Κυριακή, 02 Απριλίου 2023 08:28

Ερώτηση κρίσεως πολλαπλών επιλογών με θέμα τη στάση που κρατάμε γενικά σε εκλογές

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
arkas

Αυτό που το θεώρησα κακό σημάδι είναι πως ελάχιστοι από τους ελάχιστους που συνήθως σχολιάζουν αναρτήσεις μου στο fb, μπήκαν στον κόπο να δηλώσουν την προτίμησή τους ή ακόμα και να πουν δυο λόγια για το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί και το ανάρτησα πριν μερικές μέρες στον τοίχο μου στο fb.

Ένα ενδιαφέρον για μένα ερώτημα είναι το "γιατί". Όταν μάλιστα η προεκλογική περίοδος είναι στα πάνω της και φαντάζομαι ότι πολλοί θα'ναι εκείνοι που έστω και στο πόδι μια σύντομη γνώμη για τις επικείμενες εκλογές θα την πετάνε εδώ κι εκεί, προφορικά ή γραπτά.

Να σημειώσουμε επίσης πως στην πραγματικότητα, όσοι γράφουν και ομιλούν για τις εκλογές, στην πράξη η συμπεριφορά τους δεν κουμπώνει αποκλειστικά με μία μόνο από τις πέντε ερωτήσεις μας. Το θέμα όμως είναι ποια θεωρούν ότι τους εκφράζει πιο πολύ και αν αυτή επιλέγουν όταν συζητούν με άλλους, ορατούς και αόρατους.

Πέντε ερωτήσεις που ζητούν από τους καλοδιάθετους ένα νοητό σταυρό προτίμησης

Πως πιστεύεται ότι βοηθάει ο χι πολίτης πιο ουσιαστικά το κόμμα που έχει αποφασίσει ότι θα ψηφίσει. Πως το βοηθάει, όχι μόνο ως προς τον αριθμό των ψηφοφόρων που τελικά θα το επιλέξει αλλά και ως προς την ποιότητα της πολιτικής που θα ασκήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα και το παραπρόγραμμά του, είτε ως συμπολίτευση είτε ως αντιπολίτευση :

α) Να προβάλλει αποκλειστικά και μόνο όσα σημαντικά κάνει και λέει και υπόσχεται το κόμμα του

β) Να κατακρίνει αποκλειστικά τα άλλα κόμματα και ιδιαίτερα αυτά που τα θεωρεί ως τους βασικούς αντιπάλους του

γ) Να ασκεί δημόσια ακόμα και στην προεκλογική περίοδο, σχολιασμό και κριτική στις ενέργειές, στις δράσεις, στις προτάσεις και γενικά στις επιλογές του κόμματος της αρεσκείας του

δ) Να κρίνει όλα τα κόμματα μηδενός εξαιρουμένου βάσει των δικών του αρχών, των θέσεών του και εννοείται και των συμφερόντων του

ε) Δεν υπάρχει σημαντικός λόγος να λέει και να γράφει δημόσια τίποτα για όσα παίζονται στην θεατρική σκηνή του πολιτικού προσωπικού της χώρας.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 15 Απριλίου 2023 18:38
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση