Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 15:34

Ανα - σύνταξη δυνάμεων

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Και κάπως έτσι, λοιπόν, κάθε άλλο παρά ήσυχα, κύλησε ο πρώτος μήνας του 2014. Και σιγά το πράγμα θα μου πεις.έχουμε μπροστά μας άλλους 11! Μόνο που αυτός ο πρώτος μήνας ήταν λίγο διαφορετικός για ένα και μόνο λόγο. Συνταξιοδότηση λέγεται και μας χτύπησε την πόρτα μεγαλοπρεπώς.

 

 

Διπλό το χτύπημα, αφού και οι δύο γονείς αποσύρθηκαν από τον εργασιακό στίβο. Ξαφνικά τα πράγματα άλλαξαν και η σύνταξη έγινε το πρώτο θέμα συζήτησης στο σπίτι. Πιο δημοφιλές και από τραγούδι του Σάκη Ρουβά στο youtube.

Η συνταξιοδότηση φαντάζομαι είναι ένα μεγάλο βήμα στη ζωή του ανθρώπου και μια απίστευτη αλλαγή. Δεν την έχω βιώσει (και μεταξύ μας τώρα δεν πρόκειται) αλλά η λέξη έχει από μόνη της μια βαρύτητα. Οι περισσότεροι την ταυτίζουν με αυτό που όλοι μας προσποιούμαστε ότι δεν θα έρθει ποτέ:.το γήρας. Αρχίζεις, λοιπόν, εσύ σαν συνταξιούχος και σκέφτεσαι διάφορα ωραία όπως: μεγάλωσα, γέρασα, τι θα κάνω τώρα στη ζωή μου, που εσείς (τα παιδιά τους δηλαδή) έχετε μεγαλώσει και τελείωσα εγώ σαν άνθρωπος, . και μπλα μπλα μπλαααα. Μονόλογοι για ατέλειωτες ώρες, ενίοτε και διάλογοι, χωρίς συγκεκριμένο συμπέρασμα, γιατί εσύ -ως μη συνταξιούχος- δεν μπορείς να βιώσεις τον πόνο αυτού που δεν εργάζεται πια.

Στην αρχή έχει την πλάκα του. Κάνεις χάζι που λένε. Προσπαθείς με λόγια παρήγορα να εξηγήσεις ότι δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Όλη η ζωή είναι μπροστά σας, μη στεναχωριέστε, ήρθε η ώρα να ξεκουραστείτε πια μετά από τόσα χρόνια, και άλλες παρόμοιες ατάκες βγαίνουν από το στόμα σου σε μια προσπάθεια επιβίωσης, βρε αδερφέ. Εγώ συνήθως λέω και το άλλο κορυφαίο: «Μη στεναχωριέστε, δουλεύουμε εμείς τώρα». και μετά, βέβαια, γελάω 3 φορές και κάνω και μια ανάποδη τούμπα.

Κι ενώ εσύ λοιπόν απελπισμένος σκέφτεσαι τι άλλο να κάνω Θέε μουυυ, στο -μεταξύ των συνταξιούχων- στρατόπεδο τα πράγματα εξελίσσονται ραγδαίως. Οι γονείς τη μια μέρα δε μιλιούνται, την άλλη αγαπιούνται και την τρίτη συνήθως δε μιλάνε σε σένα. Έχει πολλές απώλειες αυτή η ιστορία και το χειρότερο είναι ότι δεν τις προλαβαίνεις. Πρέπει να σκέφτεσαι πολύ καλά την κουβέντα που θα βγει από το στόμα σου, ενώ απαγορεύονται διά ροπάλου αστειάκια που μπορεί να παραπέμψουν στο επίμαχο θέμα.

Έρχομαι, λοιπόν, εγώ τώρα να ρωτήσω τους παλαιότερους:...υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο εγχειρίδιο χρήστη που έρχεται πακέτο με τη σύνταξη και βοηθάει εμάς τα εργαζόμενα νιάτα να σας παρηγορήσουμε; Τι είναι αυτό που θες να ακούσεις σαν συνταξιούχος και πώς μπορώ να σε πλησιάσω χωρίς να χάσω το κεφάλι μου; Μετακομίζω για κανένα εξάμηνο ή απαιτείται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα;

            Δεκτή πάσης φύσεως βοήθεια!!!

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 23:54
Μαρία Μποζινάκη

Έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαρία Μποζινάκη

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση