Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014 15:33

Εκλεκτικές συγγένειες στο Μπενάκειο της Πειραιώς από την ομάδα ΘΑΛΗΣ+ΦΙΛΟΙ. Είσοδος ελεύθερη.

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια ημερίδα οργανώνει η ομάδα ΘΑΛΗΣ+ΦΙΛΟΙ που θα διεξαχθεί το Σάββατο 22/2, στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς. Η ημερίδα αυτή έχει τίτλο "ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ. Η διαλογική φύση της ανθρώπινης γνώσης μέσα από πέντε συζητήσεις". Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα ας πατήσει  εδώ . 

Εμείς εδώ στη Σταγόνα έχουμε κάνει αρκετές φορές αναφορά στην ομάδα ΘΑΛΗΣ+ΦΙΛΟΙ. Κι επειδή η επανάληψη κλπ, ξαναλέμε ότι η ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ είναι μια μεγάλη παρέα εθελοντών, που εμπνέει και στηρίζει τη δημιουργία λεσχών ανάγνωσης, καθώς και άλλων δραστηριοτήτων που προάγουν το στοχασμό, τη γνώση και το διάλογο. Είναι ένα ανοιχτό δίκτυο ενημέρωσης και κοινών δράσεων, που ξεκινά από το χώρο της εκπαίδευσης, και ανοίγεται στην κοινωνία. Κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά μ'αυτήν την ομάδα* για όποιον ενδιαφέρετε υπάρχουν τις στο τέλος αυτού του άρθρου.

Η ομάδα ΘΑΛΗΣ+ΦΙΛΟΙ γεννήθηκε το 2005 από την ανάγκη των εμπνευστών της να εξερευνήσουν τη σχέση ανάμεσα στα μαθηματικά και την αφήγηση, με τη δημιουργία λεσχών ανάγνωσης, αρχικά σε σχολεία και στη συνέχεια σε ποικίλους χώρους, από βιβλιοπωλεία και καφέ μέχρι σαλόνι. Κινητήριος δύναμη της ομάδας και των δεκάδων πλέον φίλων της, παραμένει η αγάπη για τη λογοτεχνία και τα μαθηματικά, αλλά και η ζωηρή επιθυμία να αποκτήσει κοινωνική διάσταση η, κατά κανόνα, μοναχική εμπειρία της ανάγνωσης. 

Η δράση της ομάδας δίνει, επίσης, την ευκαιρία σε δεκάδες φωτισμένους και ανοιχτόμυαλους εκπαιδευτικούς να εμψυχώσουν τους μαθητές τους, ώστε να ανακαλύψουν τη χαρά της ανάγνωσης, να καλλιεργήσουν τα ταλέντα, τις ικανότητές τους και ενδιαφέροντα που δεν περιορίζονται στο αναλυτικό σχολικό πρόγραμμα.

Η Ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ ιδρύθηκε από τους μαθηματικούς και συγγραφείς Απόστολο Δοξιάδη, Τεύκρο Μιχαηλίδη και τον καθηγητή του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Πέτρο Δελλαπόρτα, οι οποίοι μοιράζονται το κοινό ενδιαφέρον τους για το πάντρεμα των μαθηματικών με την αφήγηση.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014 22:18

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση