Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023 19:30

Παραμένουν στη φυλακή ο νέος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης και ο συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης, προκαλώντας την αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

albaniaΤο ελληνικό ΥΠΕΞ αντέδρασε άμεσα στην είδηση για την παραμονή του Μπελέρη στη φυλακή, σημειώνοντας πως «η παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου πλέον Δημάρχου Χείμαρρας, προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου».

Νωρίτερα, στο περιθώριο του σημερινού ΣΕΥ στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με την ομόλογό του της Αλβανίας, Όλτα Ξάτσκα, αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως επισημαίνεται, «κατά τη συζήτηση, τέθηκε το ζήτημα σχετικά με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη» ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. 

Ο δύο προφυλακισθέντες δεν παρέστησαν στην εκδίκαση της υπόθεσής τους κατά την οποία η υπεράσπιση ζήτησε την αποφυλάκισή τους επικαλούμενη, εκτός των άλλων και λόγους υγείας.

Η πλευρά του Φρέντι Μπελέρη υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον ενοχοποιούν. Τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της Χειμάρρας κάνουν λόγο για μια άνευ προηγούμενου σκευωρία της κυβέρνησης Ράμα κατά του Φρέντι Μπελέρης.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η Αλβανίδα Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και αυτή στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Νίκο Δένδια για την σύλληψη Μπελέρη.

 

Η ίδια ανέφερε ότι είπε στον κ. Δένδια πως η υπόθεση αυτή, ανήκει στη δικαιοσύνη και ότι δεν πρέπει να επηρεάσει τη νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις. Δεν είναι, πρόσθεσε, ούτε θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ούτε πολιτικό και ακόμα περισσότερο διμερές θέμα. Ο κ. Μπελέρης, είπε, απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα με κάθε Αλβανό πολίτη και κανείς Αλβανός πολίτης δεν είναι πάνω από τον νόμο.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023 20:10

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση