Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 11:10

Aυτοβούλως στον εισαγγελέα ο "Άλλος άνθρωπος" Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ets9Στον εισαγγελέα θα παραστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αυτοβούλως ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος»,  η οποία τα τελευταία 13 χρόνια έχει προσφέρει εκατομμύρια μερίδες φαγητού σε όλη την Ελλάδα.

 

Ο ίδιος ανέστειλε τη χθεσινή δράση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας για να έρθει στην Αθήνα, καθώς φέρεται να ελέγχεται από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

 Χθες το «Πρώτο Θέμα» έγραψε πως ο κ. Πολυχρονόπουλος, η αδελφή του και ο σύζυγός της κατηγορούνται, ενώ διατάχθηκε δέσμευση κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων τους.

Το δημοσίευμα, που επικαλείται πόρισμα της Αρχής, υποστηρίζει πως παρίσταναν πως οι δωρεές, ύψους 600.000 ευρώ, στην κουζίνα θα διατεθούν αποκλειστικά για κοινωνικό μη κερδοσκοπικό σκοπό στον «Αλλο Ανθρωπο».

Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Μιλώντας χθες στον Αlpha δήλωσε πως «δεν είναι μόνο 600.000 ευρώ. Είναι πάνω 1,5 εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο -τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, για 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, υπολογίστε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν».

 

«Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα» είπε χαρακτηριστικά. «Να με ψάξουν καλά, δεν έχω κανέναν πρόβλημα και να έρθουν να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος» πρόσθεσε.

Στο «μικροσκόπιο» της Αρχής Ξεπλύματος η κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Νέες καταγγελίες για τη δράση της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος»  

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 11:12

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση