Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 17:49

Τα εντελώς βασικά για τον Έμπολα. Ένα άρθρο και η παρέμβαση της κας. Ρεπούση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ιός Έμπολα, ως τιμωρία της Ύβρις του ανθρώπου που αισθάνεται ότι είναι στο τσακ να γίνει θεός. Υπάρχουν κι άλλες υπενθυμίσεις των ορίων μας, όπως λόγου χάρη οι σεισμοί, οι λοιμοί και οι καταποντισμοί. Το κακό είναι ότι ερχόμαστε στα ίσα μας κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε τρομερά και φοβερά πράματα.

Αν το καλοσκεφτείς είναι εκπληκτικό ότι στην εποχή μας έχουμε ένα ιό ανίκητο επί του παρόντος, ένα τίποτα δηλαδή, την ίδια ώρα που ως πολιτισμός διαθέτουμε όπλα ικανά να καταστρέψουν τη ζωή σ'αυτόν τον πλανήτη και χίλιες φορές και που συλλέγουμε κι επεξεργαζόμαστε πληροφορίες από τα άκρα του σύμπαντος. Κι αυτό το μπάσταρδο τίποτα, αυτό το αόρατο στο μάτι, καταφέρνει και σκοτώνει όντα που μπροστά του είναι τεράστια. Ο ιός Έμπολα λοιπόν, ως ένας μίνι Δαυίδ, εναντίον ημών, των μάξι Γολιάθ. Μεγάλη διαφορά αδέλφια και ακατανόητη για έναν αντικειμενικό εξωγήινο, η ήττα. Αν του εξηγήσουμε όμως ότι οι εξαπλώσεις της μόλυνσης στο παρελθόν είχαν περιοριστεί και ως εκ τούτου οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες της Δύσης είχαν κίνητρο να βρουν τη θεραπεία, τότε ο εξωγήινος αυτός άνθρωπος θα καταλάβει και θα αηδιάσει.

Ο ιός αυτός που προκαλεί αιμοραγικό πυρετό, καταγράφηκε για πρώτη φορά στο Ζαΐρ ( σημερινή Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό) το 1976 πιθανότατα από δάγκωμα νυχτερίδας ή από επαφές με άλλα άγρια μολυσμένα ζώα. Τότε, από τους 318 ανθρώπους που προσβλήθηκαν οι 280 πέθαναν, ( ποσοστό 88%). Τα πρώτα θύματα που μελέτησαν οι επιστήμονες ήταν κάτοικοι του χωριού Γιαμπούκου. Το Έμπολα είναι το όνομα ενός ποταμού κοντά σ'αυτό το χωριό, που στην τοπική διάλεκτο σημαίνει " Μαυροπόταμος".

Το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας μέχρι σήμερα έχει καταγραφεί το 2002-3 στο Κονγκό και στην Γκαμπόν, όπου από τους 145 που μολύνθηκαν οι 132 απεβίωσαν ( ποσοστό 91%). Στην επιδημία που τις τελευταίες εβδομάδες έχει ξεσπάσει στην Δυτική Αφρική και εξαπλώνεται συνεχώς προς κάθε κατεύθυνση, τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 9.000 άτομα και οι νεκροί θα φτάσουν τους 4.500 έως το τέλος αυτής της εβδομάδας, ποσοστό 50% περίπου. Η μόνη ερώτηση που μου έρχεται στο μυαλό αυτή τη στιγμή είναι, αν ο ιός αυτός δεν υπήρχε πριν από το 1976, τότε γνωρίζουμε τι και πως τον δημιούργησε; Και γιατί στην Αφρική; 

Πατώντας  εδώ   θα σας παρουσιαστεί ένα άρθρο του κ. Κωνσταντίνου Λούβρου που αναρτήθηκε στον ιστότοπο medlabnews.gr με τον τίτλο " Ο ιός ΈΜΠΟΛΑ. Τι είναι πως μεταδίδεται, ποια τα συμπτώματα και πως θεραπεύεται". Εμάς, που δεν έχουμε ειδικές γνώσεις, μας φάνηκε κατατοπιστικό και προσιτό, σε πρώτο, αλλά και σε δεύτερο πιο προχωρημένο επίπεδο. Επιπλέον μας ενίσχυσε την διάθεση για μια όσο γίνεται πιο ψύχραιμη αντιμετώπιση αυτής της επιδημίας στον ίδιο βαθμό που το πέτυχε η σχετική οδηγία "πλένετε τα χέρια σας".  

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί ένα 6' βίντεο που περιέχει την παρέμβαση της κας. Ρεπούσης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου ρωτάει για τα στοιχειώδη και σ'αυτά τοποθετείται με σαφήνεια. 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014 18:55

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση