Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 12:24

Ο Νόαμ Τσόμσκυ ανάμεσα σε όλα και για τα δικά μας από την Αυγή

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Νόαμ Τσόμσκυ, όσοι διαβάζουν εφημερίδες τα τελευταία σαράντα χρόνια, σε κάποιο άρθρο του ή συνέντευξή του θα έχουν ρίξει μια ματιά. Επειδή συχνά δημοσιεύονται άρθρα του σε εφημερίδες και σε περιοδικά, αυτό μπορεί και να σημαίνει ότι αρέσει σε έναν κόσμο που ψάχνεται.

 

 

 

 

 

Αλλά και η τηλεόραση τον έχει δείξει μερικές φορές να μιλάει για θέματα επιστημονικά - πιο πολύ της γλωσσολογίας - και πολιτικά. Αναφορές στο όνομά του υπάρχουν και σε διάφορα ρεπορτάζ που πληροφορούν για την υποστήριξή του σε αγώνες που γίνονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, αγώνες που έχουν να κάνουν με πολιτικά δικαιώματα, με ανθρώπινα δικαιώματα, με τα δικαιώματα των γυναικών και την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και με την

αντίσταση ενάντια στην καταστολή και στη βία.

Ο Αβραάμ Νόαμ Τσόμσκυ, γεννήθηκε το 1928 στην Φιλαδέλεφεια των Η.Π.Α. Το βιβλίο του "Συντακτικές Δομές" που κυκλοφόρησε το 1957, ήταν η δική του ριζοσπαστική πρόταση για τα θέματα της γλώσσας. Η θεωρία αυτή είναι γνωστή ως "γενετική - μετασχηματιστική γραμματική". Ένα από τα πιο δημοφιλή του κείμενα τα τελευταία χρόνια και σ'έμας είναι το "Με δέκα τεχνικές ελέγχουν το μυαλό". Δύο από τα πιο γνωστά αποφθέγματά του δίνουν μια μικρή ιδέα για τις ιδέες του που του δίνουν κουράγιο ν'αγωνίζεται γι'αυτές στη ζωή του όλη. 

  • "Αν δεν πιστεύουμε στην ελευθερία της έκφρασης για τους ανθρώπους που περιφρονούμε, δεν πιστεύουμε σ'αυτήν καθόλου." 
  • «Οι απλοί άνθρωποι, αυτοί που τα ονόματά τους δεν μπαίνουν σε βιβλία ιστορίας, είναι αυτοί που δημιουργούν την ιστορία.»
  • Επειδή στο θέμα μας "Άρθρα άλλων που μας άρεσαν" δεν έχουμε αναρτήσει κανένα άρθρο αυτού του σπουδαίου διανοητή και αγωνιστή της εποχής μας , μας δόθηκε τώρα η ευκαιρία από την Αυγή της Κυριακής.

    Ο Χ.Ι.Πολυχρονίου και η Αναστασία Γιάμαλη του πήραν μία συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην Αυγή της 8/12/13 με τίτλο "Κάποιοι στη Γερμανία θέλουν την Ελλάδα σε σκλαβιά". Πατώντας  εδώ ...τα γνωστά.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 21:33
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση