Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 09:55

Απορρίπτει, επί του παρόντος, την επέκταση του δικτύου του μετρό προς Κερατσίνι / Δραπετσώνα, Πέραμα και Σαλαμίνα το Ελληνικό Μετρό, τονίζοντας ότι από το υφιστάμενο δίκτυο καθίσταται αδύνατο + ένα σταγονίσιο σχόλιο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

metroΣ.Δ. Όταν τον Οκτώβριο του 2022 δόθηκαν σε λειτουργία οι τελευταίοι τρεις σταθμοί του μετρό 3 (Δημοτικό Θέατρο, Πειραιάς και Μανιάτικα) οι δημοτικές αρχές Κερατσινίου/Δραπετσώνας και Περάματος πήραν μπρος και υπέβαλλαν το αίτημα για την κατασκευή γραμμής Μετρό που θα εξυπηρετεί και αυτούς τους δύο δήμους και εφ'όσον κατασκευασθεί η σύνδεση Περάματος Σαλαμίνας, και με τη Σαλαμίνα. Αυτό που μου βγήκε αυθόρμητα εκείνες τις μέρες ήταν το "καλά ξυπνητούρια". Να υπενθυμισουμε ότι τον Οκτώβριο του 2004 επί υπουργείας Σουφλιά, παρουσιάστηκε χάρτης μελέτης 8 γραμμών μετρό, στον οποίο εμφανιζόταν και η προέκταση προς Πειραιά. Το 2011 ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση για τους 8 τελευταίους σταθμούς του μετρό της γραμμής 3.  Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις γραμμές του Μετρό  ΕΔΩ

  Μέχρι να αποφασιστεί να κατασκευαστεί το μετρό για τις περιοχές Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα κ.λπ καλό δε θα είναι να διεκδικήσουν οι δήμοι περισσότερα λεωφορεία για τις περιοχές τους και να αντικατασταθεί το τρόλεϊ με ηλεκτροκινούμενα λεωφορεία; 

 

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη. Απορρίπτει, επί του παρόντος, την επέκταση του δικτύου του μετρό της Αθήνας προς Κερατσίνι / Δραπετσώνα, Πέραμα και Σαλαμίνα το Ελληνικό Μετρό, τονίζοντας ότι από το υφιστάμενο δίκτυο καθίσταται αδύνατο.

Ωστόσο, εάν προκύψει ανάγκη για επέκταση του δικτύου προς τις εξεταζόμενες περιοχές από τη μεγάλη έρευνα που διεξάγει ο ΟΑΣΑ, τότε το Ελληνικό Μετρό δύναται να προχωρήσει στις αναγκαίες μελέτες.

Απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό, Νίκος Κουρέτας σημειώνει τα ακόλουθα:

«Οποιαδήποτε επέκταση του μετρό προς τους δήμους Κερατσινίου / Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνας δεν είναι τεχνικά εφικτή, από το υφιστάμενο δίκτυο των γραμμών του μετρό και για το λόγο αυτό, η εξυπηρέτηση των περιοχών αυτών από το μετρό, θα απαιτούσε τη δημιουργία μιας νέας γραμμής που θα διασχίζει και ευρύτερες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Όμως μια γραμμή μετρό, όπως η προαναφερθείσα, δεν έχει σχεδιασθεί μέχρι σήμερα και θα απαιτηθεί πρωταρχικά η τεκμηρίωσή της στο πλαίσιο μιας στρατηγικής συγκοινωνιακής μελέτης, η οποία έχει ήδη ανατεθεί από τον ΟΑΣΑ και εκπονείται.

Κατά το παρελθόν υπήρχε σχεδιασμός από την Ελληνικό Μετρό για την επέκταση του τραμ Πειραιά προς Κερατσίνι, Πέραμα και Σαλαμίνα, σύμφωνα με τα πορίσματα της Πρώτης Συγκοινωνιακής Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό της Αθήνας (έτος 2000).

Όμως ο σχεδιασμός αυτός, δεν προχώρησε περαιτέρω προς ωρίμανση, καθώς υπήρχαν αντιδράσεις από τοπικούς δήμους και αναμένονται τα πορίσματα μιας επίκαιρης συγκοινωνιακής μελέτης, όπως αυτή από τον ΟΑΣΑ, για την οριστικοποίηση του σχεδιασμού των δημόσιων μεταφορικών συστημάτων της περιοχής.

Ανάλογα με τα πορίσματα της μελέτης αυτής, η Ελληνικό Μετρό θα προχωρήσει στη συνέχεια στις αναγκαίες μελέτες και έρευνες για την υλοποίηση των έργων».

Πηγή:www.metaforespress.gr/mesa-mazikis-metaforas

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 11:00
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση