Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 22:45

Δηλαδή εσύ πως θα τα κατάφερνες και δε θα έβγαινες έξω απ' τα ρούχα σου;

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μάλλον πρέπει να είναι συνέπεια ότι κυκλοφορούμε σ'αυτόν τον πλανήτη κοντά στα 3500 χρόνια. Αυτό θα φταίει. Κουραστήκαμε, άλλο πια δεν πάει. Γι'αυτό είναι αδύνατον να κάνουμε κάτι σωστά κι ολοκληρωμένο μέχρι τέλους. Να φέρ' ειπείν, ξεκινάνε κάτι Ελληναράδες να φτιάξουν ένα ναζιστικό κόμμα made in Greece.

 

 Όλα δουλεύουν υπέρ τους - ακόμα και τα "αντικειμενικά" κανάλια μας - αλλά κάνουν τόσα πολλά λάθη, που ακόμα και ο Χίτλερ θα ντρεπόταν γι'αυτούς και θα τους είχε αποκηρύξει. Γιατί η ιστορία το λέει με χίλιους τρόπους. Δεν αρκεί να είσαι δολοφόνος, θρασύς τραμπούκος, νταβατζής της μέρας και της νύχτας, να μιμείσαι με υστερικό τρόπο τους δυτικούς ομοειδεάτες σου, να φέρεσαι στους αδύναμους λες και είναι σκουλήκια. Πρέπει να είσαι ικανός να κάνεις και πολιτική - αυτό όμως οι δικοί μας φασίστες δεν το είχαν, σόου δίνανε οι άνθρωποι και επίδειξη δύναμης κάνανε με κάτι στρατιωτικού τύπου φανφάρες. Αυτά όμως δεν συνιστούν πολιτική, αλλά τρομοκρατία. Και επιπλεόν για να είσαι πειστικός στο αντισυστημικό μήνυμα που στέλνεις, απαιτείται να είσαι όσο γίνεται λιγότερο υποκριτής, να μην είσαι λαμόγιο και ρουσφετάκιας αλλά και οι αντιφάσεις σου να μην βγάζουν μάτι. Όμως αυτά ήταν βαριά γι'αυτούς. Αποδείχθηκε ότι, προσπαθώντας να επεκτείνουν τους κύκλους εργασιών τους - το γνωστό χέρι στο μέλι - δούλευαν με τον αιώνιο αρπακολλατζίδικο ελληνικό τρόπο. Όμως δούλευαν και με την προστασία της αστυνομίας, τα κονόμαγαν κι από την προστασία που πουλούσαν σε μετανάστες αλλά και ντόπιους και εξασκούσαν κατά κόρο την ύψιστη τέχνη μας, αυτήν της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Όλα ατόφια κι αθάνατα χαρακτηριστικά της ράτσας μας.

Το προπέτασμα αυτών των δραστηριοτήτων τους ήταν τα μεγάλα λόγια για την πατρίδα και το όχι στα μνημόνια, όπου όμως δεν μας εξήγησαν ποτέ πως θα χειριστούν τις συνέπειές του. Η ξαφνική επιτυχία και η ανοχή γρήγορα τους αποθράσυναν και τους βγήκε βίαια ο βαθύτερος εαυτός τους, χάνοντας κάθε αυτοέλεγχο. Θυμίζουν αυτούς που μια ζωή είναι πάμπτωχοι και ένα βράδυ κερδίζουν ξαφνικά ένα τεράστιο ποσόν. Οι περισσότεροι "τρελαίνονται".

Να πούμε και για τους άσπονδους συγγενείς τους. Πάνω από δύο χρόνια ήταν σαν να μην υπήρχαν οι μεν για τους δε. Όπου οι μεν ήταν το κράτος και οι δε αυτοί που έστηναν το καινούργιο παρακράτος. Καθαρά πράγματα και ξηγημμένα. Ώσπου μια νύχτα έγινε το κακό. Όχι εκείνο που είδε η ελληνική κοινωνία και που ήταν η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αλλά το κακό γι' αυτούς, η στραβή που λέμε. Από μια ομάδα αστυνομικών που ήταν ωσεί παρών στον φόνο, μία ονόματι Αγγελική, δεν τον άντεξε. Πήρε ανάποδες στροφές και σταμάτησε να κάνει τα στραβά μάτια. Συνέλαβε επί τόπου το δολοφόνο και από εκεί και πέρα άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Με τα κανάλια - που πολύ θέλουμε να μάθουμε που μύγα τα τσίμπησε ξαφνικά - να πρωτοστατούν στον αντιφασιστικό αγώνα, φαίνεται πως τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Εμείς φυσικά είχαμε τις ανησυχίες μας. Ρωτούσαμε αν είναι η κυβέρνηση αποφασισμένη να το τραβήξει το σχοινί μέχρι τέλους. Λογικό είναι, απαντούσαμε, μιας και την συμφέρει να κάνει κάτι τέτοιο. Διότι βγάζοντας τα άπλυτα της Χ.Α στη φόρα και με την κατηγορία ως εγκληματικής οργάνωσης, θα προκαλούσε μια κάποια απομάκρυνση αρκετών ψηφοφόρων από τους 426χιλ. που ψήφισαν Χ.Α τον Ιούνιο του 2012. Ένα μέρος απ'αυτούς είναι δυνατόν με κατάλληλους χειρισμούς - στους οποίους οι κυβερνητικοί έχουν κάνει διδακτορικό - να τους επαναφέρει στα μητρικά κόμματα του δικομματισμού. Η ανησυχία μας όμως δεν είχε να κάνει μόνο με τις προθέσεις της κυβέρνησης. Έπαιζε κι αυτό με την ικανότητα της να πετύχει αυτό που επιδιώκει. Είναι πολύ δύσκολο πια από οποιαδήποτε θέση και αν βρισκόμαστε να κάνουμε σωστά, καλά και καθαρά μια δουλειά. Ήδη κάποιοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης επικρίνονται πολύ. Ένας από αυτούς είναι η μη άρση της βουλευτικής ασυλίας των συλληφθέντων βουλευτών. Αλλά και οι εισαγγελείς, που όπως λένε έγκυροι νομικοί, οι βαριές κατηγορίες τους δεν έχουν στοιχειοθετηθεί και τόσο καλά. Εν πάση περιπτώσει ας μην γκρινιάζουμε κι ας κάνουμε υπομονή. Α, τώρα που το θυμήθηκα, με τη λίστα Λαγκράντ ξέρει κανένας τι γίνεται; Άσχετο, το ξέρω. Άσχετο; 

Όμως το τελευταίο που μάθαμε, μας έβγαλε έξω από τα ρούχα μας. Δεν ξέραμε πια ποιους να βρίσουμε και σε ποιους να ξεσπάσουμε. Τι έγινε; Λοιπόν, όλοι όσοι παρακολουθούν αυτήν την υπόθεση θα έχουν ακούσει και για εκείνους που μαρτυράνε πολλά πράγματα και γεγονότα από τη δράση και την εσωτερική ζωή της Χρυσής Αυγής. Αυτοί, επειδή προφανώς κινδυνεύουν, είναι μάρτυρες υπό προστασία. Ε, διέρρευσε το όνομα ενός τέτοιου μάρτυρα. Είναι σίγουρα εξωφρενικό που τον κάψανε τον άνθρωπο. Όχι τόσο γιατί άλλοι υποψήφιοι μάρτυρες που το σκεφτόντουσαν, τώρα είναι απίθανο να έχουν εμπιστοσύνη στην αστυνομία και την εισαγγελία για να πάνε να καταγγείλουν όσα γνωρίζουν. Αλλά όσο που η ζωή αυτού του ανθρώπου και των δικών του αν έχει, κινδυνεύει.

Αυτό όμως που όταν το πληροφορηθήκαμε, μας αποτέλειωσε εντελώς, ήταν το πως διέρευσε το όνομα αυτού του μάρτυρα. Γέλιο ξινό και κακό δάκρυ μας βγήκε. Πως έγινε; Λοιπόν, το όνομά του ήταν γραμμένο στον κατάλογο μαρτύρων που περιλαμβανόταν στις δικογραφίες που παρέδωσε η εισαγγελία στους 50 δικηγόρους των κατηγορουμένων. Όλοι αναρωτιούνται, αυτό ήταν μία γκάφα ολκής, ή κάτι στημένο για να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε άλλον που θα ήθελε να καταγγείλει κι αυτός; Άντε να βγάλεις άκρη. Εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται την κυβέρνηση να τη συμφέρει κάτι τέτοιο. Άρα, αν δεν ήταν ένα ατόπημα, τότε και το δικό σου μυαλό σου δεν πάει στο ότι έδρασαν κυκλώματα που έχουν δεσμούς με τη Χ.Α; Και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι αυτοί, τι να το κάνεις τώρα που το κακό έγινε;

Τι χώρα είναι αυτή γαμώτο; Ακόμα και αν είναι να γίνει κάτι εύκολο, εφαρμογή μιας συνταγής, εμείς, οι απόγονοι μιας ιστορίας που κρατάει κοντά στα 3500 χρόνια, ποτέ δεν είναι σίγουρο ότι θα κάνουμε καλά αυτήν την όποια δουλειά, με τον τρόπο που πρέπει στο χρόνο που πρέπει και με λογική τιμή. Ιδιαίτερα αν αυτή είναι νόμιμη, στρωτή, αλλά απαιτεί μια κάποια πρωτοβουλία από τους εκτελεστές.

Ακολουθεί ένα "άρθρο" που το πήραμε από τη lifo. Κάποιοι εργαζόμενοι σ'αυτό το περιοδικό, έκατσαν και μάζεψαν 30 τουίτς που γράφτηκαν σήμερα, μετά από την παράξενη απόφαση να αφεθούν προσωρινά ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι τρεις βουλευτές της Χ.Α, που της έδωσε πόντους και την είδηση για την διαρροή του προστατευόμενου μάρτυρα.Τα περισσότερα είναι ξύπνια και γουστόζικα.

Πατήστε, εδώ καλέ , αν έχετε όρεξη να τα διαβάσετε.

 

Ο πίνακας που κοσμεί αυτό το άρθρο είναι του Στράτου Μάκρα. Μας αρέσει.

   

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013 07:51
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση