Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 18:52

Η συνομιλία της 28χρονης με τον αστυνομικό της άμεσης δράσης λίγο πριν δολοφονηθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγ. Αναργύρων + ένα σταγονίσιο σχόλιο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

gynaikoktoniaΣ.Δ. Αν δεν υπήρχε ο φόνος της κοπέλας έξω από το αστυνομικό τμήμα, αυτές οι απαντήσεις/ερωτήσεις του αστυνομικού του 100, θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμα και γέλια. Τώρα όμως εκπέμπουν εκείνο το μαύρο φως της απελπισίας, αυτό που πυροδοτεί την πανάρχαια κραυγή της οργής. Είναι δυνατόν πάντως, αστυνομικοί που έχουν εκπαιδευτεί, όπως αυτός στο φυλάκιο, να μην μπορούν να εκτιμήσουν την κρισιμότητα μίας κατάστασης και να αντιδράσουν αναλόγα; Παράξενο μου φαίνεται, κάτι δεν πάει καλά. Αναρωτιέμαι πάντως, αν υπάρχουν αρκετοί πολίτες σ'αυτήν την χώρα που πιστεύουν ότι εξ αιτίας αυτού του τραγικού συμβάντος το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα επιδιώξει να ξεκινήσει η βελτίωση της Αστυνομίας. Αν όντως υπάρχουν αρκετοί του μισογεμάτου, ίσως και να πραγματοποιηθεί. Θα τρέφαμε όμως μία εμπιστοσύνη στην πολιτική της κυβέρνησης, της όποιας κυβέρνησης , αν οι παντός είδους βελτιώσεις είχαν ξεκινήσει προ πολλού και δίχως να παίρνουν μπρος από τραγικά συμβάντα.  

ΡεπορτάζΟ αστυνομικός που απαντά στην κλήση κοπέλας, όπως ακούγεται στο ηχητικό, μοιάζει να την αντιμετωπίζει διεκπεραιωτικά και με σχετική αδιαφορία χωρίς να συνειδητοποιεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Η 28χρονη Κυριακή διατηρεί την ψυχραιμία της και παρά την απάντηση του αστυνομικού ζητά ένα περιπολικό να πάει στο σπίτι της.  

Η 28χρονη είχε μεταβεί το βράδυ της Δευτέρας (1/4) στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων προκειμένου να ζητήσει βοήθεια και προστασία, θεωρώντας ότι απειλείται από τον πρώην σύντροφό της. Βγαίνοντας από το Αστυνομικό Τμήμα καλεί την Άμεση Δράση ώστε να της δοθεί περιπολικό για να μεταβεί σπίτι της.

Κέντρο Άμεσης Δράσης: Να στείλω περιπολικό στο σπίτι σας για τον πρώην;

Κυριακή: Όχι είμαι στο τμήμα και θέλω να πάω σπίτι και φοβάμαι να πάω μόνη μου. Τον είδα περιμένει έξω από την πόρτα.

Κέντρο Άμεσης Δράσης: Ωραία, το περιπολικό δεν είναι ταξί. Θα στείλω άμα θέλετε στο σπίτι σας.

Κυριακή: Ωραία, στείλτε στο σπίτι μου.

Κέντρο Άμεσης Δράσης: Οπότε παραμένει έξωθεν της οικίας ο πρώην σύντροφός με σκοπό να ασκήσει βία, σωστά; 

«Ναι» απαντά η 28χρονη και δίνει την ακριβή διεύθυνσή της, που βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Κέντρο Άμεσης Δράσης: Βρίσκεται πλησίον, είστε συνεπώς στο ΑΤ (σ.σ. Αγίων Αναργύρων) 

Κυριακή: Έχει έρθει εδώ 

«Οπότε να το στείλω στο αστυνομικό τμήμα, ναι;» ρωτά η Άμεση Δράση, με την 28χρονη να δέχεται τις μαχαιριές εκείνη την ώρα και να ακούγεται στο ηχητικό της κλήσης ο φίλος-συνοδός της Κυριακής που φωνάζει «τη σκότωσε».

Μιλώντας στο Mega η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας επεσήμανε: «Ούτε σε εμένα άρεσε η άμεση απάντηση του αστυνομικού, ίσως μπορούσε να απαντήσει με πιο ευγενικό τρόπο». Αρχικά ανέφερε με αφορμή την προβολή του ηχητικού ντοκουμέντου από την δολοφονία της 28χρονη Κυριακής: Ίσως θα έπρεπε αυτό το υλικό να μην έχει αναπαραχθεί στην τηλεόραση. Δεν θα έπρεπε η κραυγή της κοπέλας να ακουστεί στον αέρα. Εμείς παραδώσαμε το συγκεκριμένο υλικό την επόμενη μέρα στον Εισαγγελέα. Δεν έχει τίποτα να κρύψει η ΕΛ.ΑΣ.», σημείωσε και διαβεβαίωσε πως η διοικητική έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος.

Διευκρίνισε ότι οι κάμερες του αστυνομικού τμήματος λειτουργούσαν και πως όλα τα υλικά έχουν σταλεί ήδη από χθες στον Εισαγγελέα.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απάντηση του αστυνομικού στην 28χρονη ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί» τόνισε: «Δεν μου άρεσε η απάντηση. θα μπορούσε να απαντήσει με πιο ευγενικό τρόπο. Όντως υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για το πότε ένας πολίτης μπορεί να μπει σ' ένα περιπολικό. Ίσως υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να παραβιάζονται κάποιες εσωτερικές διαδικασίες της αστυνομίας. Όλοι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση θα κληθούν στο πλαίσιο της ΕΔΕ».

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 21:53

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση