Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014 10:23

Ιατρική κι ανθρωπιστικές επιστήμες - ημερίδα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, είσοδος ελεύθερη

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Όπως όλα σχεδόν τα πράγματα αλλάζουν και άλλες πλευρές τους βελτιώνονται κι άλλες χειροτερεύουν, έτσι συμβαίνει και στην ιατρική. Αλλάζουν όμως προς το καλύτερο; Αρκετοί σε όλον το κόσμο αμφισβητούν το κατά πόσον αυτή η πρόοδος είναι ουσιαστική και ολική. Γι'αυτό προτείνουν εναλλακτικές προσεγγίσεις της υγείας αλλά και της θεραπείας των ασθενειών τέτοιες που θα δυναμώνουν τον οργανισμό.

Οι προσεγγίσεις αυτές έχουν στο κέντρο τους τη διατροφή, την άθληση, την έμφαση στον ψυχοσωματικό παράγοντα και μια προτεραιότητα στις φυσικές μεθόδους πρόληψης και θεραπείας που συμπεριλαμβάνει και τα μη χημικά φάρμακα.

Πάντως, είναι φανερό σε όλους πως η τεχνολογία, η βιολογία και οι άλλες θετικές επιστήμες έδωσαν μια μεγάλη ώθηση στην ιατρική, τέτοια που πριν μόλις λίγες δεκαετίες ήταν αδιανόητες οι σημερινές της κατακτήσεις. Να σκεφτείτε πως στις μέρες μας υπάρχουν ακόμα και αλληλοεπιδράσεις ανάμεσα στην ιατρική και τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Κάτι που στο πρώτο άκουσμα μοιάζει σαν αστείο. Όμως στις χώρες της δύσης η σχέση ανάμεσα σ'αυτούς, τους ξένους εκ πρώτης όψεως κλάδους, γίνεται όλο και πιο στενή. Αυτό το νέο για μας δίδυμο, έχει σαν θέμα της μια ημερίδα που διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και το Πανεπιστήμιο Αθηνών την Τετάρτη στις 26/2. Την ημερίδα αυτήν, που είναι ενταγμένη στον κύκλο "Διάλογοι Αθηνών" την συντονίζει ο κος. Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Πατώντας   εδώ  θα σας ανοίξει η σελίδα της Στέγης όπου θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες γι'αυτήν την ημερίδα. Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά θα υπάρχει και ζωντανή αναμετάδοση.

Ξαναλέμε για άλλη μια φορά ότι η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών βρίσκεται στη Συγγρού στο 107, δεξιά όπως ανεβαίνουμε στην Αθήνα. Στο κτίριο αυτό πολλές εκδηλώσεις γίνονται και φέτος. Οι πιο πολλές απ'αυτές προσπαθούν να κερδίσουν την προσοχή και τα συναισθήματα των θεατών με προσεγμένες επιλογές τόσο από άποψη περιεχομένου και νοήματος όσο και από άποψη αισθητικής.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 17:22

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση