Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 17:32

Η Greenpeace μαζί με 9 οικολογικές οργανώσεις κατέθεσαν προτάσεις για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των πλημμυρών

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Το τελευταίο διάστημα, μετράμε πληγές. Ακούμε δικαιολογίες, αντιφατικές δηλώσεις και βλέπουμε ελάχιστες ουσιαστικές πράξεις. Όλα αυτά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο να μην σταματήσουμε να είμαστε παρόντες, να παίρνουμε θέση και να βγαίνουμε στο πεδίο, στηρίζοντας όπου μπορούμε.

“Οι γονείς μου, τους έβγαλα με τα ρούχα που φορούσαν, δεν πρόλαβαν να πάρουν άλλα πράγματα. Ήρθαμε μετά από τέσσερις μέρες που υποχώρησαν τα νερά και βρήκαμε το χάος”. Η Βασιλική Μαλισιώτη είναι μία από τους ανθρώπους που γνωρίσαμε όταν η ομάδα μας πήγε στη Λάρισα για να στηρίξει τους πλημμυροπαθείς. Η μαρτυρία της, καθώς και των άλλων κατοίκων της περιοχής, προκαλεί ανατριχίλα, όμως αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να μείνουν αβοήθητοι.
 

Στον ήδη επιβαρυμένο Έβρο, εντός της περιοχής Natura “θαλάσσια περιοχή Θράκης“, η κυβέρνηση - η ίδια που πρόσφατα κάλεσε σε παγκόσμια συμμαχία για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης (!) - σχεδιάζει εγκατάσταση αεριοποίησης υγροποιημένου αερίου (FSRU). Η παράνοια της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα δεν μπορεί να συνεχιστεί: η απόφαση παραβιάζει πολλαπλά την ισχύουσα εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και γι’ αυτό καταθέσαμε προσφυγή απαιτώντας την ακύρωσή της.
 


Πρόληψη, αυτή η άγνωστη. Τα ακραία φαινόμενα που βιώσαμε ξεσκέπασαν με τον πιο σκληρό τρόπο την ανετοιμότητα της χώρας μας στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, για τις οποίες γνωρίζουμε εδώ και χρόνια, χάρη στην επιστήμη. Κι επειδή η κλιματική κρίση δεν μπορεί να είναι απλά μια δικαιολογία, μαζί με 10 οργανώσεις καταθέσαμε προτάσεις για μέτρα που θα ενισχύσουν την οικολογική, κοινωνική και οικονομική ανθεκτικότητα της χώρας απέναντι στη νέα, διόλου ευοίωνη κανονικότητα.
 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 17:40

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση