Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2023 15:36

Η 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και η μελισσανιδίλα, αποτελούν για το Δήμο θέματα άσχετα;

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

oil one3Σε όλον τον κόσμο στις 5 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει το λίαν επικίνδυνο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Οι ηγεσίες όλων των κρατών του κόσμου, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο, είναι σαφές πια ότι δεν κάνουν ότι είναι απολύτως αναγκαίο για να κερδηθεί αυτή η μάχη για το καλό όλης της ανθρωπότητας. Πως και από ποιους μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση; Δεν ξέρω. Οι οικολογικές ομάδες παίζουν ένα θετικό ρόλο, αλλά όπως έχει φανεί μέχρι τώρα, ελάχιστα μπορούν να επηρεάζουν τους δεινόσαυρους που κυβερνούν τον κόσμο. Το ίδιο περίπου και η επιστημονική κοινότητα, μολονότι έχει καταθέσει σαφείς και επεξεργασμένες λύσεις για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή. Παίζεται ακόμα και η εκδοχή όταν αρχίζουν να πληθαίνουν τα κακά μαντάτα και φοβηθεί ο κόσμος, ίσως τότε πάρει ανάποδες στροφές. 

Στον Πειραιά τώρα, στο Πέραμα και ιδιαίτερα στη Δραπετσώνα- Κερατσίνι, αναπνέουμε εδώ και οχτώ χρόνια το δηλητήριο της δύσοσμης κι ανθυγιεινής μελισανιδίλας. Μιλάμε για το 2ο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα της Αττικής μετά αυτό της Φυλής.

Θα μπορούσαν όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που στα λόγια συμφωνούν στο ΟΧΙ στην μελισσανιδίλα, να διοργάνωναν από κοινού σήμερα μία μαζική εκδήλωση, που στη συγκυρία των εκλογών δεν είναι πολύ πιθανό ότι θα πολλαπλασιαζόταν η ένταση του αιτήματός τους; 

Όμως δεν νοιάστηκαν, αδράνησαν, κρύφτηκαν πίσω από ένα επαναστατικό τουρλού μπλα μπλα. 

Αναρωτιέμαι όμως, γιατί δεν τους φώτισε σήμερα ούτε το άγιο πνεύμα της οικολογίας; 

Το θέμα είναι πως και από ποιους μπορεί με στοχευμένες δράσεις να αλλάξει αυτή η κατάσταση; Ποιοι συνδημότες μας, εκλεγέμενοι ή μη, μπορούν να ασκήσουν την μεγαλύτερη δυνατή πίεση στην όποια κυβέρνηση, ώστε αυτή να αναγκαστεί να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τελειώσει επιτέλους με την μελισσανιδίλα, αυτή τη μόλυνση της ατμόσφαιρας που μας χαλάει κάθε λεπτό και δευτερόλεπτο, τη ζωή μας; Ε, ποιοί;       

Το μήνυμα της WWF Ελλάδα για την 5 Ιουνίου

Δευτέρα 5 Ιουνίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος! Η ημέρα αυτή αποτελεί μια υπενθύμιση της σημασίας των συλλογικών μας προσπαθειών για τη διαφύλαξη της υγείας και της βιωσιμότητας του πλανήτη. Σε μια εποχή που ο πλανήτης μας αντιμετωπίζει πολυάριθμες περιβαλλοντικές προκλήσεις, από την κλιματική κρίση και την αποψίλωση των δασών, έως τη ρύπανση και την απώλεια της βιοποικιλότητας, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να τον προστατέψουμε από το να αναλάβουμε ουσιαστική δράση. 

Μια από τις δράσεις που την τελευταία χρονιά κάνουμε μαζί για την προστασία του περιβάλλοντος, είναι η αναδάσωση μέρους του Εθνικού Δρυμού Σουνίου γύρω από τον οικισμό του Αγίου Κωνσταντίνου! Μέχρι σήμερα, με τη σημαντική συμβολή των υποστηρικτών μας αλλά και τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, έχουμε φυτέψει πάνω από 16.000 δέντρα. Σκοπός μας είναι, μέχρι το τέλος της χρονιάς να ολοκληρώσουμε την αποκατάσταση του συνόλου της καμένης έκτασης, με την φύτευση συνολικά 25.000 δέντρων. Για να το καταφέρουμε χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου!

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2023 23:56
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση