Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 15:03

Τα καλά των δένδρων, της Myrina Kalaitzi, στο fb

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

dendra6Δεν ξερω τί λάθος κάνουν τα δέντρα και τα εχθρευόμαστε με τέτοια σφοδρότητα. Ίσως ότι προσφέρουν μόνο καλά, ότι δεν μάς εμπνέουν φόβο, δεν μας απειλούν, δεν μάς εκδικούνται με τρόπο ευθύ. 

Στον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" κάποια στιγμή εγκατέλειψαν την αιώνια ακινησία τους και με πλατείς δρασκελισμούς ανέλαβαν, με ρίζες, κλαδιά και φύλλα, ενεργό δράση υπεράσπισης της ύπαρξής τους, ρίχτηκαν στην ενεργό αυτοάμυνα, ρίχτηκαν, εν τέλει, στην μάχη.

Κάτω από τα δέντρα γίνονται οι καλύτερες αναγνώσεις. Κάτω από τα δέντρα γίνονται οι καλύτεροι ύπνοι (ακόμη θυμάμαι τον ύπνο που μου χάρισε ένα γενναιόδωρο δέντρο στην όχθη μιας ελβετικής λίμνης). Κάτω από τα δέντρα οι άνθρωποι αγαπιούνται. 

Και 2 σχόλια

Stelios Chronopoulos

Θα θυμάμαι για πάντα με ευγνωμοσύνη το πεύκο που μια καλοκαιρινή ημέρα μου χάρισε σκιά και μαλακό έδαφος σε ένα ξερό τοπίο και με έσωσε μετά από ώρες ανόητης και ατελεσφορης προσπάθειας να βρω ένα μονοπάτι για την κορυφή του Νήριτου στην Ιθάκη.

Myrina Kalaitzi/ Stelios Chronopoulos

μία από τις πιο συγκινητικές αφηγήσεις που έχω ακούσει ήταν ενός άντρα σε ορεινό χωριό της Πελοποννήσου, που διηγήθηκε στον πατέρα μου ότι τον έσωσε από τους Γερμανούς ένα δέντρο που έστεκε ακόμη στην είσοδο του χωριού -ο ίδιος ήταν μικρό παιδί και το δέντρο τού είχε παράσχει κρυψώνα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 18:54
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση