Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 03:08

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στο Κερατσίνι στις 1.1.24 + 1 σταγονίσιο σχόλιο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

hardaliΤο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Β. Καπερνάρου, συνεδρίασε την Παρασκευή, 01-03-2024 και ώρα 15:00 δια ζώσης στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου “Μελίνα Μερκούρη” του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 45 εκατ. ευρώ, που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 Όπως είπε, πρόκειται για ένα στοίχημα, χωρίς ιδεολογικό πρόσημο και κομματικό χρώμα.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σε μια περιοχή που αποτυπώνει τη σύγχρονη βιομηχανική ιστορία της Αττικής, με ταhardalia- σημάδια της να είναι ακόμα ζωντανά», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι «αποτελεί ισχυρή βούλησή μας, η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε όλα τα επίπεδα. Με αστικές αναπλάσεις, έργα υποδομής, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και προστασία από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, έχοντας εξασφαλίσει περισσότερα από 45 εκ. ευρώ από κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο. Πρόκειται για ένα σχέδιο ολιστικό, για έργα άμεσης προτεραιότητας. Αφορά τους ανθρώπους, αφορά τις επόμενες γενιές». 

Πατώντας  ΕΔΩ  θα εμφανιστεί το ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα. 

Δυναμικό αγωνιστικό «παρών» έδωσαν σωματεία και μαζικοί φορείς του Πειραιά σ'αυτή τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Απαίτησαν άμεσα να δοθεί λύση στα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού της περιοχής απέναντι και στην κοροϊδία της περιφερειακής αρχής που κάνει λόγο φόρτο καταγραφής αυτών όταν αυτά είναι γνωστά και έχουν αναδειχθεί πολλές φορές μέσα και από αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Α' Πειραιά και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

 Πατώντας  ΕΔΩ  θα εμφανιστεί το ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στην εφημερίδα Ριζοσπάστης με τίτλο "Σωματεία και φορείς του Πειραιά απαίτησαν λύσεις στα προβλήματα του λαού της περιοχής"

Σ.Δ Από τα ρεπορτάζ που διαβάσαμε διαπιστώσαμε ότι πρόταση του Χαρδαλιά για το μείζων πρόβλημα της περιοχής, αυτό της εκπομπής του καρκινογόνου βενζολίου από τη λειτουργία της Οil One στη Δραπετσώνα δεν υπήρξε. Και όσο υπάρχει αυτό το πρόβλημα στη Δραπετσώνα θάνατο θα έχουμε κ. Χαρδαλιά μας κι όχι ζωή και όπως και να το δούμε να ξέρετε ότι σας αναλογεί κι εσάς ένα μέρος της ευθύνης. Αναφορά στο πρόβλημα αυτό έκαναν τα σωματεία που παρευρέθηκαν στο συμβούλιο. Κρίμα για τον Χαρδαλιά. Άσχημα ξεκινήσαμε. Ένα ακόμα σκοτεινό σημείο είναι αν έχει και ποια πρόταση ο Περιφερειάρχης για το σταθμό επεξεργασίας απορριμμάτων στο Σχιστό. Ακούσατε κάτι σχετικό; 

Ένα άλλο σημείο που μας φάνηκε ενδιαφέρον, αν και δεν καταλάβαμε σε ποια συγκεκριμένη περιοχή αναφέρθηκε και τι σχεδιάζει να γίνει σ'αυτήν, είναι για την αξιοποίηση έκτασης 240 στρεμμάτων στο Σχιστό, από ευρωπαϊκούς πόρους. Είπε λοιπόν ο κ.Χαρδαλιάς, ότι μέχρι τον Ιούνιο θα υπάρξει μια πρώτη πρόταση . «Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Το χρωστάμε στους πολίτες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Ίδωμεν.

Μας δημιουργήθηκε επίσης η εντύπωση πως πολλές από τις κοινωνικές δομές που υποσχέθηκε ο κ.Χαρδαλιάς ότι θα χρημαδοτοτήσει τη δημιουργία τους η Περιφέρεια ήδη λειτουργούν στο Δήμο εδώ και χρόνια, κι άλλες όπως η παιδική χαρά στου Κράκαρη για παιδιά με ειδικές ανάγκες, έχουν αναγγελθεί για πολλοστή φορά. Το ίδιο και τα έργα για τη δημιουργία δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων και κάθε φορά η κατασκευή συνοδεύεται από τον τίτλο "τελειώνουν τα έργα στο Κερατσίνι του αποχετευτικού αγωγού", που όντως έχει ξεκινήσει πριν δυο τρία χρόνια. Δεν ξέρω γιατί αλλά μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι μας σέρβιρε ο Περιφερειάρχης ξαναζεσταμένα μακαρόνια, και αν αυτό αληθεύει δεν είναι απίθανο κάποια στιγμή να γυρίσει μπούμερανγκ στους Περιφερειακούς;

Τέλος να προσθέσουμε ότι Δελτίο Τύπου του Δήμου γι'αυτήν την συνεδρίαση δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε, διότι μάλλον δεν εξέδωσε η Δημ.Αρχή. Αυτό γιατί να μην σημαίνει ότι κατά την κρίση της όλα πήγαν καλά με τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου;

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 06:40
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση