Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 17:08

Ξεκινάνε τα φθινοπωρινά μαθήματα στο mathesis!

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

mathesisΦίλες και φίλοι,

Η νέα χρονιά ξεκινάει στο Mathesis! Η Φιλοσοφία, η Ιστορία, η Φιλολογία, αλλά και οι Ψηφιακές Δεξιότητες και η Φυσική είναι μερικές μόνο από τις ενότητες των νέων φετινών μας μαθημάτων!

Στον πρώτο κύκλο αυτής της χρονιάς ωστόσο, θα ξεκινήσουμε με δύο «προκλητικά» ερωτήματα, θα δούμε τις απαντήσεις που έχουν δοθεί μέσα στο χρόνο και θα αναρωτηθούμε για τη δική μας οπτική πάνω σε αυτά.

Στην ενότητα της Φιλοσοφίας, θα εξετάσουμε τι σημαίνει κάνω το σωστό, γνωρίζοντας τις ιδέες φιλοσόφων όπως ο Αριστοτέλης, ο Καντ και ο Τζον Στιούαρτ Μιλ. Περνώντας στην Φιλολογία, θα αναζητήσουμε την ταυτότητα της Πηνελόπης, από τον Νίκο Καζαντζάκη και την Οριάνα Φαλάτσι μέχρι τον Τζέημς Τζόυς και την Μάργκαρετ Άτγουντ και μαζί με αυτό θα συζητήσουμε για τον ρόλο και τη θέση της γυναίκας σε διαφορετικές εποχές και κοινωνίες.

Σε επανάληψη, θα μιλήσουμε επίσης για την ιστορία του Ελληνισμού από τους τελευταίους αιώνες του Βυζαντίου μέχρι τις παραμονές της Επανάστασης, θα γνωρίσουμε τη γλώσσα προγραμματισμού Python και θα συνεχίσουμε να εξερευνούμε τις διαφορικές εξισώσεις.

Ξεκινώντας όμως τη νέα μας χρονιά, δεν θα μπορούσαμε να μην σας ευχαριστήσουμε για το ταξίδι αυτό που μοιραζόμαστε από το 2015 μέχρι σήμερα! Συμπτωματικά, ο κύκλος αυτός προσφέρει σε επανάληψη το πρώτο μάθημα που παρήγαγε το Mathesis, θυμίζοντάς μας ένα πείραμα που ξεκίνησε πριν 9 χρόνια περίπου, σε ένα μικρό στούντιο βιντεοσκόπησης στην Κρήτη. Ένα πείραμα που «ξέφυγε από το εργαστήριο» και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με πάνω από 60 μαθήματα, έχοντας δημιουργήσει χάρη σε εσάς μία κοινότητα 120.000 ανήσυχων πολιτών.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας!

Καλό φθινόπωρο σε όλες και όλους!

Η ομάδα του Mathesis

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 17:14

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση