Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 12:33

Η Πράσινη έχει κι άλλα περιθώρια για να μας κουφάνει!

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η φωτό δίπλα είναι απόκομμα από την ημερήσια αθλητική εφημερίδα "Η Πράσινη". Το κακό είναι πως υπάρχουν φίλαθλοι που αυτό που λέει το ασπάζονται μετά χαράς. Είναι από καιρό έτοιμοι να το δεχτούν. Φτιάχτηκαν μέσα στα χρόνια για να χάβουν τέτοιες μπούρδες.*

 

Κατά τα άλλα αυτοί που το πιστεύουν δεν είναι απαραίτητο να είναι βλάκες, άντρες, πιτσιρικάδες, αμόρφωτοι, ατομιστές, σπάγγοι και φτωχοί. Είναι αυτονόητο πως τέτοιοι τύποι ευδοκιμούν σε όλες τις ομάδες, σε όλα τα κόμματα, σε όλα τα έθνη και σε όλες τις χώρες. Πιθανόν σ'εμάς να είναι πολλαπλάσιοι από παρόμοιους οπαδούς άλλων χωρών που τα δίνουν όλα για την ομάδα τους, για το κόμμα τους, για την πατρίδα τσιμπώντας όλα τα δολώματα.

Δεν πιστεύω πως αυτά που λέει αυτό το απόκομμα είναι η αποθέωση της καφρίλας. Αυτό συγκεκριμένα ήταν μεν στην πρώτη σελίδα της Πράσινης, αλλά κάτω κάτω αριστερά και έπιανε λίγο χώρο. Αν έπιανε όλη την πρώτη σελίδα, τότε πατριώτες δεν θα είχαμε καμία ελπίδα. Θα είχαμε κτυπήσει κορυφή και δεν θα είχε πια κανένα νόημα η ευχή "...άντε και εις ανώτερα παιδιά".

Νομίζω πως είναι σημαντικό να βρουν τρόπους η πολιτεία, τα κόμματα, οι εκκλησίες, οι ομάδες και τα σχολεία για να μας εκπαιδεύσουν στον να μάθουμε να χάνουμε, να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τον καλύτερό μας, να μάθουμε να χειροκροτάμε αυτόν που μας κέρδισε στα ίσα, να περιορίσουμε την τάση μας για τον ψόφο της κατσίκας του γείτονα και άλλα παρόμοια τέτοια που έχουν να κάνουν με ένα άνοιγμα της καρδιάς.

Πάντως δεν ξέρω τι ν'απαντήσω αν εμφανιστεί κάποιος που έχει αντιρρήσεις σε ένα τέτοιο εκπολιτισμό, υποστηρίζοντας πως αν είναι να εκπαιδευτούμε για να πράτουμε και να αισθανόμαστε κόντρα στον εαυτό μας, αυτό δεν είναι αρρώστια; Τι νόημα έχει να γίνουμε καλύτεροι αν δεν είμαστε εμείς; Καλύτερα πλαστοί και σωστοί, παρά αυθεντικοί και κάφροι; Ιδού το δίλλημα.

* Η πρόταση στη φωτό που είναι θολή λέει : "Τρία πέναλντι υπέρ του και τρεις αποβολές της Άντερλεχτ για να περάσει ο γαύρος!!! " 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 10:42
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση