Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 19:16

«Δικαίωση των κατοίκων η αναστολή λειτουργίας της Δομής του ΟΚΑΝΑ στην Ε’ Κοινότητα Πειραιά»

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

okana1Δηλώσεις για την αναστολή λειτουργίας της Δομής του ΟΚΑΝΑ επί της Αιτωλικού στην Αγ.Σοφιά, έκαναν ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και η δημοτική παράταξη "Πειραιάς αλλάζουμε" - Γιώργος Γαβρίλης. 

Γιάννης Μώραλης. Τονίζω λοιπόν, για ακόμα μια φορά και προς πάσα κατεύθυνση,  πως δεν θα εμένα ποτέ απαθής επιτρέποντας τη λειτουργία στην πόλη μας μιας τέτοιας δομής, παράνομα, παράτυπα και με εξόφθαλμες παραβάσεις. Επιπλέον, δεν δέχομαι να επιβάλλεται μια τέτοια λειτουργία στην πόλη, χωρίς καμία απολύτως προηγούμενη  διαβούλευση και θεσμική ενημέρωση.

Ως Δήμαρχος Πειραιά αποτελεί για εμένα υποχρέωση και ηθικό καθήκον να υπερασπιστώ το δίκαιο και το καλό των δημοτών και της πόλης του Πειραιά. Και αυτό θα εξακολουθήσω να πράττω με καθαρή συνείδηση και με μόνο γνώμονα το όφελος της πόλης και των Πειραιωτών.

 Επισημαίνω, για ακόμα μια φορά, πως όλοι όσοι ήμασταν από την πρώτη στιγμή αντίθετοι με τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ επί της Αιτωλικού, θεωρούμε αναγκαία μια τέτοια δομή στην ευρύτερη Περιφέρεια του Πειραιά, αλλά  με την προϋπόθεση ότι θα ανοίξει και θα λειτουργεί σύννομα, με κανόνες και με συνεργασία και όχι αυθαίρετα όπως έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κατοίκους για τη «μάχη» που έδωσαν, την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου και τη διαχειριστική αρχή, τις δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς της πόλης που στάθηκαν δίπλα μας όλο αυτό το διάστημα και βέβαια τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Γιάννη Μπρατάκο και τον Υφυπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλο, οι οποίοι μόλις ενημερώθηκαν αναλυτικά και κατανόησαν πλήρως το θέμα και βλέποντας  τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργούσε η παράνομη λειτουργία της δομής σε σχολεία, επιχειρήσεις  και κατοίκους της περιοχής ανέλαβαν πρωτοβουλίες δίνοντας  την κατάλληλη λύση.

Για τη Δημοτική Αρχή η διακοπή λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά αποτελούσε μονόδρομο και χαίρομαι που ένα μείζον θέμα για την πόλη μας επιλύεται οριστικά και με την επιθυμητή έκβαση».

Ανακοίνωση «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες»

Η αναστολή λειτουργίας της Δομής του ΟΚΑΝΑ στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα αποτελεί μια θετική εξέλιξη, η οποία πρωταρχικά πιστώνεται στην κινητοποίηση των κατοίκων, που επί σχεδόν ένα χρόνο τεκμηριωμένα και χωρίς στιγματιστικές ή φοβικές λογικές απαίτησαν να τηρηθούν οι όροι, που ο ίδιος ο ΟΚΑΝΑ είχε θέσει για τη χωροθέτηση της Δομής.

Η δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες» υπήρξε από την πρώτη στιγμή αρωγός και συμπαραστάτης του αγώνα των κατοίκων με παρουσία στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις/ τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η δημοτική αρχή, που σήμερα «αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη», για μια ακόμα φορά καθυστέρησε να αντιληφθεί το τι ακριβώς συμβαίνει στην πόλη μας αποδεχόμενη αρχικά τις εξόφθαλμα ανακριβείς ανακοινώσεις του ΟΚΑΝΑ, ότι επρόκειτο για απλή Δομή για αστέγους, για Δομή της Εκκλησίας της Ελλάδας κ.λπ. Η πίεση των κινητοποιήσεων και των άλλων δημοτικών παρατάξεων την εξανάγκασαν να τροποποιήσει την αρχική θέση της και να συνταχθεί με τους κατοίκους.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε την ικανοποίηση μας για την αναστολή λειτουργίας της Δομής. Όμως, παράλληλα θεωρούμε ότι ειδικά τώρα που η λαίλαπα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών οδηγεί στην συρρίκνωση και στην ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Δομών πρόληψης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στις εξαρτήσεις και την ψυχική υγεία, η δημοτική αρχή πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εκ νέου χωροθέτηση της Δομής και τη δημιουργία Κέντρου Πρόληψης εξαρτήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση