Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 18:13

Δήμος Πειραιά: Νέα μείωση των ανταποδοτικών τελών για το 2024 + ένα σταγονίσιο σχόλιο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

pireas 21

Δ.Σ. Για ποιον κτυπά η καμπάνα; Ή, γιατί άλλοι Δήμοι μειώνουν κάθε χρόνο τα ανταποδοτικά τέλη τους και άλλοι, όπως π.χ ο Δήμος Κερατσινίου, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι από τους δήμους με υψηλά τέλη, τα μειώνουν και λίγο και αραιά και που και κατόπιν πιέσεων της αντιπολίτευσης; Και αυτό δίχως να δίνονται επαρκείς εξηγήσεις για το γιατί της επιλογής να μην προχωρούν σε γενναίες μειώσεις σ'αυτήν τη συγκυρία που η ακρίβεια τσακίζει όχι μόνο τους αδύναμους αλλά και τους μεσαίους. 

Ρεπορτάζ. Νέα μείωση 2% σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών ανακοίνωσε για το 2024 ο Δήμος Πειραιά δίνοντας «ανάσα» σε χιλιάδες νοικοκυριά. 

Ταυτόχρονα, προχωρά σε απαλλαγή 50% για την πρώτη κατοικία σε μονογονεϊκές οικογένειες, με ατομικό εισόδημα 20.000 ευρώ, μία μείωση που εγκρίθηκε την Τετάρτη (25/10) από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο ίδιο πλαίσιο, διατηρούνται οι μειώσεις και οι απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Πειραιά για την πρώτη κατοικία ως εξής: 

 πλήρης απαλλαγή για τους άπορους κατοίκους.

  • πλήρης απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 67% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000€ χωρίς περιορισμό στα τ.μ. της οικίας.
  • μείωση 50% για πολύτεκνους, τρίτεκνες οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000€.
  • Διατηρείται η μείωση κατά 70% στα ανταποδοτικά τέλη για τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται από σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (πολιτιστικά, αθλητικά κ.λ.π.)
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023 11:54

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση