Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 10:49

Γιώργος Γαβρίλης: Η ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου είναι επιτακτική ανάγκη να επεκταθεί στο 5ο Διαμέρισμα Πειραιά

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

gavrilis5Η αποβιομηχάνιση του Αγίου Διονυσίου οδήγησε σε συρρίκνωση της ευρύτερης περιοχής με αποτέλεσμα μετά το μεσημέρι να γίνεται νεκρή ζώνη. Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής το 2014 αναγνωρίζοντας την ανάγκη να αλλάξει η κατάσταση αυτή αποφασίσαμε την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής σύμφωνα με μελέτη του Δήμου Πειραιά.

Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση ύψους 15 εκατομμυρίων Ευρώ, δημοπρατήσαμε το έργο και η Περιφέρεια είναι ο φορέας υλοποίησής του ενώ το έργο εξελίσσεται μέχρι σήμερα.

Όμως δεν μπορεί η συνέχεια της ανάπλασης να είναι αυτή η εικόνα των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ που έχουν μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Η αξιοποίηση της γραμμής θα πρέπει να προχωρήσει όπως είχαμε συμφωνήσει με χαμηλή φύτευση, ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο.

Η ανάπλαση αυτή πρέπει να επεκταθεί στο 5ο Διαμέρισμα με την αποκατάσταση και διαπλάτυνση πεζοδρομίων, τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και ελεύθερων χώρων, τη συντήρηση και αποκατάσταση των δρόμων της ευρύτερης περιοχής και τη δημιουργία αντιπλημμυρικού έργου στην οδό Μεθώνης. 

 


Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση