Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 18:10

Explainer:Γιατί η υπόθεση Πισπιρίγκου είναι η μεγαλύτερη αποτυχία των ελληνικών media, + ένα σταγονίσιο σχόλιο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

pispirigou-explainerΣτο ξεκίνημα της υπόθεσης Πισπιρίγκου προσπάθησα δυο τρεις φορές να παρακολουθήσω κάποιες εκπομπές που το είχαν ως θέμα και δεν άντεξα πάνω από ένα τέταρτο. Οι δημοσιογράφοι και οι επιστήμονες που συμμετείχαν, δίχως να έχουν επαρκή ατράνταχτα στοιχεία, έκαναν την τρίχα τους όχι μία αλλά εκατό φρικτές τριχιές. Έτσι και δε μάθαινα κάτι ουσιαστικό για την υπόθεση αυτή και ένοιωθα να πνίγομαι στο χυλό μιας ακατάσχετης φλυαρίας που πιο πολύ απ'όλα έπαιρνε το σχήμα της κλειδαρότρυπας. Στο δια ταύτα έχασα κάθε ενδιαφέρον γι'αυτήν τη σοβαρή υπόθεση που στην ουσία αφορά το θάνατο τριών μικρών παιδιών.

Υποθέτω ότι αρκετοί συμπολίτες μου θα βίωσαν με παρόμοιο τρόπο την παρουσίαση αυτής της ιστορίας. Ανάμεσα τους και η δημοσιογράφος Χριστίνα Γαλανοπούλου, που με πιο πολλά λόγια και σε καλή σειρά τα ίδια υποστηρίζει στο άρθρο της που το ανάρτησε με τον τίτλο "Explainer: Γιατί η υπόθεση Πισπιρίγκου είναι η μεγαλύτερη αποτυχία των ελληνικών media;" Ας ελπίσουμε, οι αισιόδοξοι εννοώ, ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα καταφέρει να βρει άκρη και να αποδώσει το δίκαιο σ'αυτήν την εφιαλτική ιστορία που την έκαναν χειρότερη δημοσιογράφοι των ΜΜΕ.

 Παίρνοντας αμπάριζα από το άρθρο και από άλλα παρόμοια που αρκετά τα βρίσκεις σε έντυπα και στα κοινωνικά δίκτυα, πάλι οι αισιόδοξοι, ελπίζουν ότι αφού υπάρχουν έστω και λίγοι επαρκείς και ψαγμένοι δημοσιογράφοι με ανεξαρτησία γνώμης και ένα κοινό που ελκύεται απ'αυτήν, ε, κάποια στιγμή δε θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου που θα γίνει φανερή η ανάγκη ύπαρξης ενός καναλιού που θα τιμά τη δημοσιογραφία βάζοντάς την πιο πάνω από την προσέλκυση των διαφημίσεων και απ'τις κολλεγιές με τις διάφορες εξουσίες; Μιλάμε για ένα κανάλι που θα σέβεται την αλήθεια των γεγονότων, που θα τα προσεγγίζει από πολλές οπτικές γωνίες και με ενδιαφέροντα τρόπο, έτσι ώστε όχι μόνο θα ευχαριστιέσαι που θα μαθαίνεις πράματα και θάματα, αλλά θα νοιώθεις και την ανάγκη να υπερασπιστείς με πράξεις το κατά τη γνώμη σου καλό, δίκαιο όμορφο κι απελευθερωτικό πνεύμα και στην προσωπική σου ζωή και στο δημόσιο βίο. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να το πετύχουν άνετα τα κρατικά κανάλια που δεν έχουν ανάγκη διαφημίσεων μιας και τα πληρώνουμε όλοι εμείς. Εκ προϊμίου όμως τα κανάλια αυτά η κάθε κυβέρνηση τα μεταχειρίζεται ως περιουσία της και δυστυχώς για όλους εμάς που ζούμε σ'αυτήν τη χώρα, τα βάζει να δουλεύουν για πάρτι της, για τα πάσης φύσεως προνόμιά της δηλαδή. Τι ντροπή, άμα σκεφτεί κανείς ότι στον πυρήνα της καλής δημοσιογραφίας βρίσκεται η κριτική της κάθε εξουσίας και η υπεράσπιση της ζωής όλων και προπάντων των πιο ευάλωτων από κάθε άποψη ομάδων.

Πατώντας  ΕΔΩ  θα εμφανιστεί αυτό το διαφωτιστικό για τον χειρισμό αυτής της ιστορίας από τα μέσα, άρθρο.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 11:38
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση