Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 19:03

Διαδήλωση στη Χειμάρρα για τον Μπελέρη

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

slpress1Με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση και ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, η ομογενειακή οργάνωση “Ομόνοια” διοργανώνει αυτή την ώρα ανοιχτή συγκέντρωση στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, στην οδό Σπηλαίων. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι και ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης. Η Αθήνα ασκεί φέτος της προεδρία του Συνδέσμου Βαλκανικών Πόλεων. Πέραν αυτού όμως στην Χιμάρα έχουν μεταβεί και άλλοι δήμαρχοι καθώς και πολλοί Χειμαρριώτες από άλλες περιοχές της Αλβανίας και από την Ελλάδα.

 Σημειώνεται ότι, νωρίτερα, αστυνομικός της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης, που είχε στα χέρια του ένα χαρτί, είπε στους διοργανωτές ότι απαγορεύεται να γίνει η συγκέντρωση για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κανείς δεν παρέλαβε το συγκεκριμένο έγγραφο, γιατί δεν τους το έστειλαν επίσημα. Η συγκέντρωση γίνεται κανονικά, παρά τα προσκόμματα από τις τοπικές αρχές.

«Είμαι μια χαρά, είμαι δυνατός. Περιμένω. Έχουν περάσει 3 μήνες, είμαι αποφασισμένος να κάτσω εδώ όσο χρειαστεί, για να ορκιστώ δήμαρχος και να πάω εκεί που με όρισε ο λαός της Χειμάρρας» τόνισε ο Φρέντι Μπελέρης μιλώντας στο Open μέσα από τη φυλακή και πρόσθεσε: «Θέλω να τους πω να είναι δυνατοί, να περιμένουν και να έχουν πίστη στο Θεό και πίστη στον αγώνα. Η Δικαιοσύνη μπορεί να αργεί. Άλλες φορές πιο γρήγορα, άλλες φορές πιο αργά, αλλά στο τέλος πάντα κερδίζει».

Η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο αλβανικός εκλογικός νόμος για την ορκωμοσία του Φρέντυ Μπελέρη εκπνέει, καθώς σήμερα συμπληρώνονται τρείς μήνες από την εκλογή του και δεν έχει πάρει άδεια να ορκιστεί. Το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να προκηρύξει νέες εκλογές στη Χειμάρρα.

 

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, απευθύνθηκε στη συγκέντρωση για το Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα, χαρακτηρίζοντας «βαθύτατα αντιευρωπαϊκή» την κράτησή του. Μιλώντας σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε πως «ευρωπαϊκός τρόπος ζωής σημαίνει Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ελευθερία του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι». Πρόσθεσε ότι αυτή είναι η βάση για όσες χώρες επιθυμούν να γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας και η Αλβανία δε μπορεί να αποτελεί εξαίρεση.

Το μήνυμα Γεραπετρίτη

Αυστηρό μήνυμα στην Αλβανία για την προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη, ότι με τον τρόπο που λειτουργεί πυροβολεί τα πόδια της, είχε στείλει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Ειδικότερα, έκανε λόγο για παράνομη προφυλάκιση, η οποία παραβιάζει το κράτος δικαίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 21:10
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση