Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 19:08

Χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

aytoapasxoloumenoi poreia-02Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο πραγματοποίησαν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες στο κέντρο της Αθήνας και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, το μεσημέρι της Τετάρτης. 

 

Οι διαδηλωτές γέμισαν την οδό Σταδίου και έφτασαν στο υπουργείο Οικονομίας, όπου εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων έκαναν ομιλίες στην οδό Ερμού. 

Κατήγγειλαν εξαπάτηση από την κυβέρνηση, που αλλά δεσμευόταν προεκλογικά και αφήνει ελεύθερο το μεγάλο κεφάλαιο και επιλέγει να πλήξει τους μικρούς και τους μεσαίους. 

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως: 

 Κυριάκο Μητσοτάκη άλλαξε στάση, θα την βρεις μπροστά σου την μεσαία τάξη.

  • Δίκαιο σύστημα φορολογικό και όχι νομοσχέδιο φοροληστρικό.
  • Στο μεγάλο πλούτο κλείνετε το μάτι, αυτό το νομοσχέδιο είναι μια απάτη.
  • Τα εισοδήματα δεν είναι τεκμαρτά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά.
  • Ξέρεις να βάζεις τεκμήρια, που δεν πέφτουν τα δικαστήρια.
  • Είσαστε παιδιά κομματικού σωλήνα, ελάτε να σας μάθουμε πως βγάζουμε τον μήνα.
  • Τα παράνομα σας τα τεκμήρια , θα πέσουν όλα στα δικαστήρια.
  • Κοινή συνισταμένη στους επαγγελματικούς φορείς που αντιδρούν είναι η οργή για το «άδικο τσουβάλιασμα» των αυτοαπασχολούμενων, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων, τους οποίους η κυβέρνηση αντιμετωπίζει συλλήβδην ως «φοροκλέφτες», κλείνοντας τα μάτια στην φοροδιαφυγή των μεγάλων επιχειρήσεων, για την οποία όπως είπαν θεσπίζονται προνομιακές φοροαπαλλαγές. 
  • Κάλεσμα στην κινητοποίηση έγινε από τους ακόλουθους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς: Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών. Συμβολικά θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.
  • Οι 12 λόγοι οργής και αγανάκτησης των ελεύθερων επαγγελματιών  του Πάνου Κοσμά.  Με φοροεισπρακτική λογική, η κυβέρνηση ουσιαστικά ομολογεί την αποτυχία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και επιχειρεί μέσω κοινωνικής μηχανικής να διαμορφώσει κλίμα συναίνεσης για αναδρομική εφαρμογή, παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη ότι απλώς εξισώνει τους επαγγελματίες φορολογικά με τους μισθωτούς που αμείβονται με τον κατώτερο μισθό.
  •  Μικρή η συμμετοχή των ελεύθερων επαγγελματιών στη διαδήλωση για το φορολογικό- "Μπροστάρηδες" δικηγόροι, οδηγοί ταξί [εικόνες]  
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 11:53
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση