Κυριακή, 06 Αυγούστου 2023 16:38

Προτάσεις της δημοτικής κίνησης ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Κερατσίνι Δραπετσώνα για" Βιώσιμη και δίκαια ανάπτυξη για όλους" + ένα σταγονίσιο σχόλιο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kamas6Σ.Δ Ενδιαφέρον παρουσιάζουν αυτές οι προγραμματικές ιδέες του συνδυασμού "Αλλάζουμε Κερατσίνι Δραπετσώνα" εν όψει της προεκλογικής μάχης και είναι καλοδεχούμενες. Αυτό που θεωρώ ότι είναι αναγκαίο είναι να μάθουμε με ποιους συγκεκριμένους τρόπους θα μπουν σε τροχιά και θα αποκτήσουν δυναμική όλες αυτές οι δράσεις που αποτελούν ένα βήμα παρά πέρα από όσα συνηθως πράτουν οι δήμοι. Ποια αλήθεια θα είναι αυτή καθ'εαυτή η συμβολή του δήμου, οικονομικά, θεσμικά και με ποιο εργατικό προσωπικό θα αποκτήσουν υπόσταση;

Θεωρώ λοιπόν, ότι το δεύτερο σημαντικό βήμα είναι να τεθούν στην κρίση των ψηφοφόρων και να συζητηθούν τα επεξεργασμένα σχέδια σε εκείνες τις επιλογές που είναι απαραίτητες και που θα αποτελούν τη βάση της επίτευξης μια Βιώσιμης και Δίκαιας Ανάπτυξης για Όλους ώστε να μην παραμείνουν στο τέλος απλά όμορφα λόγια. Σε σημείο μάλιστα ώστε ακόμα και από τη θέση της αντιπολίτευσης θα μπορούν οι πλήρεις αυτές προτάσεις να προτείνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο οι στόχοι τους πακέτο με τις συγκεκριμένες ενέργειες και που εφ'όσον υπερψηφίζονται θα είναι σε θέση ο δήμος να τις υλοποιεί.

 Αξολουθεί η ανακοίνωση της #kamas2023, #keratsiniDrapetsona, #allazoume

Ανάπτυξη που πονάει και σέβεται τον Άνθρωπο, είναι η δική μας πρώτη προτεραιότητα.  

Θέλουμε το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα να μετατραπούν σε μια πόλη πρότυπο Βιώσιμης Ανάπτυξης . 

Σε μια πόλη που να δημιουργεί Νέες Θέσεις Εργασίας.  

Σε μια πόλη που να ενισχύει τον Μικρομεσαίο Επιχειρηματία και Έμπορο.  

Μπορούμε; Ναι Μπορούμε.

Με Συμπράξεις με τον Ιδιωτικό Τομέα. 

Με αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 

Με αξιοποίηση των Εθνικών Πόρων

Αξιοποιούμε το Παραλιακό Μέτωπο της πόλης, τον πολιτισμό της, την παράδοση στην Ναυτιλία για να δημιουργήσουμε στον χώρο της Έκτασης της Ανάπλασης των 600 περίπου στρεμμάτων,  έναν Πολυχώρο Συνεδριακού Τουρισμού και προβολής της Ναυτιλιακής παράδοσης της χώρας.  

Ταυτόχρονα θα αναδείξουμε και τον Πολιτισμό των Κοινοτήτων που αποτελούν την πόλη μας, και κυρίως της Μικρασιατικής Κοινότητας. Η Δραπετσώνα, γέννησε το Ρεμπέτικο τραγούδι. Γέννησε τον Μουσικό Πολιτισμό της νεότερης Ελλάδας. Αυτή η παράδοση, της οποίας είμαστε η κοιτίδα, δεν μπορεί να  χάνεται

Συνδέουμε την πόλη με την κατάρτιση σε Ναυτιλιακά Επαγγέλματα.  Δημιουργούμε στην πόλη Δημόσιο ΙΕΚ για τα Ναυτιλιακά Επαγγέλματα. Με αυτό τον τρόπο, κάνουμε την πόλη έλξη πόλο για σπουδαστές, σε ένα Τομέα της Οικονομίας, που μετά την επαναλειτουργία των Ναυπηγίων της χώρας, βρίσκεται πάλι σε άνθηση. Αξιοποιούμε την Ανάπτυξη που πετυχαίνει η χώρα για να  φέρουμε κόσμο, και πόρους στη δική μας πόλη. 

Το Κέντρο της πόλης μας, τα Ταμπούρια, θα πάψουν να είναι κέντρο δράσης περιθωριακών ομάδων του πληθυσμού. Το Κέντρο της πόλης μας, θα αποκτήσει την λάμψη που του αξίζει. 

Πεζόδρομούμε το Κέντρο της πόλης και δημιουργούμε χώρους Στάθμευσης. Αναζωογονούμε την αγορά της πόλης μας,  και δημιουργούμε ένα νέο κέντρο για την εστίαση καθώς και τον πολιτισμό. 

Στην Δραπετσώνα, αξιοποιούμε πλήρως την Εγκαταλελειμμένη περιοχή του Αγίου Διονυσίου. Οι Καππαδοκικές Πολυκατοικίες, θα αναπλαστούν και συνδεθούν με τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, αξιοποιώντας προτάσεις που υπάρχουν και δεν έχουν αξιοποιηθεί.

Ταυτόχρονα θα επαναλειτουργήσουμε τον κινηματογράφο ΡΕΞ, που είναι η μεγαλύτερη μετά το Δημοτικό Θέατρο, αίθουσα που υπάρχει στον Πειραιά, για να φιλοξενήσει είτε Κινηματογράφο, είτε Θεατρικές Παραστάσεις. Ο Πολιτισμός φέρνει επισκεψιμότητα

Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία δομή ενίσχυσης των Μεσαίων Επαγγελματιών της πόλης μας, στα πρότυπα του Δήμου Πειραιά. Θα προτείνει σε όποιον θέλει να επενδύσει. το είδος της επένδυσης και την περιοχή της πόλης που μπορεί να ευδοκιμήσει, και θα βοηθάει τους επαγγελματίες της πόλης να αποκτήσουν πρόσβαση σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και πηγές χρηματοδότησης. 

Μειώνουμε τα Δημοτικά Τέλη στους Επαγγελματίες της πόλης μας. 

Η πόλη μας χρειάζεται μία Δημοτική Αρχή, που να έχει Όραμα.

Η πόλη χρειάζεται μία Δημοτική Αρχή χωρίς αγκυλώσεις.

Η πόλη χρειάζεται μία Δημοτική Αρχή που να έχει σχέδιο.

Η πόλη έχει ανάγκη να αλλάξει σελίδα, εμείς μπορούμε να το πετύχουμε

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Αυγούστου 2023 22:31
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση