Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 15:29

WWF: Θέλεις να καταναλώνεις λιγότερη ενέργεια;

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αγαπητή φίλη / Αγαπητέ φίλε,

 

wwf9Η κλιματική και η ενεργειακή κρίση αποτελούν εκτός από σημαντικά παγκόσμια ζητήματα, μέρος της νέας μας πραγματικότητας, και απαιτούν την ενεργή συμμετοχή όλων μας για να μειωθούν οι επιπτώσεις τους για εμάς και για τον πλανήτη. Και αν αναρωτιέσαι τι θα μπορούσες να αλλάξεις στην καθημερινότητά σου και στο σπίτι σου, ώστε να συμβάλεις στην προστασία του περιβάλλοντος ενώ την ίδια στιγμή να μειώσεις και τα κόστη σου, η απάντηση είναι πως υπάρχουν πολλές νέες συνήθειες που μπορείς να υιοθετήσεις και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

 

 
 
Email Image

© unsplash

 

 
 

Ψύξη - Θέρμανση

 

 

Ιδιαίτερα φλέγον ζήτημα για τον πλανήτη και για την τσέπη μας, το πώς θα ζεστάνουμε το σπίτι μας το χειμώνα και πως θα το δροσίσουμε το καλοκαίρι. Ήξερες ότι για τα δεδομένα της Αθήνας, χαμηλώνοντας τον θερμοστάτη κατά 1°C, εξοικονομείς καύσιμα και έξοδα θέρμανσης κατά 10%;

 

 
 
Email Image

© unsplash

 

 
 

Νερό

 

 

Το νερό είναι ίσως ο πιο πολύτιμος θησαυρός που μας προσφέρει ο πλανήτης μας. Η χρήση του στο σπίτι μας συνδέεται με την ενεργειακή κατανάλωση. Πόσο νερό χρησιμοποιείς και πως το θερμαίνεις; Μονώνοντας απλά τους εκτεθειμένους σωλήνες ζεστού νερού εξοικονομείς έως και 30% ενέργειας!

 

 
 
Email Image

© unsplash

 

 

Φωτισμός και ηλεκτρικές συσκευές

 

 

Μήπως ανάβεις τα φώτα του σπιτιού σου ενώ δεν χρειάζεται, και αφήνεις τις συσκευές σου σε κατάσταση αναμονής; Φρόντισε να κάνεις τακτική απόψυξη στο ψυγείο σου πριν ο πάγος φτάσει σε πάχος 3-5 χιλιοστών. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να εξοικονομήσεις έως και 30% από την κατανάλωση. 

 

 
 
Email Image

© unsplash 

 

 

Ταξίδια και μετακινήσεις 

 

 

Έχεις σκεφτεί ποτέ το μέγεθος του ανθρακικού σου αποτυπώματος όταν μετακινείσαι με το αυτοκίνητο ή το αεροπλάνο; Για μικρές αποστάσεις προτίμησε να μετακινηθείς με τα πόδια ή με το ποδήλατο, και όταν ταξιδεύεις προτίμησε το τρένο αντί για το αεροπλάνο για να συμβάλεις στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

 

 
 

Αυτές αλλά και πολλές ακόμα σημαντικές αλλαγές που μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου για να μειώσεις το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα, να εξοικονομήσεις ενέργεια και να περιορίσεις τα χρήματα που ξοδεύεις, τις έχουμε συγκεντρώσει σε έναν οδηγό και σε καλούμε να τις υιοθετήσεις.

 

 
 
Κατέβασε τον οδηγό
 

Να θυμάσαι ότι κάθε μας επιλογή μπορεί να είναι μια μικρή νίκη για τον κόσμο που θέλουμε να χτίσουμε!

 

Βίκυ Σταύρακα

Υπεύθυνη σχέσεων με υποστηρικτές

Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση