εδώ  μπορείτε να διαβάσετε μία συνέντευξή που παραχώρησαν πριν πέντε μήνες στην Μαρία Παππά και αναρτήθηκε στη lifo.  

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 09:13

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση