Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 19:23

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων της περιοχής Καμινίων για τις παραχωρήσεις σχολικών γυμναστηρίων στον Ολυμπιακό

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

kaminia2Για άλλη μια χρονιά στις γειτονιές του Δ' Δημοτικού Διαμερίσματος, ψάχνουμε να βρούμε χώρο για να αθληθούν τα παιδιά μας και πέφτουμε πάνω σε τοίχο.

Απο τη μια η έλλειψη σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, που θα είναι ανοιχτές και δωρεάν για εμάς και τις οικογένειές μας, κι από την άλλη η παραχώρηση των λιγοστών γηπέδων που υπάρχουν κατά κύριο λόγο στον Ολυμπιακό, μετατρέπουν σε εξίσωση δίχως λύση το που θα πάνε τα παιδιά μας για να παίξουν λίγο μπάσκετ ή να κάνουν κάποιο άθλημα με ασφάλεια και προστατευμένα από τον καιρό. 

 Φέτος, με τις προτάσεις - αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, το κακό έχει παραγίνει. Τρία κλειστά γήπεδα που ανήκουν σε σχολικά συγκροτήματα της περιοχής, παραχωρούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου στον Ολυμπιακό. Τα ζητήματα που προκύπτουν είναι μεγάλα για εμάς τους γονείς και τα παιδιά μας.

  • Το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου Καμινίων παραχωρείται στον Ολυμπιακό για όλο το διδακτικό έτος. Που θα αθληθεί ένας κάτοικος της περιοχής ή ένας μαθητής εκτός σχολικών ωρών;
  • Το κλειστό του 14ου Γυμνασίου Πειραιά παραχωρείται επίσης στον Ολυμπιακό όλες τις απογευματινές ώρες για τρεις καθημερινές και το Σάββατο 9.30 π.μ. με 12.30 π.μ. Η απόφαση αυτή αγνοεί ως και το γεγονός ότι ένας μικρός τοπικός σύλλογος, η ομάδα μπάσκετ των «Κυριάρχων», με δεκάδες μικρούς αθλητές, χάνει τουλάχιστον μια ώρα προπόνησης κάθε Σάββατο και αναστατώνεται το πρόγραμμα γονιών και μαθητών που συμμετέχουν στις προπονήσεις!
  • Το κλειστό γυμναστήριο του 1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά παραχωρείται επίσης εξ' ολοκλήρου τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα στον Ολυμπιακό. Την ίδια ώρα, η μικρή πισίνα που προορίζεται για τους μαθητές, δεν έχει λειτουργήσει ακόμα, λόγω της διχογνωμίας για το ποιος θα πληρώσει την επισκευή ενός θερμοσίφωνα! Πέρασαν τέσσερις μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιά και οι μικροί μαθητές, που τόση ανάγκη έχουν το κολυμβητήριο, δεν έχουν πέσει ακόμα στο νερό.


Η έλλειψη ελεύθερων χώρων, πόσο μάλλον οργανωμένων γηπέδων για όλα τα αθλήματα, είναι μεγάλη στην περιοχή μας. Ζητάμε από τον δήμο να εξασφαλίσει πόρους και να χρηματοδοτήσει την κατασκευή τέτοιων χώρων σε εκτάσεις που ήδη υπάρχουν και να τους παραχωρήσει για δωρεάν χρήση στους δημότες της περιοχής.

Θέλουμε τα γήπεδα των σχολικών κτιρίων να γεμίζουν από παιδικές φωνές και τις ώρες που δεν γίνεται μάθημα. Γι' αυτό ζητάμε να υπάρχουν ώρες κοινού στα γήπεδα, με ευθύνη και φύλαξη του δήμου.

Οι παραχωρήσεις των κλειστών σχολικών γηπέδων που διαχειρίζεται ο δήμος να γίνονται κατά προτεραιότητα στους μικρούς αθλητικούς συλλόγους της γειτονιάς, που δεν έχουν άλλο τρόπο και άλλο χώρο να στεγάσουν τα τμήματά τους.

Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος και πάνω απ' όλα μια τεράστια επιχείρηση με δικά του γήπεδα, όπου μπορεί να στεγάσει τις αθλητικές δραστηριότητές του χωρίς να στερεί χώρο από τις πολύ μικρότερες ομάδες της γειτονιάς.

Ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο να επανεξετάσει τις προτάσεις και τις αποφάσεις του. Διεκδικούμε για εμάς και τα παιδιά μας το δικαίωμα στην άθληση και την αναψυχή!

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 11:23

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση