Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 17:18

Παντελής Καμάς : Αναγκαία η σύνδεση του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, με Μέσο Σταθερής Τροχιάς

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
kamas1Για το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, η σύνδεση με Μέσο Σταθερής Τροχιάς, είναι θεμελιακού χαρακτήρα. 
Είναι θεμελιακού χαρακτήρα τόσο για την Προοπτική Ανάπτυξης της πόλης όσο και για τη Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στην πόλη, και τη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσής της.
Η χάραξη μίας πολιτικής για αυτό το ζήτημα, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη, όλες τις παραμέτρους και να γίνει με όρους πολιτικού ορθολογισμού, μακρυά από πρόσκαιρους εντυπωσιασμούς προεκλογικού χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι παρακάτω παράμετροι :
 α) Η σύνδεση του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, με Μέσο Σταθερής Τροχιάς, δεν είναι ένα έργο τοπικού χαρακτήρα. Είναι ένα υπερτοπικό έργο, το οποίο θα περιλάβει τουλάχιστον το Δήμο Περάματος στο σχεδιασμό αυτό
β) Μέσο Σταθερής Τροχιάς, δεν είναι μόνο το ΜΕΤΡΟ, αλλά είναι και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος καθώς και το ΤΡΑΜ
γ) Η εκτέλεση ενός τέτοιου έργου, θα επιφέρει μία μεσοπρόθεσμη επιβάρυνση στη ζωή των πολιτών, αφού θα πρέπει σειρά έργων να εκτελεστούν.
δ) Η πόλη θα πρέπει να συνδεθεί το γρηγορότερο, με Μέσο Σταθερής Τροχιάς, γιατί ο αποκλεισμός της, έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην Αναπτυξιακή της πορεία.
Είναι εύκολο κάποιος να βγει και να βγάλει μαξιμαλιστικές κορώνες. Το δύσκολο είναι πολλές φορές να δρομολογήσεις εξελίξεις με ευθύνη και με συγκεκριμένους στόχους. Είναι εύκολο να γίνονται θεατρικές συσκέψεις στις οποίες να κλαιγόμαστε, ότι είμαστε αποκλεισμένοι και να περιγράφουμε τα κακά της μοίρας μας, το δύσκολο είναι να δημιουργείς έναν ολοκληρωμένο τεχνοκρατικό σχεδιασμό, που να μπορεί να υλοποιηθεί.
Τα βήματα που για εμάς θα πρέπει να γίνουν είναι τα εξής :
α) Επαφή με το Δήμο Περάματος, ώστε να από κοινού να προωθηθεί ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός σύνδεσης των Δήμων μας και των πόλεών μας, με Μέσο Σταθερής Τροχιάς
β) Αξιοποίηση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπως γίνεται στην περίπτωση της Πολεοδομικής Μελέτης για την Ανάπλαση των Λιπασμάτων, ώστε να προκριθεί η καταλληλότερη λύση.
γ) Επαφή με την εταιρεία Διαχείρισης του ΜΕΤΡΟ, για να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε τη Λύση, που τεκμηριωμένα θα προκρίνουμε
ε) Συνεργασία με τις Συλλογικότητες των πόλεων των Δήμων Κερατσινίου- Δραπετσώνας και Περάματος, προκειμένου να εξασφαλιστεί συναίνεση στο σχέδιο που θα προκριθεί.
Δυστυχώς, στην παρούσα συγκυρία, η πόλη μας, είναι στην αρχή της χάραξης της στρατηγικής της στο ζήτημα αυτό. Ενώ όμως εμείς είμαστε στην αρχή της χάραξη της στρατηγικής μας, ταυτόχρονα σε επίπεδο Λεκανοπεδίου, ολοκληρώνονται οι μελέτες, και τα έργα για συνδέσεις των διαφόρων Δήμων της Περιφέρειας Αττικής με Μέσα Σταθερής Τροχιάς. Δεν είναι η ώρα της Δημαγωγίας και στείρων αντιπαραθέσεων, είναι η ώρα της ενημέρωσης, της συζήτησης και των συνθέσεων.
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 11:38

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση