Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 14:55

Σύσκεψη του δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας με τους βουλευτές της Β' Πειραιά για το μετρό

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
metro2Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με τους Βουλευτές της Β΄Πειραιά. Το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής ήταν η ανάγκη επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κος Ιωάννης Τραγάκης, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κα Νίνα Κασιμάτη, κος Ιωάννης Ραγκούσης, κος Τρύφωνας Αλεξιάδης, κα Φωτεινή Μπακαδήμα καθώς και η Βουλεύτρια του ΚΚΕ κα Διαμάντω Μανωλάκου και ο εκπρόσωπος του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κου Δημήτρη Μαρκόπουλου που δεν παρευρέθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, κος Γεώργιος Χονδροκούκης.
 Ο Δήμαρχος εισηγητικά διατύπωσε την αγανάκτηση των ανθρώπων της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου, του Περάματος και της Σαλαμίνας για τη μη επέκταση του ΜΕΤΡΟ στις δικές μας γειτονιές. Τόνισε ότι η επέκταση του ΜΕΤΡΟ είναι καταρχήν πολιτική απόφαση που πρέπει να παρθεί από την κυβέρνηση μιας και το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα, το Πέραμα και η Σαλαμίνα πληρούν όλα τα κριτήρια της κατά προτεραιότητας εκπόνησης μελέτης και για την χρηματοδότηση της. Πληθυσμιακά η περιοχή συγκεντρώνει πάνω από 150.000 μόνιμο πληθυσμό που το καλοκαίρι υπερδιπλασιάζεται λόγω της Σαλαμίνας.
Η περιοχή συνέχισε ο κ. Βρεττάκος, φιλοξενεί οικονομικές δραστηριότητες ( λιμάνι, ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη) που κάνουν επιτακτική την ανάγκη σύνδεσης με μέσο σταθερής τροχιάς. Ταυτόχρονα, η περιβαλλοντική επιβάρυνση των γειτονιών μας, το περιορισμένων δυνατοτήτων οδικό δίκτυο και η δυσκολία πρόσβασης των κατοίκων σε νοσοκομεία τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ καθώς και τη βιωσιμότητα αυτής της επέκτασης. Είναι άμεση ανάγκη το ξεκίνημα των διαδικασιών ώστε να ξεκινήσουν οι μελέτες και να βρεθεί η χρηματοδότηση για την ένταξη και των δικών μας περιοχών στο σχεδιασμό για τις μελλοντικές επεκτάσεις.
Σε αυτή την κατεύθυνση ζητήθηκε από τους παριστάμενους Βουλευτές η στήριξη του αιτήματος της πόλης και η βοήθειά τους για να παρθεί από την Κυβέρνηση σημερινή ή αυριανή η απόφαση για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ στον Δήμο. Όλοι οι Βουλευτές τόνισαν την αναγκαιότητα της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας και δήλωσαν ότι θα πάρουν όλες τις πρωτοβουλίες (επερωτήσεις, αναφορές κ.α.) ώστε αυτό να δρομολογηθεί.
Συμφωνήθηκε ως πρώτο βήμα η επίσκεψη της Δημοτικής Αρχής μαζί με τους Βουλευτές της Β’ Πειραιά στον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών από τον οποίο θα ζητηθεί το ξεκίνημα των διαδικασιών για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ στο Δήμο καθώς και η εύρεση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων για την υλοποίησή του.
 
Σ.Δ.Τώρα γιατί αυτή η "σύσκεψη" μου φάνηκε σαν μια κίνηση δημοσίων σχέσεων που δίνει πόντους βασικά στο πολιτικό προφίλ του δημάρχου παρά στην υπόθεση της διεκδίκησης του μετρό, αλήθεια δεν ξέρω και για να μάθω περιμένω τις επόμενες κινήσεις. Παρόλο που τα επιχειρήματα του είναι καλά εν τούτοις αναρωτιέμαι τι τους τσίμπησε αυτή την εποχή και παίζουν προεκλογικά το "μετρό", όταν επί εννιά χρόνια πριν ήταν εκτός ρεπερτορίου; Τέλος πάντων μιλάμε για ένα έργο που ακόμα κι αν βρεθεί κάποια κυβέρνηση και συμφωνήσει, κατά βάθος όλοι θα γνωρίζουν πως λόγια του αέρα θα'ναι μιας και επί της ουσίας μιλάμε για αποφάσεις που μπορούν να παρθούν μετά είκοσι και βάλε χρόνια την ίδια στιγμή που παίζουν τρεις ακόμα γραμμές μετρό. Κατά την γνώμη μου το καλύτερο σε σχέση με τα μέσα σταθερής τροχιάς όσον αφορά τους δυτικούς δήμους του Πειραιά μέχρι και την Σαλαμίνα όταν συνδεθεί με το Πέραμα και με μια εφικτή προοπτική να λειτουργήσει τα επόμενα 10 χρόνια, είναι το τραμ. Μπορεί φυσικά και να κάνω λάθος και να μην είναι τόσο ισχυρό στην περίπτωση αυτή το "κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι".
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 16:20

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση