Κυριακή, 27 Αυγούστου 2023 16:40

Τα χρηματικά έπαθλα για τους κορυφαίους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

tedoglouΤο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου  είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στον ανοιχτό στίβο φέτος με σχεδόν 2.000 αθλητές από 192 χώρες να παρευρεθούν στη Βουδαπέστη.

Ως γνωστόν ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος, ενώ η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πήρε το χάλκινο στα 35χλμ. βάδην. 

 Ωστόσο, σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση – η μεγαλύτερη του ανοιχτού στίβου για φέτος και πολύ σημαντικό ραντεβού πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι – δεν λείπουν και τα σημαντικά χρηματικά έπαθλα, 

τα οποία είναι μεγαλύτερα σε σύγκριση με το παρελθόν μιας και IAAF αποκόμισε μεγαλύτερα έσοδα από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του θεσμού, αλλά και εξαιτίας της… Ρωσίας. 

 Πόσα χρήματα παίρνουν οι κορυφαίοι

Το ποσό που διανέμεται φέτος είναι περίπου 8,5 εκατ. δολάρια. Η διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος διαθέτει φέτος επιπλέον 2 εκατομμύρια δολάρια από πρόστιμα που πλήρωσε η Ρωσική Ομοσπονδία Στίβου για παραβίαση των κανόνων για το ντόπινγκ.

Όσοι μπουν στην πρώτη οκτάδα σε κάθε αγώνισμα θα κερδίσουν ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο. Οι νικητές σε κάθε αγώνισμα λαμβάνουν το ίδιο ποσό, ενώ στους νικητές της σκυταλοδρομίας απονέμονται χρηματικά έπαθλα ανά ομάδα.

Το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παίρνει 70.000 δολάρια, το αργυρό 35.000 δολάρια και το χάλκινο 22.000 ενώ ακολουθούν μέχρι την 8η θέση τα ποσά των 16.000, 11.000, 7.000, 6.000 και 5.000 δολάρια, αντίστοιχα.

Επίσης, η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών TDK θα μοιράσει για άλλη μια φορά 100.000 δολάρια στους νικητές των χρυσών μεταλλίων, που θα σπάσουν ένα παγκόσμιο ρεκόρ της IAAF στη διοργάνωση.

 5 στοιχειωμένα παγκόσμια ρεκόρ του στίβου  

Κι ένα σχόλιο μου για την παρουσίαση των αγώνων από την ΕΡΤ.

Οι δύο δημοσιογράφοι της ΕΡΤ που παρουσίασαν την βδομάδα που μας πέρασε το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη έκαναν αρκετά λάθη. Αυτό είναι το αντικειμενικό γεγονός που στην ιδιωτική τηλεόραση θα ήταν ένας επαρκής λόγος για να αντικατασταθούν πάραυτα. Το υποκειμενικό τώρα, γενικά η παρουσίαση ήταν κάτω του μετρίου. Οι πληροφορίες που μας έλεγαν είχαν να κάνουν βασικά με κάποια στοιχεία από τις προηγούμενες επιδόσεις των αθλητών, την ηλικία τους και την χώρα που εκπροσωπούσαν. Από εκεί και πέρα έλεγαν ότι βλέπαμε κι εμείς στην οθόνη. Καμία πληροφορία για τις ιδιαιτερότητες του κάθε αθλήματος για τα ιδιαίτερα προσόντα των συμμετεχόντων, για τα όσα στοιχεία χαρακτήριζαν τον κάθε αγώνα. Μια ωδή δηλαδή στο ανούσιο. Έτσι ώστε από τις πάμπολες φορές που μου έβγαινε να κλείσω τον ήχο, αρκετές το έκανα.  Το κακό είναι ότι θα εξακολουθούν να παρουσιάζουν οι ίδιοι τέτοιους αγώνες μέχρι να συνταξιοδοτηθούν. Και το άλλο κακό είναι πως πιστεύω ότι ελάχιστες πιθανότητες υπάρχουν ώστε οι επόμενοι παρουσιαστές αγώνων στίβου στην ΕΡΤ να διαφέρουν από τους τωρινούς όσο η μέρα από την νύχτα. Τους τωρινούς, για τους οποίους είμαι βέβαιος, ότι βασικά διώχνουν νέους υποψήφιους φιλάθλους του στίβου.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 17:31

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση