Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 22:21

Τα δάκρυα του παραιτηθέντος Υπουργού και μία μόνο ερώτηση στους υπολοίπους 9 πρώην Υπουργούς Συγκοινωνιών

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

treno tebiΣτάθης Τσαγκαρουσιάνος. Αν αυτός, που δουλειά του είναι να προλαβαίνει τέτοιες τραγωδίες, κλαίει, τότε τι να κάνουν όσοι ψάχνουν στα νεκροτομεία ν’ αναγνωρίσουν τους αγαπημένους ανθρώπους τους, εξαιτίας του;

Η ΕΙΚΟΝΑ  του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών να βουρκώνει στον τόπο της τραγωδίας, θα μπορούσε να είναι συγκινητική εάν δεν ήταν εξοργιστική.

 Αν αυτός, που δουλειά του είναι να προλαβαίνει τέτοιες τραγωδίες, κλαίει, τότε τι να κάνουν όσοι ψάχνουν στα νεκροτομεία ν’ αναγνωρίσουν τους αγαπημένους ανθρώπους τους, εξαιτίας του; Υπουργός είσαι για να δρας εκ των προτέρων, όχι για να κλαίς εκ των υστέρων. Αυτό, δυστυχώς, το κάνουν άλλοι καλύτερα.

 Ειδικά αν δεν μιλάμε για μια απρόσμενη φυσική καταστροφή που όσο και να την προβλέψεις, κάτι θα σου ξεφύγει. Αλλά για  κακοδιαχείρηση ενός κράτους που καμώνεται το σύγχρονο, αλλά είναι σχεδόν αστείο.

Εδώ υπάρχει ένα καθαρά πολιτικό έγκλημα που δεν πρέπει να παραμείνει ατιμώρητο. Το έργο ηλεκτροκίνησης-σηματοδότησης της γραμμής Αθήνα -Θεσσαλονίκη είναι ένα έργο που είχε ανακοινωθεί από τον Σπίρτζη (του ΣΥΡΙΖΑ) ότι θα είναι έτοιμο μέσα στους πρώτους μήνες του 2018. Δεν παραδόθηκε ποτέ. Ο Καραμανλής (της ΝΔ), τέσσερα χρόνια υπουργός, δεν έκανε επίσης απολύτως τίποτα. Έβλεπε τα τρένα να περνούν. Και τώρα κλαίει in situ. Aστείος επίσης.

Eξ ίσου εξοργιστική θα είναι (είναι ήδη) η προεκλογική διαχείριση της τραγωδίας. Ιδίως στα λασποτόπια των social media. Τόσοι νεκροί θα γίνουν ταληράκια μιας απέραντης στρεψοδικίας. Ο ένας θα τα φορτώνει τού άλλου προκειμένου να απεκδυθεί των ευθυνών του. Τόσες δεκαετίες με πακτωλούς χρηματοδοτήσεων, έργα που έγιναν και ξανάγιναν, διορθώθηκαν και ξαναδιορθώθηκαν, λογύδρια σαν καθρεφτάκια για απολίτιστες φυλές, τόσοι υπουργοί και τόσοι σωτήρες―  για να έχουν τα έμμισθα τρολ «επιχειρήματα».

Ακόμη όμως κι αν δεχτούμε ότι φταίνε όλοι, κάποιος έχει μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης: εκείνος που τώρα κυβερνά. Ιδίως αν ανέλαβε την εξουσία, καταγγέλλοντας την αποδεδειγμένη ανικανότητα των προηγουμένων.

Είναι να απορεί κανείς: Αν επί τέσσερα χρόνια, ο κύριος Καραμανλής δεν κατάφερε να λύσει αυτό το κομβικό ζήτημα, με τι ασχολείτο; Με το πώς κλαίνε αισθαντικά μπροστά στις κάμερες;

Θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, αίροντας τις αμαρτίες ενός χρονίως άρρωστου κρατικού μηχανισμού. Ούτως ή άλλως κανείς δεν θα τον θυμάται ως ικανό υπουργό· τουλάχιστον να τον θυμάται ως εύθικτο.

Και Yorgos Kyriakopoulos από το fb: Βεβαίως και οι υπόλοιποι 9 από το 2000 

Δεν επιθυμώ να προσθέσω άλλη μία φωνή οργής ή/και θλίψης στις πολλές που διάβασα σήμερα το βράδυ εδώ. Ούτε να ψέξω τον Σταθμάρχη Λαρίσης (που φαίνεται πως ευθύνεται γιά το λάθος, που όμως ούτως ή άλλως κάποτε θα γινόταν).
Γιά την ανείπωτη αυτή τραγωδία όμως θα ήθελα να σημειώσω τα ονόματα των Υπουργών Συγκοινωνιών (και σε παρένθεση των πρωθυπουργών τους) από το έτος 2000, χρονιά που, από ότι φαίνεται, αγοράστηκε το σύστημα τηλεδιοίκησης των σιδηροδρόμων που ουδέποτε  εγκαταστάθηκε/λειτούργησε.
Χρίστος Βερελής (Κ.Σημίτης)
Μιχάλης Λιάπης (Κ.Καραμανλής)
Κωστής Χατζηδάκης (Κ.Καραμανλής και Α.Σαμαράς)
Ευριπίδης Στυλιανίδης (Κ.Καραμανλής)
Δημήτρης Ρέπας (Γ.Παπανδρέου)
Σταύρος Καλογιάννης (Α.Σαμαράς)
Γιώργος Σταθάκης (Α.Τσίπρας)
Χρήστος Σπίρτζης (Α.Τσίπρας)
Κώστας Αχ. Καραμανλής (Κ.Μητσοτάκης)

Δεν είναι οι μόνοι υπέυθυνοι, ασφαλώς, αλλά θα ήθελα ως πολίτης να ακούσω από τα δικά τους χείλη γιατί επί 23 χρόνια επέδειξαν τέτοια εγκληματική (εκ του αποτελέσματος) αμέλεια. Και να τους διαβεβαιώσω ότι δεν ξεχνώ.

 

Δεν επιθυμώ να προσθέσω άλλη μία φωνή οργής ή/και θλίψης στις πολλές που διάβασα σήμερα το βράδυ εδώ. Ούτε να ψέξω τον Σταθμάρχη Λαρίσης (που φαίνεται πως ευθύνεται γιά το λάθος, που όμως ούτως ή άλλως κάποτε θα γινότανΓιά την ανείπωτη αυτή τραγωδία όμως θα ήθελα να σημειώσω τα ονόματα των Υπουργών Συγκοινωνιών (και σε παρένθεση των πρωθυπουργών τους) από το έτος 2000, χρονιά που, από ότι φαίνεται, αγοράστηκε το σύστημα τηλεδιοίκησης των σιδηροδρόμων που ουδέποτε  εγκαταστάθηκε/λειτούργησε
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 18:19
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση