Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 07:10

Ραγδαίες εξελίξεις. Παύθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου "Μεταξά" στον Πειραιά

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

metaxa3Οι αποκαλύψεις και καταγγελίες των εργαζομένων για τις τραγικές ελλείψεις σε φάρμακα, με αποτέλεσμα την αναβολή χημειοθεραπειών στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» Πειραιά, οδήγησαν σε παραίτηση τον διοικητή του νοσοκομείου.

Την παύση του διοικητή του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου "Μεταξά"  αποφάσισε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η κατεπείγουσα έρευνα για την αναζήτηση ευθυνών στη διοικητική και υγειονομική ιεραρχία του Νοσοκομείου, σχετικά με τη δυσλειτουργία που προέκυψε στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ενώ για τη διευθέτηση του προβλήματος που προέκυψε με τις χημειοθεραπείες και την προμήθεια χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, έγινε έκτακτη μεταφορά πίστωσης 200.000 ευρώ προς το νοσοκομείο, από την 2η υγειονομική περιφέρεια (ΥΠΕ).

Το ποσό αυτό θα δώσει «ανάσα» στο νοσοκομείο να προμηθευτεί τα απαραίτητα φάρμακα μέχρι την σύγκληση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.) την επόμενη εβδομάδα.

Το ΚΕΣΥΠΕ θα αποφασίσει για την αναλογική κατανομή του υπολοίπου ποσού που προβλέπεται από τον προϋπολογισμό για την χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον Σεπτέμβριο ως το τέλος του έτους.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 07:49

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση