Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 21:01

Αν συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο η διερεύνηση του εγκλήματος στα Τέμπη να δεις που τελικά σε όλα τα μεγάλα κεφάλια που είχαν την ευθύνη θα χρωστάμε κι από πάνω

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

tempi-exetastikiΣ.Δ. Λέω να μην μπω σε λεπτομέρειες, να μείνω στους τίτλους κάποιον σχετικών άρθρων και στην αρχή τους.

1)Το φιάσκο της εξεταστικής για τα Τέμπη και οι σημαντικοί μάρτυρες που δεν κλήθηκαν

Κατάθεσαν μάρτυρες που δεν είχαν να πουν τίποτα για την υπόθεση και αποκλείστηκαν άλλοι που είχαν να πουν πολλά και προειδοποιούσαν πριν από το δυστύχημα.

ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ εργασιών της αποφάσισε εχθές 20.2 η «Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών » χωρίς να επιτρέψει τελικά την κατάθεση σημαντικών μαρτύρων που είχαν προτείνει βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι αποχώρησαν καταγγέλλοντας απόπειρα συγκάλυψης.

Είχαν προειδοποιήσει άλλωστε ότι θα αποχωρούσαν, αν δεν γίνονταν δεκτό το αίτημά τους για διεύρυνση της λίστας των μαρτύρων. Αντικείμενο διαμάχης έγινε και η δικογραφία της Εισαγγελίας Λάρισας, στην οποία οι βουλευτές της αντιπολίτευσης απαιτούσαν να έχουν πρόσβαση πριν από τη σύνταξη του πορίσματος. 

2) Τα κόμματα καλούνται τώρα να καταθέσουν τα πορίσματά τους στις 8 Μαρτίου, παρότι δεν έχουν εξεταστεί όλοι οι μάρτυρες  που ζητήθηκαν. Οι βουλευτές της ΝΔ, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η επιτροπή έκανε το χρέος της συλλέγοντας όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για να βγάλει ένα αξιόπιστο πόρισμα και κατηγορεί τους βουλευτές της αντιπολίτευσης για πολιτική εκμετάλλευση και προσπάθεια διαιώνισης της διαδικασίας.

3) Με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας να διαβιβαστεί η δικογραφία του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για τη διαβίβαση της δικογραφίας αποτελεί την πλήρη επιβεβαίωση των όσων από την πρώτη στιγμή ισχυριστήκαμε και προβάλαμε στην εξεταστική επιτροπή. Είναι αδιανόητο η εξεταστική να ολοκληρώνει τις εργασίες της άρον – άρον και χωρίς να έχει σαφή εικόνα της εξελισσόμενης δικαστικής έρευνας. Η κυβερνητική πλειοψηφία βιάστηκε να συγκαλύψει, βιάστηκε να μπαζώσει την αλήθεια, όπως ακριβώς μπάζωσε και τον τόπο του εγκλήματος το δίδυμο των κυρίων Τριαντόπουλου και Αγοραστού. Έστω και αργά όμως, η αλήθεια θα λάμψει και η δικαιοσύνη θα αποδοθεί».

4)Αυλαία με καταγγελίες για «συγκάλυψη» σκανδάλου στην Εξεταστική των Τεμπών – Στα «κάγκελα» συγγενείς θυμάτων Η κυβερνητική πλειοψηφία λειτουργώντας επεδίωξε αποκλειστικώς και μόνο τον μη καταλογισμό ευθυνών στο πρόσωπο του κ. Καραμανλή.

5) Γαλάζια συγκάλυψη». Αυτές οι δύο λέξεις μόνο, μπορούν δυστυχώς να χαρακτηρίσουν την πορεία της Εξεταστικής Επιτροπής για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Η κυβερνητική πλειοψηφία στην Επιτροπή λειτούργησε σε διατεταγμένη υπηρεσία προστασίας των ομοϊδεατών της κατά τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 06:54
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση