Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023 20:10

Για το mathematica.gr και τον Εκθέτη No 25, του Ν.Σ. Μαυρογιάννη, από το fb

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

mathematicaΠριν 15 χρόνια, μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, ξεκίνησε το forum mathematica.gr,  ο μεγαλύτερος Ελληνικός ιστότοπος για τα Μαθηματικά. 

Χάρη στην προτροπή και επιμονή του Γρηγόρη Κωστάκου (Grigoris Kostakos) ένας αριθμός μαθηματικών που είχε δραστηριοποιηθεί στο pathfinder.mathematica δημιούργημα του Μάκη Πολλάτου (Pollatos Makis) μετακινήθηκε σε αυτόνομο ιστότοπο, το mathematica.gr/ , που στήθηκε από τον Γρηγόρη και τον Αλέξανδρο Συγκελάκη (Αλέξανδρος Συγκελάκης) .

Το mathematica απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για τα Μαθηματικά, η πρόσβαση είναι δωρεάν και δεν έχει διαφημίσεις. Ότι υπάρχει εκεί είναι προϊόν εθελοντικής εργασίας που κατά καιρούς προσέφεραν τα μέλη του. 

Μεταξύ άλλων το mathematica εκδίδει και το δωρεάν μαθηματικό περιοδικό "Εικοσιδωδεκάεδρον" όπου ανθολογούνται θέματα που έχουν συζητηθεί στο forum. Τα τεύχη του μπορούν να μεταφορτωθούν από εδώ: https://mathematica.gr/forum/app.php/porta 

Και για τον ΕΚΘΕΤΗ 

Εκθέτης Νο 25
Κυκλοφόρησε το Φύλλο 25 του Εκθέτη με την εργασία των
Γιάννη Θωμαΐδη & Θάνου Μάγκου
με τίτλο:
"Τετράγωνα επί των πλευρών τριγώνου:
Από το Πυθαγόρειο Θεώρημα στις γεωμετρικές ανισότητες "
Διατίθεται δωρεάν και μπορεί να μεταφορτωθεί από τον σύνδεσμο
όπου υπάρχουν και τα προηγούμενα φύλλα του Εκθέτη.
 
Σ.Δ Ο ρόλος των Μαθηματικών στη ζωή μας Σπύρος Μανουσέλης. Δύο νέα, πολύ ενδιαφέροντα επιστημονικά βιβλία: του Τσεχο-καναδού πανεπιστημιακού Vaclav Smil, Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα- 71 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζουμε για τον κόσμο και της Ολλανδέζας οικονομολόγου και δημοσιογράφου Sanne Blauw, Η μεροληψία των αριθμών.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023 18:31
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση