Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023 09:30

AVAAZ: Υπόγραψε για να ψηφιστεί από το Ευρωκοινοβούλιο ο νόμος που κατοχυρώνει ότι το σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
avaaz 49 εκατομμύρια γυναίκες έχουμε πέσει θύματα βιασμού, και πολλές έχουμε σκεφτεί την αυτοκτονία. Τώρα όμως η Ευρώπη ετοιμάζει έναν ιστορικό νόμο - απάντηση στον βιασμό. Γιατί λοιπόν Γαλλία και Γερμανία προσπαθούν να τον αποδυναμώσουν; Βοήθησε να συγκεντρώσουμε εκατοντάδες χιλιάδες φωνές για να ξεσκεπάσουμε το σαμποτάζ και να κάνουμε τους βιαστές να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους. Υπόγραψε και διάδωσέ το παντού:
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Φίλες, φίλοι και σύμμαχοι,
Είμαστε 9 εκατομμύρια Ευρωπαίες γυναίκες που πέσαμε θύματα βιασμού τουλάχιστον μια φορά. Συχνά κρατάμε αυτό το βαρύ μυστικό καλά κρυμμένο. Πολλές από εμάς έχουμε σκεφτεί ακόμα και την αυτοκτονία.

Συχνά δεν μπορούμε καν να το εκμυστηρευτούμε στην οικογένεια, τις φίλες και τους φίλους μας, πόσο μάλλον να απευθυνθούμε στις αρχές, επειδή η κοινωνία μας κάνει να αισθανόμαστε υπεύθυνες. Η ενοχή μας κάνει το τραύμα της επίθεσης ακόμα πιο βαθύ.

Ωστόσο, το μήνυμά μας προς τις επιζήσασες είναι το εξής: δεν φταις εσύ. Το σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός.

Σήμερα, το Ευρωκοινοβούλιο κι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία κατοχυρώνοντας αυτή την αρχή νομοθετικά σ’ όλη την Ευρώπη, αλλά η Γαλλία κι η Γερμανία εμποδίζουν το Συμβούλιο!

Βοήθησε να καταγγείλουμε δημόσια τις ψευδείς δικαιολογίες τους πριν την τελική απόφαση στις 14 Νοεμβρίου. Λάβε μέρος στην έκκληση για δικαιοσύνη και ψυχική αποκατάσταση και θα την παραδώσουμε απευθείας στους Γάλλους και Γερμανούς αρμόδιους:
Δεν υπάρχει ούτε ένα κράτος στην ΕΕ όπου να μην κινδυνεύουμε από σεξουαλική βία.

Το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων πολιτών πιστεύει ότι τα ρούχα μας δικαιολογούν τη βία. Ή ότι αν δεν αντισταθούμε για να ξεφύγουμε δεν θεωρείται βιασμός. Αυτή η άθλια νοοτροπία έχει καταστρέψει ολόκληρες γενιές.

Δεν χρειάζεται να είναι έτσι τα πράγματα. Έχουμε μια ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, απ’ την κουλτούρα του βιασμού, προς την κουλτούρα της συναίνεσης. Ένας ορισμός του βιασμού με βάση τη συναίνεση, που θα ισχύει σ’ όλη την Ευρώπη, είναι ένα βήμα ζωτικής σημασίας και θα βοηθήσει στην προστασία και την επούλωση των τραυμάτων όλων μας. Γυναικών, παιδιών κι ανδρών.

Βοήθησε να τα καταφέρουμε. Λάβε μέρος στην έκκληση και το Avaaz θα την παραδώσει στις χώρες που εμποδίζουν τον νόμο:
Η βία ενάντια σε γυναίκες και κορίτσια δεν γνωρίζει σύνορα. Ωστόσο, αναλόγως με το πού στην Ευρώπη βρισκόμαστε, τα θύματα βιασμού δεν έχουν την ίδια μεταχείριση. Στη συλλογική φαντασία και στη νομοθεσία των μισών Ευρωπαϊκών χωρών, ο βιασμός δεν ορίζεται απ’ την απουσία συναίνεσης αλλά μόνο απ’ τη χρήση βίας. Όταν τολμούν να μιλήσουν, τα θύματα καλούνται συστηματικά να αποδείξουν ότι αντιστάθηκαν αρκετά. Ας ενώσουμε λοιπόν όλες κι όλοι τις δυνάμεις μας για να δώσουμε τέλος σ’ αυτήν τη διπλή τιμωρία και να εγγυηθούμε σ’ όλες τις επιζήσασες το δικαίωμα στην ψυχική αποκατάσταση και στη στήριξη που χρειάζονται.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Mélanie, Antonia, Huiting, Nate, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz
ΥΓ: Σ’ αυτή την εκστρατεία, επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε γενικά θηλυκό γένος γιατί το 90% των θυμάτων είναι γυναίκες, αλλά αυτός ο νόμος θα ωφελήσει επίσης παιδιά κι άνδρες.
Περισσότερες πληροφορίες:
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023 09:41
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση