Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2023 17:51

Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου Δραπετσώνας + ένα σταγονίσιο σχόλιο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

draker6Σ.Δ. Ο εκλεγμένος για τρίτη συνεχόμενη φορά δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος στο λόγο που εκφώνησε στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, ανάμεσα στα άλλα υποστήριξε ότι η νέα δημοτική αρχή θα συνεχίσει να παλεύει για να επιβάλλει την άμεση μετεγκατάσταση της Oil One και της Lafarge. Να παλεύει για τη μη λειτουργία σταθμού επεξεργασίας σκουπιδιών στο Σχιστό, υπονοώντας στην περίπτωση που θα είναι μαζί με τον σταθμό στη Φυλή οι μοναδικοί σταθμοί στην Αττική - εδώ φαίνεται να έχουμε μία αλλαγή σε σχέση με το κάθετο ΌΧΙ στο σταθμό του Σχιστού της προηγούμενης τετραετίας. Και θα συνεχίσει να παλεύει για την μη επέκταση της Cosco όταν γίνεται εις βάρος της πόλης με μόνο στόχο την κερδοφορία της. Καλώς, μιας και πρόκειται για τα τρία πιο σημαντικά προβλήματα του δήμου που βγάζουν μάτι.

Γι'αυτό σχεδόν τους ίδιους στόχους που είχε θέσει ο δήμαρχος τα τελευταία χρόνια έθεσε και τώρα. Μόνο που επειδή μέχρι σήμερα η Oil One συνεχίζει να μας αρρωσταίνει όπως έκανε τα προηγούμενα οχτώ χρόνια και η Lafarge εξακολουθεί να λειτουργεί στην περιοχή της ανάπλασης στη Δραπετσώνα ως μονάδα συσκευασίας τσιμέντου που έρχεται εδώ από τα άλλα εργοστάσιά της, επειδή τα σκουπίδια της Αττικής δεν φαίνεται επί του παρόντος να σχεδιάζει η Περιφέρεια να πάνε και σε άλλους δήμους πέρα από τους δύο προαναφερόμενους, κι επειδή η Cosco τα περισσότερα από αυτά που επεδίωξε τα κέρδισε, η ερώτηση βγαίνει από μόνη της. Τι διαφορετικό σκοπεύει να κάνει η Δημοτική Αρχή και εννοείται και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να καταφέρουν μέσα από αυτούς τους νέους αγώνες να γίνει ο Δήμος ένας αυτοδιοικητικός Δαυίδ ενάντια στον κυβερνητικό Γολιάθ; Νέους αγώνες και ως προς τη δυναμική της σχέσης με τους δημότες και ως προς το πολιτικό επίπεδο μέσω των νέων προσσεγγίσεων. Ε, τι, ώστε μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια να γευτεί η πόλη επιτέλους την γλυκιά αίσθηση της νίκης; 

Καλή δύναμη σε όλους τους εκλεγμένους και προπάντων εκεί που την έχουμε ανάγκη περισσότερο, στον αγώνα δηλαδή, για το καλό της πόλης και των δημοτών που όπως έχουμε μάθει από τη ζωή, δεν συμπίπτει πάντα με το καλό της παράταξής τους. 

Η δήλωση του Δημάρχου κ. Χρήστου Βρεττάκου στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Δήμαρχος  Κερατσινίου Δραπετσώνας και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, που προέκυψε από τις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη, ορκίστηκαν την Παρασκευή  το απόγευμα, στη τελετή Ορκωμοσίας που έγινε στο χώρο του παλιού εργοστάσιου του Καχραμάνογλου

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος αναφερόμενος στη νέα θητεία που ξεκινά, είπε: H ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου αποτελεί κορυφαία στιγμή για το δήμο μας. Δεν είναι τυπική αλλά ουσιαστική διαδικασία καθώς όλοι μας ορκιζόμαστε ή δίνουμε το λόγο μας να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών μας. Ορκιζόμαστε ή δίνουμε το λόγο μας ότι από την 1η Γενάρη θα παλέψουμε με στόχο να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της πόλης μας, στις ανάγκες των κατοίκων της εξαντλώντας στο έπακρο κάθε δυνατότητα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας.

Επιλέξαμε συνειδητά μετά τα Λιπάσματα η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου να γίνει στον ιστορικό αυτό χώρο που βρισκόμαστε σήμερα, στο παλιό Εργοστάσιο του Καχραμάνογλου. Ένα ιστορικό κτίριο που αλλάζει μορφή έτσι ώστε να στεγάσει σημαντικές δραστηριότητες των κατοίκων της πόλης μας. Αγαπητοί φίλοι και φίλες πρέπει το δημοτικό συμβούλιο μαζί με το λαό της πόλης να δείξει στα κόμματα εξουσίας ότι το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα δεν είναι πια η πίσω αυλή της Αττικής. Ότι δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Να δείξουμε ότι τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να ζήσουν σε μια πόλη που θα σέβεται το δικαίωμά τους στη ζωή και στο μέλλον

Για εμάς δεν υπάρχει άλλη επιλογή, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και θα επιβάλλουμε την άμεση μετεγκατάσταση της Oil One και της Lafarge. Ας ξεχάσουν εκείνοι που το σχεδιάζουν, ότι η πόλη και για τα επόμενα 60 χρόνια θα δέχεται μαζί με τη Φυλή τα σκουπίδια όλης της Αττικής. Η Cosco θα μάθει ότι δεν μπορεί να σχεδιάζει επέκτασης των δραστηριοτήτων της με μοναδικό κριτήριο το κέρδος σε βάρος της πόλης και των ανθρώπων της. Αγαπητοί φίλες και φίλοι μπροστά μας έχουμε ακόμη πολλά ανοιχτά μέτωπα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, έχουμε πολλές κορφές που οφείλουμε να κατακτήσουμε.

Εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία σε όλους τους αιρετούς και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης! Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες και όλους με στόχο το καλό της πόλης και των κατοίκων της!!

Σας ευχαριστώ πολύ!

Πηγή:  keratsini-drapetsona.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2024 23:32
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση