Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 19:06

Greenpeace Greece: Η πιο μεγάλη νίκη για τους ωκεανούς

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

greenpeace1Μέσα σε μια από τις πιο μαύρες στιγμές μας, το Σάββατο στη Νέα Υόρκη, οι παγκόσμιοι ηγέτες αποφάσισαν να εξασφαλίσουν την προστασία των ωκεανών.

Στη Νέα Υόρκη, σε αυτόν το γύρο διαπραγματεύσεων, ηγέτες από όλο τον πλανήτη τελικά υπέγραψαν και επισφράγισαν μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές νίκες στην ιστορία: την “Παγκόσμια Συνθήκη των Ωκεανών”, η οποία θα προστατεύει τουλάχιστον το 30% των ωκεανών και θα εξασφαλίζει το απαραίτητο δίκτυο των καταφυγίων για τη θαλάσσια ζωή. Η υπερδεκαπενταετής προσπάθεια της Greenpeace, και άλλων οργανώσεων, τελικά έφερε αποτελέσματα. Σε ευχαριστούμε που ήσουν μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα, πρέπει να εξασφαλίσουμε… την εφαρμογή της πολύτιμης συμφωνίας!

Κι αυτό διότι οι ωκεανοί μας δεν μπορούν να περιμένουν. Καταστρέφονται από τη βιομηχανική αλιεία, από τις εξορύξεις, από την πλαστική ρύπανση. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη: πλάσματα όπως οι φάλαινες, οι χελώνες και τα δελφίνια, που συμβάλλουν στη διατήρηση της παγκόσμιας ισορροπίας κινδυνεύουν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και, για να σωθεί η θαλάσσια ζωή, είναι απαραίτητο να εξασφαλίσουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο από θαλάσσια καταφύγια για να προστατέψουμε τουλάχιστον το ⅓ των ωκεανών μας, αυτό που ευτυχώς ψηφίστηκε στις 5.3.23 στην Νέα Υόρκη. Αυτό είναι το ελάχιστο ποσοστό που απαιτείται γι’ αυτή τη δεκαετία προκειμένου να δώσουμε στους ωκεανούς μας μια ανάσα για να “αναρρώσουν” και να επανέλθουν.
 

Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τώρα. Βοήθησέ μας να πιέσουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό να προχωρήσει στην ουσιαστική εφαρμογή της, ώστε να προστατευθεί η θαλάσσια ζωή στις ελληνικές θάλασσες.

Ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα και ουσιαστικά στην απαραίτητη προσαρμογή της νομοθεσίας και την εφαρμογή της απόφασης για την προστασία των θαλασσών.
Κάναμε πολύ δρόμο μαζί ως εδώ. Βοήθησέ μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή!

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση