Τετάρτη, 03 Μαΐου 2023 18:11

Ποιος είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά; Αυτός που "αποχώρησε" το 2020

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

diamantisΚαλέ που να θυμόμαστε τι έγινε πριν τρία χρόνια στο Δημοτικό, εδώ δεν θυμόμαστε τι φάγαμε χθες.

Εντάξει, εντάξει. Λοιπόν είναι ο σκηνοθέτης Νίκος Διαμαντής, που κατά κοινή ομολογία είχε μία πετυχημένη πορεία από το 1995-2000. Είναι αυτός που ταύτισε το όνομά του με την αναγέννηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και με την παρουσίαση σπουδαίων και επιτυχημένων παραστάσεων. 

Ο Νίκος Διαμαντής υπέβαλλε εκ νέου υποψηφιοτητα για τη θέση, και υπερίσχυσε του νυν διευθυντή Λευτέρη Γιοβανίδη στα απαιτούμενα προσόντα. Η θητεία του θα διαρκέσει για ένα χρόνο.

 Ο Διαμαντής γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε θέατρο στη Θεσσαλονίκη, στην Επιθεώρηση Δραματικής Τέχνης. Έχει σπουδάσει Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει σκηνοθετήσει περίπου 100 έργα παρουσιάζοντας και σύγχρονους συγγραφείς, πολλούς από αυτούς για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Επίσης, έχει σκηνοθετήσει σημαντικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, αρχαία τραγωδία, όπερα καθώς και θέατρο για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Το «αντίο» του Λευτέρη Γιοβανίδη

Το θέατρο αποχαιρετά ο τωρινός καλλιτεχνικός διευθυντής του Λευτέρης Γιοβανίδης. Ο ίδιος ανακοίνωσε στα social media ότι ολοκληρώνεται η συνεργασία του με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έπειτα από τρία χρόνια και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Νίκο Διαμαντή. Στην ανακοίνωσή σου ανάμεσα στα άλλα έγραψε: Καταφέραμε, εγώ και οι συνεργάτες μου να κρατήσουμε ενεργό το ΔΘΠ την περίοδο της πανδημίας με διαδικτυακές δράσεις, κατόπιν να προκαλέσουμε μια σειρά συνεργασιών με σημαντικούς καλλιτέχνες, να δημιουργήσουμε το ΠΕΙΡΑΙΑΣ ARTPORT I & II, να αυξήσουμε κατά πολύ τα έσοδα του θεάτρου και τέλος να έχουμε μια νέα σκηνή, την δημιουργία της αγαπημένης μου ΣΚΗΝΗΣ ΩΜΕΓΑ.

Πατώντας  fragilemag.gr  θα εμφανιστεί ένα αναλυτικό ρεπορτάζ που ρίχνει φως στο χθες και στο σήμερα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Μαΐου 2023 10:43
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση