Κυριακή, 02 Απριλίου 2023 10:30

Να απαλλοτριώσει ο δήμος την έκταση των ΕΛΠΕ στο Κερατσίνι, ζητά ο επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος Παντελής Καμάς

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

elpe 4ΕΛΠΕ, που πάει να πει Ελληνικά Πετρέλαια, από το 1998 παρακαλώ. Μμμμ, ωραία, αλλά τι δουλειά κάνουν; Εφοδιασμός, Διύλιση και Εμπορία πετρελαίου, Λιανική Εμπορία Πετρελαιοειδών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κάτι άλλο σχετικό; Ιδιοκτήτες: Paneuropean Oil & Industrial Holdings S.A. Όμιλος Λάτση (47%) και Ελληνικό Δημόσιο  (35,5%), ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σε θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές. Μετοχές της διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και Λονδίνου.Υπάλληλοι πόσοι; Περίπου 3.500. Για παν ενδεχόμενο κακό δεν κάνει αν γνωρίζουμε το νέο όνομά τους: HELLENiQ ENERGY.

Στο ψητό: Τα ΕΛΠΕ κατέχουν στην περιοχή Χαραυγής Κερατσινίου, απέναντι από την ΕΥΔΑΠ, μία έκταση γύρω στα 30 στρέμματα. Σ'αυτήν την έκταση βρίσκονται μερικές σκουριασμένες δεξαμενές πετρελαίου. Υπάρχει κίνδυνος; Βεβαίως και υπάρχει. Πέρα από το να την χρησιμοποιήσουν κάποια στιγμή τα ίδια τα ΕΛΠΕ για την αποθήκευση των πετρελαίων τους, είναι να αγοραστεί αυτή η έκταση από ιδιώτες και μετά ότι ήθελε προκύψει. Κάτι που πολύ δύσκολο να είναι υπέρ των κατοίκων και εύκολο να είναι εναντίον τους. Ιδιαίτερα μάλιστα που η περιοχή αυτή είναι δίπλα στα 49 στρέμματα που αναφέρονται στο master plan του ΟΛΠ/Cosco, όπου και βιομηχανικές δραστηριότητες επιτρέπονται και είναι υψηλός ο Συντελεστής Δόμησης της περιοχής. Με λίγα λόγια ΚΙΝΔΥΝΟΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ. 

Όλες οι παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας φαντάζομαι ότι έχουν επίγνωση αυτού του κινδύνου. Το θέμα όμως είναι ποιες προτάσεις έχουν καταθέσει στο Δ.Σ για να αντιμετωπίσει ο δήμος αυτό το πρόβλημα.

Ένας από αυτούς, ο Παντελής Καμάς, επικεφαλής της παράταξης "Κερατσίνι Δραπετσώνα, # Αλλάζουμε" και υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του Οκτωβρίου, δημοσιοποίησε την δικιά του πρόταση, που όπως και να το δούμε δείχνει μία διέξοδο. Το κατά πόσο είναι εφικτή και υλοποιήσιμη όσο γίνεται πιο σύντομα, αναμένουμε από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να μας πουν την γνώμη τους. Και με την ευκαιρία των δημοτικών εκλογών που πλησιάζουν είναι καλό να παρθεί μία απόφαση από το Δ.Σ και θα'ναι ακόμα καλύτερα αν προκύψει με ομοφωνία. 

ΝΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΘΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΠΕ στη ΧΑΡΑΥΓΗ ΤΩΡΑ
– Όταν ασκείς Διοίκηση, πρέπει να βλέπεις Μπροστά και Τολμάς.
-  Να παίρνεις αποφάσεις την ώρα που πρέπει και να είναι αυτές που χρειάζονται.
Η Διοίκηση του κυρίου Βρεττάκου, έχασε την μεγάλη ευκαιρία, αν και ο Νόμος Λαφαζάνη, της έδινε τη σχετική δυνατότητα να προβεί από την πρώτη της θητεία σε Ειδική Πολεοδομική Μελέτη στο χώρο των Λιπασμάτων. Μιλάμε για όλη την έκταση της Βιομηχανικής Ζώνης που υπήρχε στην Δραπετσώνα.
Αυτή η παράλειψη έδωσε τη δυνατότητα στην Cosco, να προβεί σε Πολεοδόμηση στην περιοχή των Λιπασμάτων, η οποία νομιμοποιεί μέχρι το χώρο της ΕΥΔΑΠ, τις υφιστάμενες Βιομηχανικές Χρήσεις Γης.
Εμείς καλούμε τον κύριο Βρεττάκο, ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙ το χώρο των Δεξαμενών των ΕΛΠΕ στη Χαραυγή. Με νομιμοποιημένες Βιομηχανικές Χρήσεις, ο κίνδυνος να βρεθεί κάποιος και να αγοράσει τις Δεξαμενές είναι υπαρκτός. Θα προσθέταμε όχι μόνο υπαρκτός αλλά και άμεσος.
Δική μου δέσμευση είναι μία:
Η άμεση απαλλοτρίωση του χώρου, εφόσον ο Λαός μας εμπιστευτεί. Θα το πράξουμε ακόμα και αν ο Δήμος προβεί σε Δανεισμό. Ο Δήμος μας δεν αντέχει συνθήκες ζωής με ασφυξία σε άλλη μία περιοχή του παραλιακού μετώπου της πόλης μας. Αν μάλιστα επαληθευτούν οι φόβοι μας, θα μιλάμε για υποβάθμιση συνολικά της ζωής σε όλη την πόλη.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08 Απριλίου 2023 17:04
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση