Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 06:02

Πάλι ρεζίλι των σκυλιών μας έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης μας. Ακολουθεί δελτίο τύπου του Άλλου Δρόμου.

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013. Επιτέλους πραγματοποιήθηκε το δημοτικό συμβούλιο στο δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας. Θέμα συζήτησης η δολοφονία του δημότη Πέτρου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 στην Π.Τσαλδάρη της Αμφιάλης. Κατατέθηκαν τρία ψηφίσματα.

 

Ένα της διοίκησης, ένα από τον δημ.σύμβουλο Μανουσιάδη, μέλος της δημοτικής κίνησης "'Αλλος Δρόμος", και ένα από τον επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" κ.Πατίλη. Υπήρξαν διαφωνίες και μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο ο δημ.σύμβουλος Γ.Τσιρίδης προσπάθησε να συνθέσει ένα συμβιβαστικό ψήφισμα, αλλά αυτό δεν έγινε αποδεκτό. Τελικά, στο δήμο όπου συνέβη η δολοφονία, δεν υπήρξε μία συμφωνία των αυτοδιοικητικών δυνάμεων της πόλης που να εκφράζει τη θέση της γι'αυτό το αποτρόπαιο γεγονός. Συγχαρητήρια παιδιά και εις ανώτερα. Για αποφυγή παρεξηγήσεων διευκρινίζουμε πως το βάρος στην προγούμενη φράση πέφτει στη λέξη παιδιά. Εξαιρείται η Δημ.Αρχή. Γι'αυτήν, αντί το "παιδιά", πιο σωστό θα ήταν η λέξη νήπια. Διότι αυτή φέρει το κύριο βάρος αυτής της ανεξέλεγχτης αντιπαράθεσης που κυριαρχεί στα δημοτικά συμβούλια του Δήμου, αυτό το κλίμα της αυξανόμενης καχυποψίας, άγονου ανταγωνισμού και μοχθηρίας εξαιτίας της πέρα από κάθε λογική ενέργειές της, της αυθαιρεσίας που υπονομεύει το ελάχιστο του δημοκρατικού κανόνα και της έλλειψης σεβασμού που εκπέμπει προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε ευκαιρία.

Εν πάση περιπτώσει υπήρχε, αν ήθελαν, μια εύκολη λύση που θα τους βοηθούσε να απέφευγαν αυτήν την κατάντια. Θα μπορούσαν να έθεταν σε ψηφοφορία το ψήφισμα που πέρασε ομόφωνα στο διπλανό δήμο της Νίκαιας Ρέντη. Εκεί οι παρατάξεις που πρόσκεινται στη Ν.Δ, στο ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ στο Κ.Κ.Ε στη ΔΗΜΑΡ και οι ανένταχτοι, είχαν την απαιτούμενη ωριμότητα και το αίσθημα ευθύνης και τελικά συμφώνησαν σε ένα κείμενο που ψηφίστηκε ομόφωνα. Όμως εκεί, ο δήμαρχος Γ.Ιωακειμίδης με το έργο του, με τη συμπεριφορά του και με τη στάση του, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη, όχι μόνο μιας μεγάλης πλειονότητας των δημοτών, αλλά και των δημ.συμβούλων. Δεν υποστηρίζουμε εδώ πως οι σύμβουλοι σ'αυτόν τον δήμο συμφωνούν σε όλα, ή πως η δημ.αρχή του κ.Ιωακειμίδη είναι άμεπτη και τα κάνει όλα τέλεια. Αυτό που αναδεικνύουμε είναι το γεγονός του σοβαρού έργου που γίνεται εκεί σε όλα τα επίπεδα και της σοβαρής αντιπαράθεσης που υπάρχει στο γειτονικό μας δήμο. Κι αυτό διότι στα συμβούλια κυριαρχεί ένα κλίμα όπου τις περισσότερες φορές μέσω μιας αξιόλογης επιχειρηματολογίας, το καλό της πόλης υπερισχύει από το καλό των παρατάξεων. Με μια τέτοια δυναμική φυσικό είναι να έρχονται πιο κοντά οι σύμβουλοι και να εμπιστεύεται ο ένας τον άλλον. Αλλά αυτό δημιουργείται διότι, όπως από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι - βλέπε δήμο Κερατσινίου - έτσι και από το κεφάλι μοσχοβολάει φρεσκαδούρα - βλέπε δήμο Νίκαιας. Με λίγα λόγια το μήνυμα " πάνω απ'όλα το καλό της πόλης " εκπέμπει με τις πράξεις της η Δημ.Αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος κ.Ιωακειμίδης κι αυτό είναι που κάνει το δήμο τους ένα παράδειγμα προς διερεύνηση. Εδώ, με δήμαρχο τον κ..Τζανή, κατάφεραν οι δημοτικοί σύμβουλοι που συζήτησαν αυτό το μείζον συμβολικό θέμα, άλλοι λίγο κι άλλοι περισσότερο, να μας κάνουν για άλλη μια φορά ρεζίλι των σκυλιών. Όσο για τους από πρόθεση απόντες, τι να πούμε; Σε κάθε εποχή, κάθε κοινωνία, έχει κι ένα κυμαινόμενο ποσοστό ανθρώπων, που όποια διαπαιδαγώγιση και αν ασκηθεί επάνω τους, η δύναμη του θανάτου εξακολουθεί μέσα τους να είναι πιο ισχυρή από τη δύναμη της ζωής. Και έτσι, αυτόν τον μαύρο διαχέουν γύρω τους. Κρίμα και δυστυχώς.

 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που, εξ αιτίας αυτής της σνεδρίασης, κυκλοφόρησε χθες Πέμπτη 4/10/13, η δημοτική παράταξη " Άλλος δρόμος".


Τουλάχιστον θλιβερή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με τις περισσότερες καρέκλες των δημοτικών συμβούλων άδειες και το κλίμα γηπεδικό. Η διοίκηση Τζανή χρονοτριβούσε υποβιβάζοντας την πολιτική διάσταση του θέματος και περιορίζοντας το ενδιαφέρον του Δήμου στα επικοινωνιακά τρικ του Δημάρχου. Στην ίδια λογική του πολιτικού υποβιβασμού κινείται και η αντιπολίτευση μετατρέποντας το θέμα σε μικροπολιτική αντιπαράθεση «καφενειακού» επιπέδου, ενώ οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, της διοίκησης, της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ του Φ. Μελά αλλά και της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ προεξέχοντως του επικεφαλής της κ. Ζούπη, προτίμησαν την σιωπή δια της απουσίας τους. Εξίσου, αναντίστοιχη των περιστάσεων και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, η οποία έστρεψε τα βέλη της αριστερά χαρακτηρίζοντας διά στόματος του επικεφαλής της «αίσχος» την τοποθέτηση του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ και αποδίδοντας εξίσου στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στις δυνάμεις της κυβέρνησης τις ευθύνες για την ανατροφή της Χρυσής Αυγής (!).

Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, μέσω του δημοτικού συμβούλου Μπάμπη Μανουσιάδη, επανέλαβε την πρόταση για μετονομασία της Π. Τσαλδάρη σε Π. Φύσσα, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον αντιφασίστα αγωνιστή της πόλης μας, αλλά και ως ελάχιστη υποχρέωση του Δήμου για να υπενθυμίζει αυτή η πόλη ένα από τα πιο φριχτά της εγκλήματα που διέπραξε η Χρυσή Αυγή και το τι σημαίνει φασισμός. Η πρόταση αυτή, κατόπιν επεισοδιακής συζήτησης τελικά εγκρίθηκε. Ο Επικεφαλής του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, Χρήστος Βρεττάκος, επεσήμανε ότι «ο νεοφασισμός της Χρυσής Αυγής βλάστησε πάνω στο έδαφος της κοινωνικής καταστροφής, της φτώχειας και της ανεργίας που προκάλεσαν οι μνημονιακές πολιτικές και κυβερνήσεις, ενώ, τα τάγματα της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιήθηκαν όχι μόνο από τους Χρυσαυγίτες, αλλά και από του εφοπλιστές που τους ενδιαφέρει η Ν/Π Ζώνη Περάματος, τους εργοδότες, τους δημοσιογράφους, τις δυνάμεις καταστολής και από τις ίδιες τις κυβερνήσεις για να επιβάλλουν τον τρόμο στην κοινωνία και σε όποιον αγωνίζεται», ενώ τόνισε «ότι οφείλει ο Δήμος να πάρει πρωτοβουλίες για δράσεις ενάντια στον φασισμό και στην Χρυσή Αυγή με πρώτα και κύρια τα Σχολεία, οπου η χρυσαυγίτες σπέρνουν το δηλητήριο τους».

Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ λέει ξεκάθαρα ότι το αυγό του φιδιού εκκολάφθηκε πάνω στο έδαφος της κρίσης και της κοινωνικής καταστροφής που προκάλεσαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και θα ξεριζωθεί μαζί με αυτές. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη δημιουργία ενός μαζικού λαϊκού κινήματος ενάντια στον φασισμό, την φτώχεια και την ανεργία με στόχο την ανατροπή των πολιτικών της εξαθλίωσης του λαού και των πολιτικών δυνάμεων που την υπηρετούν. Συντονίζουμε την δράση μας με κάθε συλλογικότητα και με κάθε δημότη που αγωνίζεται. Και καλούμε κάθε Κερατσινιώτη-ισσα, Δραπετσωνίτη-ισσα να συμμετέχει ενεργά σ’ αυτό τον αγώνα για μία καλύτερη ζωή και για ένα καλύτερο μέλλον.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 21:20
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση