Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 00:32

Το υπουργείο Υγείας να πάρει πίσω την απόφαση του για τη διάλυση του μοναδικού παιδοψυχιατρικού τμήματος που λειτουργεί στον Πειραιά

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
tzanioΗ διεπιστημονική ομάδα του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του ΓΝΠ Τζάνειο
"Σύσσωμο το ιατρικό, επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό του παιδοψυχιατρικού τμήματος του ΓΝΠ Τζάνειο , εκφράζει τη βαθύτατη απογοήτευσή του και διαμαρτύρεται για τον αιφνίδιο και αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο η ηγεσία του Υπ.Υγείας σε συνεργασία με τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των εργαζομένων του τμήματος, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1983 ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΟ  2010 ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΕ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΦΗΒΩΝ ΔΥΝΑΜHΣ 5 ΚΛΙΝΩΝ.
 Πρόφαση της διάλυσης είναι η μεταφορά της διεπιστημονικής ομάδας στη νεοσύστατη μονάδα ΕΦΗΒΩΝ του Γεν. Νοσοκομείου Νίκαιας Αγ.Παντελεήμονας-Γεν.Νοσοκομείο Δυτ. Αττικής Αγ.Βαρβάρα , η οποία ενώ εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2022 με δωρεά του ιδρύματος «Αντώνιος & Ιωάννης Αγγελικούσης», παραμένει αστελέχωτη.
ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ποια η σκοπιμότητα της παραπάνω ενέργειας , που οδηγεί σε υποβάθμιση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων της ευρύτερης κοινωνίας του Πειραιά και των νησιών Αιγαίου και μάλιστα σε εποχή πανδημίας που τα αιτήματα για ψυχολογική στήριξη αυξήθηκαν κατακόρυφα.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την άμεση άρση αυτής της απαράδεκτης απόφασης , που πάρθηκε αιφνιδιαστικά ερήμην μας."
____________________________
Η διεπιστημονική ομάδα του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 00:42

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση