Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 19:58

Από ποιους και πως μπορεί κάποτε να βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση στους δρόμους του Πειραιά;

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

pireas7Σ.Δ. Όποιος κυκλοφορεί στον Πειραιά μόνο αν είναι τυφλός δε θα έχει παρατηρήσει ότι μεγάλα τμήματα των δρόμων, κεντρικών και μη, τα έχουν κάνει θέσεις παρκαρίσματος γιωταχήδες και ταξιτζήδες. Και μόνο αν κάποιος είναι συστηματικός παραβάτης και έχει βολευτεί μπορεί να μην τον ενοχλεί αυτή η κατάσταση. Το κακό είναι ότι κράτα χρόνια αυτός ο κακοήθης εξτρίμ συνωστισμός στους δρόμους και εξ αιτίας των παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων.

Όλοι θα το έχουμε σκεφτεί ότι αυτός ο χαμός στρέφεται κατά κύριο λόγο εναντίον όλων όσων χρησιμοποιούν λεωφορεία και τρόλεϊ, αλλά ποιος τακτοποιημένος μπορεί να δίνει σημασία σε τέτοιες λεπτομέρειες; Ναι λεπτομέρειες, όπου και ο χρόνος αναμονής στις στάσεις είναι μεγάλος και ο χρόνος μετακίνησης είναι μεγάλος.

Το δεύτερο κακό είναι ότι σ'αυτήν την απελπιστική κατάσταση δεν αντιδρούν ούτε οι χρήστες των ΜΜΜ, ούτε τα κόμματα, ούτε οι δημοτικές παρατάξεις, ούτε ο δήμος, ο κατ'εξοχήν αρμόδιος θεσμικός παράγοντας μετά από την κάθε κυβέρνηση. Γιατί άραγε; 

Ακολουθεί το σχετικό άρθρο του Νίκου Μπελαβίλα, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΕΙΡΑΙΑΣ για όλους.

 Σταθμευμένα αυτοκίνητα επάνω στην εφεδρική γραμμή ασφαλείας του Τραμ στη λεωφόρο Λαμπράκη. Αν γίνει ατύχημα θα αναζητούμε ευθύνες. Είναι το πλήρες ξεχαρβάλωμα της πόλης, η εγκατάλειψη των δρόμων στην «ιδιωτική πρωτοβουλία» του κάθε οδηγού. Προέχει η στάθμευση αντί της κυκλοφορίας των πεζών, των μέσων μαζικής μεταφοράς, των υπολοίπων οχημάτων. Επομένως ο καθένας μας θεωρεί πως οπουδήποτε διατίθεται χώρος, μπορεί να βολέψει το ΙΧ του. Αν αυτό τυχαίνει να είναι μία ζώνη  ασφάλειας για περίπτωση ατυχήματος, βλάβης ή ότι άλλο, ακόμη χειρότερα για εμάς τους υπόλοιπους.

Υπάρχουν τρεις-όχι ένας-φορείς υπεύθυνοι για να μαζέψουν αυτό το μπάχαλο. Ο Δήμος, η Τροχαία και για το Τραμ η ΣΤΑΣΥ. Η αποτελεσματικότητα τους φαίνεται στην εικόνα.
Η πολιτική εγκατάλειψης των δρόμων δεν είναι ζήτημα έλλειψης προσωπικού φύλαξης, τύχης ή άλλων προτεραιοτήτων. «Όργανα της τάξης» έχουμε περισσότερα από γιατρούς και δασκάλους. Η πραγματική τάξη όμως, το δικαίωμα στην οδική ασφάλεια και στη βιώσιμη κινητικότητα, το νοικοκύρεμα του κυκλοφοριακού της πόλης, είναι ψιλά γράμματα για το «Επιτελικό Κράτος Α.Ε.» που μας κυβερνά.
Στην πιθανή ερώτηση «Αλλά που θα παρκάρουν όλα αυτά τα ΙΧ;» η απάντηση είναι - στις νόμιμες θέσεις. Από το 2012 υπάρχει στα συρτάρια η μελέτη της ελεγχόμενης στάθμευσης, από το 2019 εκκρεμεί η αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης Πειραιά. Ώρα να τελειώνουμε με το χάος. #pireas4all
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 10:56
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση