Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023 18:15

Μεγάλο βήμα αν ολοκληρωθεί το πέρασμα του λιμανιού του Πειραιά στην ηλεκτροδότηση των πλοίων όπως ανακοινώθηκε σε ημερίδα του ΟΛΠ

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

olp1Σ.Δ. Η υποχρεωτική ηλεκτροδότηση των πλοίων που είναι αραγμένα στα λιμάνια πάνω από δυο ώρες είναι μία απόφαση της Κομισιόν που εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο το 2021 με τον κωδικό όνομα "Fit for 55". Η ηλεκτροδότηση αυτή θα γίνεται από εγκαταστάσεις που θα λειτουργούν στο κάθε λιμάνι. Από τις ομιλίες της σχετικής Ημερίδας του ΟΛΠ καταλάβαμε ότι το κόστος των εγκαταστάσεων θα επιβαρύνει πάλι τον καταναλωτή, που το πιο βέβαιο είναι ότι θα ακριβύνουν τα εισιτήρια. Ελπίζουμε πάντως το έργο αυτό να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν γιατί είναι καλό και για το περιβάλλον και για τους ανθρώπους.

 Ρεπορτάζ.  Το έργο για τον Πειραιά CIPORT (εκτιμώμενου επιλέξιμου προϋπολογισμού 1,400.000 ευρώ) αφορά την εκπόνηση σειράς μελετών για την ηλεκτροδότηση πλοίων (coldironing) σε τέσσερα σημεία του τμήματος εξυπηρέτησης κρουαζιέρας του λιμένα του Πειραιά, καθώς και απαιτούμενων μελετών για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένων περιβαλλοντικών, μεταφορικών και κοινωνικοοικονομικών μελετών. Στόχος της δράσης είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και η βελτιστοποίηση λειτουργίας του λιμένα, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τον λιμένα, τους χρήστες και την τοπική οικονομία της πόλης του Πειραιά.

Όσο πιο σύντομα ολοκληρωθούν αυτά τα έργα τόσο καλύτερα θα'ναι για το περιβάλλον, για τους ταξιδιώτες και για όσους κατοικούν και εργάζονται γύρω από το λιμάνι. Για τον Πειραιά, όπως και για κάθε λιμάνι εννοείται, ότι η ηλεκτροδότηση θα αφορά έναν συγκεκριμένο αριθμό ελλιμενισμένων πλοίων και για τα κρουαζιερόπλοια και για επιβατικά και για τα εμπορικά στο σταθμό των εμποροκιβωτίων.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η ΟΛΠ Α.Ε. έχει ήδη προχωρήσει σε σχετικές δράσεις, έχοντας ολοκληρώσει το σύνολο των τεχνικών μελετών για 5 θέσεις ηλεκτροδότησης πλοίων στην ακτοπλοΐα και 4 θέσεις ηλεκτροδότησης πλοίων στην κρουαζιέρα.

Η ημερίδα. Την Παρασκευή 8.12 εξετάστηκαν στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και σημαντική προσέλευση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, με θέμα «Ηλεκτροδότηση Πλοίων στο Λιμάνι του Πειραιά – Προοπτικές και Προκλήσεις».

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας ενεργειακής μετάβασης των υποδομών του λιμένα Πειραιά και προσαρμογής των λιμενικών λειτουργιών του στις επιταγές της Πράσινης Συμφωνίας και της Δέσμης Μέτρων της Ε.Ε. «Fit for 55». Η Ο.Λ.Π. Α.Ε., μέσω δυο συγχρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. έργων, CIPORT και EALING, έχει ήδη προχωρήσει σε σχετικές δράσεις, έχοντας ολοκληρώσει το σύνολο των τεχνικών μελετών για 5 θέσεις ηλεκτροδότησης πλοίων στην ακτοπλοΐα και 4 θέσεις ηλεκτροδότησης πλοίων στην κρουαζιέρα, και δρομολογεί την κατασκευή των εν λόγω έργων.

Αναρωτιόμαστε αν στις 5 θέσεις ηλεκτροδότησης πλοίων στην ακτοπλοΐα περιλαμβάνονται και θέσεις για την ηλεκτροδότηση των εμπορικών πλοίων. Όπως επίσης για το αν η ενέργεια που θα τροφοδοτεί τους σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά θα είναι από την αρχή πράσινη.

Η Ημερίδα επικεντρώθηκε στην παρουσίαση πρωτοβουλιών ανάπτυξης συστημάτων ηλεκτροδότησης πλοίων στους λιμένες και στην ανταλλαγή απόψεων προκειμένου να διαμορφωθούν βιώσιμα λειτουργικά, ρυθμιστικά / κανονιστικά και χρηματοοικονομικά μοντέλα.

 Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Π. Α.Ε., κ. Παναγιώτης Τσώνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση από την Ο.Λ.Π. Α.Ε., μέσα στο 2023, του έργου EALING που αφορά στη στην εκπόνηση των οριστικών τεχνικών, περιβαλλοντικών και χρηματοοικονομικών μελετών για 5 θέσεις ηλεκτροδότησης πλοίων ακτοπλοΐας στις Ακτές Ποσειδώνος, Αγίου Διονυσίου, Ιετιόνια, Περικλέους, συνολικής ισχύος 13.5 MVA, καθώς και στο έργο CIPORT που επικεντρώνεται στην εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για 4 θέσεις ηλεκτροδότησης πλοίων κρουαζιέρας στην Ακτή Θεμιστοκλέους. Μίλησε ακόμα για τη συμπόρευση της Ο.Λ.Π. Α.Ε. με τα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Πάτρας και τον Διαχειριστική Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας για υποβολή πρότασης κοινού ενδιαφέροντος εθνικής σημασίας στο πρόγραμμα CEF, προσφέροντας παράλληλα και μεταφορά τεχνογνωσίας για επιτάχυνση υλοποίησης τέτοιων έργων στα συγκεκριμένα λιμάνια, καθώς και για την πρωτοβουλία σύστασης ομάδας αποτελούμενης από σχετικούς φορείς σε εθνικό επίπεδο, που μελετά και διερευνά τις απαιτούμενες προδιαγραφές ρυθμιστικού και νομοθετικού περιεχομένου.

Τόνισε τέλος τις ιδιαίτερες προκλήσεις εφαρμογής, σε επίπεδο λιμένα, των συστημάτων ηλεκτροδότησης πλοίων, αλλά και τον μονόδρομο του μετασχηματισμού των λιμανιών σε «πράσινα» λιμάνια μηδενικών ρύπων, που αποτελεί πλέον κύριο στόχο σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, με την πολιτική των μεταφορών να του έχει προσδώσει πρωταγωνιστικό ρόλο.όδρομο του μετασχηματισμού των λιμανιών.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστος Στυλιανίδης στάθηκε στις συγκεκριμένες και αυστηρές υποχρεώσεις ηλεκτροδότησης για τα λιμάνια που δημιουργούνται από το 2030 γεγονός που, όπως είπε, μας επιβάλλει να «τρέξουμε» για τις σχετικές υποδομές. Σημείωσε ακόμα ότι η η ηλεκτροδότηση θα παίξει σημαντικό λόγο τόσο για την «πράσινη» μετάβαση, όσο και για την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών λιμανιών σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Στη συνέχεια, ο σύμβουλος του τμήματος marketing και ελέγχου ποιότητας της Ο.Λ.Π. Α.Ε., κ. Δημήτρης Σπύρου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα EALING το οποίο προβλέπει 5 θέσεις ηλεκτροδότησης πλοίων ακτοπλοΐας για το λιμάνι του Πειραιά, με εκτιμώμενο κόστος 18 εκατ. ευρώ, και πρόσθεσε ότι έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των μελετών του προγράμματος, ενώ σημείωσε ότι μέσα στον Ιανουάριο του 2024 θα υποβληθεί το σχετικό αίτημα χρηματοδότησης. 

Στο πλαίσιο της συζήτησης που ακολούθησε μετά τις ομιλίες, ο δρ. Στέφανος Δάλλας ανέφερε ότι από τη συμμετοχή σε ανάλογες μελέτες και για λιμάνια άλλων χωρών εντοπίστηκαν οι δυσκολίες και οι προκλήσεις, ενώ σημείωσε ότι η υφιστάμενες υποδομές των λιμανιών χρειάζονται σημαντικές αλλαγές. Τόνισε επίσης τις υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις των έργων, και σημείωσε ότι αυτό συνιστά μία σημαντική πρόκληση για τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ο κ. Στρατής Απέργης ανέφερε ότι η ηλεκτροδότηση πλοίων είναι σαφώς ένα θετικό βήμα από κάθε άποψη, ωστόσο εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ύψος των επενδύσεων που θα απαιτηθούν για τα πλοία, ενώ σε ότι αφορά στο κόστος της ηλεκτροδότησης σημείωσε την ανάγκη αυτό να προσαρμοστεί στο σημερινό κόστος λειτουργίας των γεννητριών των πλοίων με τη χρήση των «συμβατικών» καυσίμων. Τόνισε ακόμα την ανάγκη δυνατότητας διαπραγμάτευσης των εταιρειών απευθείας με τους παρόχους ενέργειας, ενώ πρόσθεσε πως κατά τη γνώμη του οι συγκεκριμένες επενδύσεις στα λιμάνια θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από πλευράς απόσβεσης σε μακροχρόνιο ορίζοντα τουλάχιστον 20 ετών.

Ο κ. Βασίλειος Μάμαλης εξέφρασε και αυτός τον προβληματισμό του για το αυξημένο κόστος ενέργειας που θα προκύψει με την ηλεκτροδότηση, και σημείωσε ότι πιθανότατα αυτό θα περάσει στον τελικό καταναλωτή, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα και με το κόστος που προκύπτει από τα «συμβατικά» καύσιμα, και σημείωσε ότι για το λόγο αυτό έχει μεγάλη σημασία η διασφάλιση της μεγιστοποίησης του οφέλους από την ηλεκτροδότηση. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 11:26

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση