Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 18:17

Δήλωση του πρώην αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και νυν επικεφαλής Γιώργου Γαβρίλη με αφορμή τα εγκαίνια του car terminal του ΟΛΠ στο Κερατσίνι + ένα σταγονίσιο σχόλιο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

gavrilis10Δήλωση του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Γ. Γαβρίλη και Επικεφαλής της Παράταξης του Δήμου Πειραιά  «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους & Όλες».

Καλώς ήρθατε!

Το μισό υπουργικό Συμβούλιο συμμετείχε στα εγκαίνια του νέου car terminal στο Κερατσίνι απ΄την COSCO.

Κορδέλες-φωτογραφίες-πανηγυρισμοί και όλα αυτά για το φαίνεσθαι.

Η ουσία όμως είναι διαφορετική.

α) Ούτε ένα μέτρο δεν έχουμε μέχρι σήμερα απ΄την COSCO για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων σε βάρος της πόλης από τη μεγέθυνση του λιμανιού. 

β) Η επένδυση της επέκτασης είναι μια από τις υποχρεωτικές επενδύσεις που προβλέπονται από την σύμβαση παραχώρησης από το 2016 και δεν έχει καμμία σχέση με την σημερινή κυβέρνηση.

Οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχαν τότε διαφωνήσει και προσέφυγαν στο Σ.Τ.Ε. Την απόφασή μας αυτή υποστήριξε με την απουσία του από τα εγκαίνια ο Δήμαρχος Κερατσινίου Χ. Βρεττάκος και ο απερχόμενος του Περάματος Γ. Λαγουδάκης.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Τζάνειο Νοσοκομείο δηλώνοντας ότι επιτέλους τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης πιάνουν τόπο. Ποια είναι η αλήθεια;

Το ταμείο Ανάκαμψης έχει δεκάδες δις ευρώ από τα οποία το 80% κατευθύνθηκε σε 60 μεγάλες επιχειρήσεις και ψίχουλα για δημόσιες πολιτικές και την ενίσχυση υποδομών.

Για 4 Νοσοκομεία δέσμευσαν 4 εκατομμύρια που αναλογούν 1 εκατομμύριο για κάθε Νοσοκομείο. Για ένα τέτοιο έργο ήρθε να κάνει εγκαίνια με όλα τα μέσα ενημέρωσης στα πόδια του.

Στην περίοδο 2014-2019 η Περιφέρεια Αττικής εξασφάλισε για το Τζάνειο 4 εκ. ευρώ για την καρδιολογική κλινική και την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού ενώ το 2016-2017 εγκρίθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου 7 εκ. ευρώ.

Κύριε Πρωθυπουργέ η αλήθεια είναι ότι εδώ και 5 χρόνια δεν έχετε εγκαινιάσει στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά ούτε ένα σοβαρό έργο της δικής σας κυβέρνησης.

Μέχρι σήμερα τρώτε από τα έτοιμα και κάνετε μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.

Σας θυμίζουμε για άλλη μια φορά τα αιτήματά μας:

- Την υπογειοποίηση της Γραμμής του ΗΣΑΠ Πειραιά Ν.Φάληρο,

- Την επέκταση του ΜΕΤΡΟ προς τα Νοσοκομεία και προς Κερατσίνι και Πέραμα

- Την αναβάθμιση της Ψυττάλειας για την επαναχρησιμοποίηση των νερών.

- Την ουσιαστική αναβάθμιση σε υποδομές και στελέχωση των 3 νοσοκομείων όπου βρίσκονται στα όρια των αντοχών τους.

- Την ανάγκη απαλλοτριώσεων για την δημιουργία νέων χώρων πρασίνου επισημαίνοντας ότι στον Πειραιά έχουμε την χειρότερη σχέση ανά πολίτη – π.χ. Οικόπεδο Εθνικής στα Λιπάσματα-Λεύκα-Οικόπεδο ΟΣΕ, Στρατόπεδο Σακελίωνα κλπ.

- Νέα Γέφυρα που θα συνδέει την οδό Σχιστού με Εθνική Οδό.

Κύριε Πρωθυπουργέ, να πεδίο δόξης λαμπρό για εγκαίνια-φωτογραφίες και πρωτοσέλιδα.

Σ.Δ. Το ρεπορτάζ για τα εγκαίνια:  ΕΔΩ

Και το σχόλιό μου στην ανάρτηση του Γ. Γαβρίλη στο fb

α) "Ούτε ένα μέτρο δεν έχουμε μέχρι σήμερα απ΄την COSCO για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων σε βάρος της πόλης από τη μεγέθυνση του λιμανιού." Υπάρχουν μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μεγέθυνσης στους 4 παραλιμένιους δήμους που προβλέπονται στην σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ το 2016 και δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα ή συγκεκριμένα μέτρα που τα έχουν προτείνει οι 4 δήμοι και δεν έχουν γίνει αποδεκτοί από τον ΟΛΠ; Καλό δεν είναι να ξέρουμε ποια μέτρα ζητάνε οι 4 δήμοι και ποια είναι η θέση του ΟΛΠ γι'αυτά;

β) Βεβαίως καλό είναι να ζητάμε από την κάθε κυβέρνηση την επέκταση του ΜΕΤΡΟ που θα καλύπτει τα 3 νοσοκομεία και τους δήμους Κερατσίνι, Δραπετσώνα και Πέραμα. Επειδή όμως θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο από κάθε άποψη να γίνει επέκταση του τραμ προς αυτές τις περιοχές και όχι τόσο χρονοβόρο όσο το μετρό , καλό δεν είναι να πιέζουν τα Δημοτικά Συμβούλια αυτών των 3 δήμων και για επέκταση του τραμ; Και όταν λέμε να πιέζουν εννοούμε και με σχέδια και με διάφορες μαζικές παρεμβάσεις. Επ'ευκαιρία και μέχρι να κατασκευαστούν οι νέες γραμμές των μέσων σταθερής τροχιάς, (κάτι που δεν είναι μακριά από τον κόκκινο Μάη), να τονίσουμε εδώ ότι για τα χάλια του κυκλοφοριακού, ιδιαίτερα στον Πειραιά, δεν είναι καλό να πάρθουν μέτρα εδώ και τώρα; Όπως ας πούμε να υπάρχουν καθημερινές παρεμβάσεις από τις δημοτικές αστυνομίες για την αντιμετώπιση των παράνομων παρκαρισμάτων και κυκλοφορίας από γιωταχήδες και ταξιτζήδες; Παρανομίες που τις πληρώνει ο κόσμος που χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ.

γ) Καλό είναι επίσης να ζητάμε από την κάθε κυβέρνηση και περιφέρεια χώρους για πράσινο και χρηματοδότηση κατασκευής πάρκων και αλσών, όμως δεν βοηθάει στον προβληματισμό μας αν αναρωτιόμαστε για τη σχέση των 4 αυτών δήμων με το πράσινο που μόνο καλή δεν μπορείς να την πεις;

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 10:52
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση