Κυριακή, 09 Νοεμβρίου 2014 18:36

Στον εμπρησμό της Athens Voice μήπως όλοι στάξαμε το λαδάκι μας;

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Τετάρτη το βράδυ έπιασαν φωτιά τα γραφεία της Athens Voice, ενός free press εντύπου από τα παλαιότερα του χώρου. Στην επιχείρηση κατάσβεσης στον 3ο όροφο της πολυκατοικίας επί της Χαρ. Τρικούπη 22, πήραν μέρος 10 πυροσβέστες. Η αυτοψία έδειξε ότι επρόκειτο για εμπρησμό. Το κόστος της ζημιάς εκτιμήθηκε στις 30 χιλ. ευρώ περίπου. 

 

Ακολουθεί η επιστολή των δραστών που ανέλαβαν την ευθύνη του εμπρησμού και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου:

Μετά την πρόσδεση του ελληνικού κεφαλαιου στους πολεθνικούς μηχανισμούς λεηλασίας (τρόϊκα κλπ) εμείς οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι ζούμε τη πιο άγρια επίθεση που έχουν εξαπολύσει κράτος και αφεντικά ενάντια στη κοινωνία από την εποχή της ναζιστικής κατοχής . Η μισθωτή δουλειά στα κάτεργα της αστικής τάξης γίνεται ένας εκβιασμός συνεχώς πιο βάρβαρος . Οι εξευτελιστικοί μισθοί , οι εντατικοί όροι της αποξενωμένης εργασίας , τα ελαστικά και εξοντωτικά ωράρια , η διαρκής ανασφάλεια και η εργοδοτική καταπίεση κάνουν τη ζωή του εργαζόμενου αβίωτη . Οι εργοδότες προσπαθούν να μας κρατήσουν τρομοκρατημένους με κάθε μέσο για να καταστείλουν την οργή μας . Απέναντι στους εργάτες η κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία παρατάσσει τους αστυνομικούς δολοφονικούς μηχανισμούς , την αστική δικαιοσύνη , τις φασιστικές συμμορίες και το μαφιόζικο παρακράτος . Παράλληλα , με τα προπαγανδιστικά μέσα της η εξουσία μας βομβαρδίζει με τον εθνικισμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης και με τα πολιτιστικά σκουπίδια της .

Σκουπίδια σαν τα εναλλακτικά free press όπως η Athens Voice, που κατασκευάζουν μια απολίτικη μάζα πειθήνιων κανίβαλων καλύπτοντας τη κενότητά τους με τη «συμμετοχική» ταυτότητα του νομιμόφρονα καταναλωτή . Μέσα από τέτοιες φυλλάδες η εξουσία διαχέει τη κουλτούρα της εμπορευματοποίησης των ριζοσπαστικών προτάσεων και των χειραφετικών πειραμάτων και επιτίθεται συστηματικά στη ταξική συνείδηση και στους κοινωνικούς αγώνες . Η Athens Voice συμμετέχει στην καθεστωτική προπαγάνδα για τη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας , για την επιβολή νυχτερινής εργασίας στα εμπορικά καταστήματα (Λευκές Νύχτες) , γενικότερα για την αγιοποίηση της ελεύθερης αγοράς που εξοντώνει τους εκμεταλλευόμενους .
Στις 5 Νοέμβρη κάναμε μια μικρή εμπρηστική παρέμβαση στα γραφεία της Athens Voice για όλους αυτούς τους λόγους.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΟΠΛΑ
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ

Μαύρες Κυριακές – Κόκκινες νύχτες

Αναρχική ομάδα Αντικαπιταλιστικής Δράσης

Ακολουθεί η απάντηση της Α.V. 

Αν ο εμπρησμός των γραφείων της ATHENS VOICE είναι απόπειρα εκφοβισμού, οι δράστες της επιτυγχάνουν μόνο το αντίθετο αποτέλεσμα. Η Α.V. είναι μια ανεξάρτητη φωνή και θα συνεχίσει έτσι. Δεν θέλουμε να ζούμε σε μια χώρα που καίγονται εφημερίδες και απειλείται η ελεύθερη γνώμη. Θα προσπαθήσουμε με όλη μας τη δύναμη να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη.

Ευχαριστούμε όλους αυτούς που σήμερα σε μια δύσκολη μέρα στάθηκαν δίπλα μας με όλους τους τρόπους. Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας που πέρασαν από τα γραφεία για να μας πουν μια κουβέντα υποστήριξης, να ρωτήσουν αν χρειαζόμαστε κάτι. Το πραγματικά συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης ήταν η καλύτερη απάντηση.

Ο εμπρησμός στα γραφεία της Α.V. δεν πρόκειται να επηρεάσει με κανένα τρόπο τη λειτουργία της. Ευτυχώς οι υλικές ζημιές διορθώνονται. Άλλες δεν έχουμε να μετρήσουμε.

Σχόλια υπό μορφή ερωτήσεων. 

Ένα αντικειμενικό ρεπορτάζ τύπου BBC, εκτός από τα παραπάνω, θα ολοκληρωνόταν με τις τυχόν δηλώσεις των πολιτικών κομμάτων και τη στάση που κράτησαν στην ενέργεια αυτή. Πράγματι δηλώσεις υπήρξαν και όπως ήταν αναμενόμενο ήταν όλες καταδικαστικές. 

Τώρα, εμείς γιατί έχουμε την βεβαιότητα πως ένα μεγάλο ποσοστό συμπατριωτών μας έχουν την προδιάθεση, όχι μόνο να αδιαφορήσουν για τέτοιες ενέργειες, αλλά να τις εγκρίνουν κι όλας; Πως στην χώρα που γέννησε τον θεσμοθετημένο διάλογο, η τάση μας είναι ο μονόλογος και όχι ο ισότιμος διάλογος; Γιατί το σκάσε και το βούλωσέ μαλάκα το έχουμε στην άκρη της γλώσσας μας, έτοιμοι με την πρώτη αντίρρηση να τα εκστομίσουμε; Πως γίνεται να μας σφραγίζει από τα πρώτα μας χρόνια η νοοτροπία που εκφράζεται με το "ο εχθρός του εχθρού μου, όπως και αν τον πολεμά, είναι φιλαράκι μου"; Και για πες μου, πως γίνεται ενήλικοι άνθρωποι να πιστεύουν πως φιμώνοντας το στόμα κάποιων που έχουν διαφορετικές αντιλήψεις από τις δικές τους, οι αντιλήψεις αυτές, ως δια μαγείας θα εκλείψουν; 

Αυτοί που έβαλαν την φωτιά, άραγε σκέφτηκαν έστω και μια στιγμή πως υπήρχε ο κίνδυνος η φωτιά να επεκταθεί; Αυτοί που έβαλαν τη φωτιά, άραγε πιστεύουν πως με την ενέργειά τους αυτήν έκαναν κάτι περισσότερο για την υπόθεσή τους από μια τρύπα στο νερό και πως στο δια ταύτα χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι; Αυτοί που έβαλαν τη φωτιά, από όλους όσους υποστηρίζουν αυτά που υποστηρίζει με τον τρόπο της και με τη δικιά της λογική η A.V, πως έκριναν ότι η A.V είναι η αιχμή του δόρατος και επέλεξαν να την κτυπήσουν;                  

Αν κάποιος πυροβολημένος υποστηρίξει πως ένας τύπος ήταν κάποτε ερωτευμένος με μία τύπισσα που της άρεσε η A.V και δεν της άρεσε ο ιδεολόγος εμποροϋπάλληλος και ερωτευμένος μαζί της και κάπως έτσι πάρθηκε η απόφαση για τον εμπρησμό, θα σκεφτείτε ότι αυτό είναι σενάριο Ερωτικής Φαντασίας; Ή αν ένας άλλος αλαφρύς, υποστήριξει πως τύπος με καμπαρντίνα και καπέλο το έσκασε από το σπίτι του και συνάντησε την πραγματικότητα και έπαθε μεγάλο ταράκουλο που δεν ήταν στην υπηρεσία του και θεώρησε ότι γι'αυτό φταίει η A.V, και αποφάσισε να βάλλει φωτιά στα γραφεία της, θα σκεφτείτε ότι πρόκειται για σενάριο Ψυχαναλυτικής Φαντασίας;

Τέλος, υποστηρίζοντας ότι η " Αναρχική Ομάδα Αντικαπιταλιστικής Δράσης" αν εξακολουθήσει να επιλέγει τέτοιες ενέργειες εναντίον όσων δεν συμφωνούν με τα πιστεύω της, θα πρέπει να καταγραφεί στην κατάσταση των φασιστικών ομάδων, αυτό συνεπάγεται ότι το λιγότερο στο οποίο θα προβούν εναντίον μου, είναι να κάψουν κάτι δικό μου; Φυσικά και όχι. Έχουν ισχυρότερους και σοβαρότερους αντιπάλους που είναι ως τα μπούνια εξουσιαστές και καπιταλιστές να αντιμετωπίσουν και δεν έχουν άπειρο χρόνο έτσι ώστε να ασχολούνται και με την τελευταία τρύπα του ζουρνά, που τυγχάνει στην ιστορία αυτή να είμαι εγώ. 

Ε πάση περιπτώσει, πρόοδο προφανώς και έχουμε κάνει από τότε που τις έκαιγαν στην πυρά ως μάγισσες και από τότε που έκαναν κάτι σαν πάρτι καίγοντας ομαδικά τα βιβλία που τους ενοχλούσαν.  

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Νοεμβρίου 2014 20:15
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση