Κυριακή, 14 Μαΐου 2023 12:49

Τι μας απάντησαν υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων στη Β' Πειραιά για την ανθυγιεινή δυσοσμία που πλήττει την ευρύτερη περιοχή οχτώ χρόνια τώρα

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

melissanidis4

Στις 5 Μαΐου αποστείλαμε μία ερώτηση στους εξής 15 υποψήφιους βουλευτές όλων των κομμάτων της Βουλής στη Β' Πειραιά. 

Ν.Δ: Βρεττάκος Γεώργιος, Λιβανός Μιχαήλ, Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος, Μπαρμπαγιάννη Ευγενία, Τραγάκης Ιωάννης

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ: Αλεξιάδης Τρύφων, Θεόδοτος Μιλτιάδης, Καρακώστα Εύη, Κασιμάτη Νίνα, Ραγκούσης Γιάννης 

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ : Αθανασιάδης Λεωνίδας, Διαμαντίδης Δημήτριος, Σαλαλές Χρήστος

ΚΚΕ: Μανωλάκου Διαμάντω

ΜεΡΑ 25 στο μέιλ του

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Τσιτούρης Ιωάννης. 

Απαντήσεις μέχρι το Σάββατο 13.5 λάβαμε από τους : Καρακώστα Εύη, Σαλαλέ Χρήστο, Αθανασιάδη Λεωνίδα και Μανωλάκου Διαμάντω.  

Όλοι όσοι ζούμε κι εργαζόμαστε στην περιοχή Δραπετσώνας, Κερατσινίου, Περάματος και Πειραιά, ας έχουμε υπόψη μας αυτούς τους υποψήφιους βουλευτές που δεν απάντησαν ειδικά τώρα εν όψει των επικείμενων εκλογών. Το βασικό στοιχείο για τη μη απάντησή τους εκτιμούμε ότι είναι πως οχτώ χρόνια μετά την έναρξη της υποβάθμισης της ποιότητας της καθημερινής μας ζωής και τις βαριές βλάβες που προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στην υγεία μας, τα κόμματά τους δεν έχουν διαμορφώσει ακόμα μία λύση στο 2ο μεγαλύτερο, μετά απ'αυτό της Φυλής, περιβαλλοντικό πρόβλημα της Αττικής. Και όσο να'ναι μία ευθύνη την έχουν κι αυτοί και θα την έχουν μέχρι να λυθεί το πρόβλημά μας.  

Στις απαντήσεις των τεσσάρων υποψηφίων που μπήκαν στον κόπο και απάντησαν, πέρα από γενικόλογες διακηρύξεις δεν εντοπίσαμε μία συνολικά επεξεργασμένη και συγκεκριμένη πρόταση - λύση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλεί η επιβλαβής για την υγεία μας δυσοσμία (μελισσανιδίλα), τέτοια που θα μπορούσε να ψηφιστεί από τη νέα Βουλή και να εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατόν από την κυβέρνηση. Όσο δε λύνεται οριστικά αυτό το πρόβλημα τόσο το σώμα μας εξ αιτίας όλων των κομμάτων, για άλλα λιγότερο και για άλλα περισσότερο, ένα είναι το σίγουρο, θα συνεχίσει να φυλλοροεί

Να προσθέσουμε επίσης πως μια παρόμοια ερώτηση πάνω στο θέμα της δυσοσμίας, δε θα έπρεπε σ'αυτή τη φάση να είχε υποβάλλει σε όλους τους υποψήφιους βουλευτές της Β' Πειραιά και το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου Δραπετσώνας, με δεδομένο ότι όλες οι παρατάξεις συμφωνούν στο ότι αυτή είναι κίνδυνος θάνατος για τους δημότες;

Ακολουθεί η ερώτηση, που τη διαμόρφωσαν τρεις δημότες Κερατσινίου Δραπετσώνας, οι Εμμανουήλ Γλαμπεδάκης, Θεολόγος Ιγνατιάδης (διαχειριστής της ιστοσελίδας Σταγόνα) και Νικόλαος Χάνος ( διαχειριστής του μπλογκ Δραπετσίνι) και μετά οι απαντήσεις των τεσσάρων υποψηφίων

Από το 2015 μία περίεργη δυσοσμία πλήττει συχνά τους κατοίκους της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου και ανάλογα της έντασης και της φοράς των ανέμων φτάνει ως το Πέραμα και τον Πειραιά. Κάποιες ημέρες η δυσοσμία είναι τόσο έντονη και μεγάλη σε διάρκεια και ένταση που η κατάσταση γίνεται αφόρητη. Μάλιστα πολλοί κάτοικοι έχουν αναφέρει ότι αυτή τους προκαλεί πονοκεφάλους, τσουξίματα στα μάτια και στον λαιμό και τάση για εμετό. 

Το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι πως στην περιοχή της ανάπλασης Δραπετσώνας η μόνη εταιρεία που ξεκίνησε να λειτουργεί από τις αρχές του 2015 είναι η Oil One, μία εταιρεία που επεξεργάζεται χιλιάδες τόνους αποβλήτων των πλοίων που πιάνουν ελληνικά λιμάνια. 

Οι έρευνες που διεξήγαγε τη διετία '18-'20 το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» με ανάθεση από την Περιφέρεια Αττικής, απέδειξε ότι η πηγή της δυσοσμίας αυτής βρίσκεται στην περιοχή της ανάπλασης στη Δραπετσώνα. Το ιδιαίτερο επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων είναι πως οι μετρήσεις του «Δημόκριτου» έδειξαν ότι ανάμεσα στους αέριους ρύπους που εντοπίστηκαν, υψηλότατες τιμές συγκέντρωσης παρουσιάζει το καρκινογόνο βενζόλιο. Στην ουσία μιλάμε για το δεύτερο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα στην Αττική μετά απ’αυτό της Φυλής.   

Να σημειώσουμε επίσης πως αυτή η επικίνδυνη δυσοσμία όπου κυριαρχεί η μυρωδιά πετρελαίου, γίνεται αισθητή ιδιαίτερα τις μεταμεσονύκτιες και τις πρώτες πρωινές ώρες, και να τονίσουμε το γεγονός πως ακόμα και όταν πόρτες και παράθυρα είναι κλειστά η δυσοσμία φτάνει μέσω του αποχετευτικού δικτύου και μέσα στα σπίτια.

Όλα αυτά τα οκτώ χρόνια, τόσο ο δήμος όσο και διάφοροι σύλλογοι και δημοτικές κινήσεις διαμαρτυρήθηκαν εντόνως με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που σταθερά επιδεινώνει την υγεία των κατοίκων. Οι πιέσεις τους όμως δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν απέδωσαν καρπούς.

Επειδή μόνο μία κυβέρνηση μπορεί να λύσει αυτό το μεγάλο πρόβλημα, ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών σας απευθύνουμε το σχετικό ερώτημα.

Θα θέλαμε ως υποψήφιος βουλευτής στην περιοχή μας να μας ενημερώσετε για:

α. την συγκεκριμένη πρόταση του κόμματός σας για το πώς σκοπεύει να λύσει αυτό το μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα.

β. σε ποιες ενέργειες είστε αποφασισμένος να προβείτε εσείς ως βουλευτής, ώστε να λύσει λίαν συντόμως η νέα κυβέρνηση το  πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και εκείνοι οι οποίοι θα σας επιλέξουν (αναθέσουν) την εκπροσώπησή τους στη βουλή για να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας τους.

Θα θέλαμε να μας αποστείλετε τις απαντήσεις σας το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 10 Μαΐου, για να τις αναρτήσουμε στο μπλογκ Δραπετσίνι και στην ιστοσελίδα Σταγόνα.

Οι απαντήσεις των τεσσάρων με τη σειρά που μας τις απέστειλαν :

Εδώ η απάντηση της Εύης Καρακώστα

Εδώ η απάντηση του Χρήστου Σαλελέ

Εδώ η απάντηση του Λεωνίδα Αθανασιάδη

Εδώ η απάντηση της Διαμάντως Μανωλάκου

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 09:11
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 14-05-2023 20:09
Πριν απ΄ οτιδήποτε άλλο ένα αναγκαίο σχόλιο προς όσους, υποψήφιους για μια θέση βουλευτή και αντιπρόσωπου της γειτονιάς μας στο κοινοβούλιο, δεν απάντησαν.
Μα δεν είπαμε ούτε μια λέξη που να σε εκνευρίζει γιατί μας πετάς κατάμουτρα ένα «και ποιος είσαι εσύ ρε που ρωτάς;»
Ευγενικά, πολύ ευγενικά παραθέσαμε το πιο μεγάλο πρόβλημα της πόλης και σε ρωτήσαμε τι σκέφτεσαι να κάνεις.
Και μας αποπαίρνεις με την σιωπηλή απαξίωση σου.
Ποιος είμαι εγώ που ρωτάω εσένα τι θα κάνει.
Δεν θα το ρίξω στην κλάψα.
Θα καταγράψω μόνο τι πιθανόν να κρύβει η σιωπή σου
1. Σνομπ. Είσαι πολύ ψηλά, πολύ «αλλού» για να σπαταλάς χρόνο να απαντάς σε όποιον κάτι ρωτάει. Στον ίδιο χρόνο θα βρεις τουλάχιστον 3 κρετίνους να σε σταυρώσουν χωρίς να πεις κουβέντα.
2. Σεχταριστής. Τα έχω πει όλα, ψάξε να τα βρεις. Και το σημαντικό ή ασήμαντο το ορίζεις εσύ και όχι ο κάθε τυχαίος.
3. Ανήσυχος. Που μπορεί να φτάσει αυτό το γαϊτανάκι δεσμευτικών δηλώσεων σε κάθε τοπικό πρόβλημα. Δεν θα μπω σε τέτοιο τριπάκι.
4. Συνομωσιολόγος. Τι ψάχνουν αυτοί; Να με εκθέσουν; Είτε στην κοινωνία είτε στους κομματικούς σχεδιασμούς;
5. Πονηρός. Θα συγκρουστώ δημόσια με έναν οικονομικό παράγοντα που ενδεχομένως να έχει καλές ή εξαιρετικές ή κάτι παραπάνω σχέσεις με την ηγεσία του κόμματος;
6. Λαμόγιο. Θα βρω τρόπο να στηρίξω τα συμφέροντα της Εταιρείας χωρίς να εκτεθώ στο εκλογικό σώμα.
7. Κάτι άλλο εξίσου στραβό.
Κάπως έτσι από τα 15 μέιλ που στάλθηκαν (τα ονόματα πιο πάνω στην ανάρτηση, αυτά καταφέραμε να βρούμε, στα οποία περιλαμβάνονται υποψήφιοι πρώην και νυν βουλευτές της Β Πειραιά, τυχεροί ή άτυχοι όσοι δεν βρήκαμε τα μέιλ τους πάντως δεν συγκαταλέγονται στην γκρίνια), μόνο τέσσερις υποψήφιοι είχαν το πολιτικό θάρρος να απαντήσουν
Η Εύη Καρακώστα από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ της Β’ Πειραιά.
Οι Χρήστος Σαλαλές και Λεωνίδας Αθανασιάδης από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Η Διαμάντω Μανωλάκου από το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ
Καλή επιτυχία στον αγώνα σας στις γειτονιές μας κόντρα στους συνυποψηφίους σας!
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση