Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 17:13
Υπερσύγχρονος Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Πειραιά! Πού; Που αλλού, στο Σχιστό Κερατσινίου
Επιλέγων ή Συντάκτης Μανώλης Ροσμαράκης
και απαξιωμένο Σχιστό!
Υπερσύγχρονες υποδομές ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που αναβαθμίζουν και εκσυγχρονίζουν πλήρως τον τρόπο αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων της πόλης δημιούργησε ο Δήμος Πειραιά, ανακαινίζοντας πλήρως τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του στο Σχιστό.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας επισκέφθηκαν σήμερα τον Σ.Μ.Α. του δήμου στο Σχιστό, ο οποίος ξεκινά τη λειτουργία του, περιηγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους.
Ο Δήμος Πειραιά προχώρησε στην πλήρη αναβάθμιση της εν λόγω εγκατάστασης και στον εξοπλισμό της με σύγχρονα μηχανήματα, με βασικό μέλημα την ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εν λόγω δραστηριότητας.
Πρόκειται για εγκατάσταση του δήμου, η οποία επί της ουσίας λειτουργούσε χωρίς αδειοδότηση για πάνω από μια δεκαετία, αλλά είναι η πρώτη φορά που δίνεται η δυνατότητα τόσο στον Δήμο Πειραιά, όσο και σε άλλους δήμους, να μπορούν να λειτουργήσουν νόμιμα τους χώρους αυτούς, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που τους παρέχει ο νόμος 4759/2020 με την έγκριση προσωρινής χωροθέτησης Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.), σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του.
Με τη λειτουργία του πλήρους αναβαθμισμένου και εκσυγχρονισμένου Σ.Μ.Α., ο δήμος στοχεύει:
Πατώντας ΕΔΩ θα εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο όπως αναρτήθηκε στο blog Δραπετσίνι στις 16.2.
Κατηγορία
Ανακοινώσεις
Τελευταία άρθρα από τον/την Μανώλης Ροσμαράκης
- Μάρω Δούκα: «Καθένας με τον τρόπο του εννοεί τα όνειρά του»
- Ο συγγραφέας του «Ζ» Βασίλης Βασιλικός πέθανε σήμερα σε ηλικία 90 ετών
- Greenpeace Greece: COP28 στο Ντουμπάι, η στιγμή της αλήθειας
- Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας: ΦΕΤΟΣ, ΖΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ! - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
- Το καλό παράδειγμα του Πανεπιστήμιου Πατρών
Σχόλια
να δώσεις συχαρίκια στον δήμαρχο Πειραιά για την επιτυχία του...
και ταυτόχρονα να χώσεις μπινελίκια στον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την αποτυχία του...
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.